Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання солоду з голозерного вівса
    (2018) Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна; Марущак, Герман Русланович; Коберніцька, Аліна Олександрівна
    Спосіб отримання солоду із голозерного вівса включає сортування, миття, дезінфекцію,замочування при температурі води для замочування 12-20 °C, солодорощення вівса протягом5-6 діб при вологості 41-42 %, температурі пророщування від 15 до 18 °C, висушування довологості 5-7 %, відбивання паростків. Спочатку проводять очищення вівса від зернових ісміттєвих домішок, замочування проводять до вологості 41-43 %, тривалість замочування 20-26год., пророщування вівса протягом 3-5 діб, висушування солоду проводять при поступовомупідвищенні температури сушильного агента від 40 до 75 °C, протягом 22-24 год. Зберіганняпроводять шість тижнів для завершення всіх біологічних процесів у сухому солоді
  • Ескіз
    Документ
    Апарат попереднього підігріву (Патент на корисну модель № 139236)
    (2019-12-26) Лементар, Святослав Юрійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Якобчук, Роман Леонідович; Слюсенко, Андрій Михайлович; Ніколишак, Максим Володимирович
    Апарат попереднього підігріву містить корпус, живильник, камеру розподілу теплоносія, патрубок додаткової подачі теплоносія, транспортуючий пристрій, патрубок вивантаження паростків, патрубок вивантаження солоду, патрубок виходу відпрацьованого теплоносія та решітку. Камера розподілу теплоносія виконана розділеною на три однакові секції з додатково встановленими патрубками подачі теплоносія в кожній секції. The preheating apparatus comprises a housing, a feeder, a coolant distribution chamber, an additional coolant supply pipe, a transport device, a sprout unloading pipe, a malt unloading pipe, a spent coolant outlet pipe and a grate. The coolant distribution chamber is made divided into three identical sections with additionally installed coolant supply pipes in each section.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання рисового солоду
    (2015) Мукоїд, Роман Миколайович; Соболь, Микола Іванович; Кошова, Валентина Миколаївна
    Спосіб за прототипом включає миття, замочування зерна протягом 2 ...З год. при температурі води 18...20°С, потім зливають воду і залишають зерно на 4...6 год. без води, потім повторюють дані операції протягом 70...75 год. до досягнення вологості зерна 45...48 %, пророщування проводять протягом 5...7 діб при температурі 17...22 °С, висушування проводять 24 години, поступово підвищуючи температуру від 50 до 105 °С до вологості 4...6 %. The prototype method includes washing, soaking the grain for 2 ... a year. at water temperature 18 ... 20 ° С, then drain water and leave the grain for 4 ... 6 hours. without water then repeat the operation data for 70 ... 75 h. until the grain moisture content reaches 45 ... 48%, germination is carried out for 5 ... 7 days at a temperature of 17 ... 22 ° С, drying is carried out 24 hours, gradually increasing the temperature from 50 to 105 ° С to a humidity of 4 ... 6%.
  • Ескіз
    Документ
    Апарат для переробки злакових культур на солод (Патент на корисну модель № 94580)
    (2014) Паламарчук, Антон Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Апарат для переробки злакових культур на солод включає горизонтально-циліндричний корпус з теплоізольованим кожухом, з ситовою перегородкою, яка ділить апарат на робочий об'єм і підситовий простір, отвори для подачі і відводу кондиціонованого повітря, люк для завантаження і розвантаження, систему зрошування і барботажу, систему подачі і зливу води, відділення сплаву. Внутрішня робоча поверхня солодоростильного апарата, яка розташована над ситовою перегородкою, виконана у вигляді спеціальної або додатково встановленої поверхні трапецієдальної форми. Apparatus for processing cereals on malt includes horizontal cylindrical body with insulated casing, with sieve partition that divides the volume on your device and pidsytovyy space openings for feeding and removal of conditioned air, hatch for loading and unloading system of irrigation and bubbling , supply system and water drainage, separation alloy. The internal working surface solodorostylnoho machine, which is located above the Sith wall, designed as a special or additional set trapetsiyedalnoyi surface shape.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для нашаровування ячмменю та вивантаження свіжопроросшого солоду з солодоростильного апарата (Патент № 24218)
    (2007) Шевель, Максим Анатолійович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Пристрій для нашаровування ячменю та вивантаження свіжопророслого солоду з солодо- ростильного апарата, що містить рухому від елек­тродвигуна каретку, який відрізняється тим, що на каретці встановлено трапецеїдальний бункер та вздовж цієї ж каретки встановлені горизонталь­ний шнек та ножі. Пристрій за відрізняється тим, що ножі виконані у вигляді трикутника. Shoe nasharovuvannya barley unloading svizhoprorosloho malt with malt- rostylnoho device containing a moving electron from trodvyhuna carriage, characterized in that installed on the carriage trapezoidal hopper and along the same carriage mounted horizontal ing screw and knives. The apparatus of wherein Knives made ​​in the form of a triangle.
  • Ескіз
    Документ
    М'ясні котлети з зародками пшениці (Патент № 82763)
    (2013) Пасічний, Василь Миколайович; Повх, Тетяна Михайлівна
    Формула корисної моделі: розроблено рецептуру м'ясних котлет з зародками пшениці, які містять м'ясо куряче, свинину напівжирну, борошно сухарне, сіль, водорості ламінарії, масло вершкове, борошно на підсипку, яйця, цибулю та воду на гідратацію водоростей, які відрізняються тим, що додатково включають зародки пшениці, солод квасолі та воду на гідратацію зародків пшениці у наступному співвідношенні, мас. %: м'ясо куряче 25,0-30,0 свинина напівжирна 25,0-30,0 зародки пшениці 2,0-4,0 вода на гідратацію зародків пшениці 4,0-8,00 солод квасолі 3,0-4,0 яйця 5,0-10,0 цибуля 5,0-10,00 масло вершкове 1,0-2,0 борошно сухарне 2,0-3,0 борошно на підсипку 2,0-3,0 водорості ламінарії 1,0-3,0 вода на гідратацію водоростей 5,0-7,0 сіль кухонна 1,0-1,3. Formula useful model: development of meat meatballs recipe with wheat germ, which contain chicken meat, pork bold, rusks flour, salt, seaweed kelp, butter, flour for addition, egg, onion and water for hydration algae that differ that additionally include wheat germ, malt beans and water for hydration of wheat germ in the following proportions, by weight. %: chicken meat 25,0 - 30,0 pork bold 25,0 - 30,0 wheat germ 2,0 - 4,0 water for hydration wheat germ 4,0 - 8,00 malt beans 3.0 - 4.0 eggs 5,0 - 10,0 onion 5,0 - 10,00 butter 1.0 - 2.0 flour rusks 2.0 - 3.0 flour for addition 2.0 - 3.0 seaweed kelp 1,0 - 3,0 water for hydration 5,0 - 7,0 algae salt 1.0 - 1.3.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування суміші для оздоровчого харчування (Деклараційний патент на винахід № 43708 А)
    (2001) Федоренченко, Лідія Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Потапенко, Сергій Іванович; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Зарічанська, Ольга Петрівна; Копатько, Наталія Миколаївна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб може бути використаний при виробництві суміші для оздоровчого харчування, з використанням пророщеного зерна подрібненого до розміру 2-4 мм і плодово-овочевого компонента подрібненого до розміру 4-10 мм. The invention relates to food industry. It can be used for production mixture of health foodstuff, which contains sprouted grains with size of 2-4 mm and fruit and vegetable component with size of 4-10 mm.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 68872)
    (2004) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з цибулі з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 год. The invention relates to food industry. A process of grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of onion with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів (Деклараційний патент на винахід № 65299)
    (2004) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Романовська, Тетяна Іванівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Спосіб підготовки зерна для оздоровчих продуктів, що включає очищення зерна від домішок, сортування за розмірами, миття водою, дезінфекцію, змочування, пророщення та пастеризацію пророщеного зерна, який відрізняється тим, що замочування проводять у настої з часнику з концентрацією 15-25 г/л протягом 27-29 років. The invention relates to food industry. A process for grain preparation for health-improving foodstuff involves cleaning of grains from the impurities, sorting by size, washing, disinfection, soaking, germination and pasteurization of sprouted grains, the difference is that the soaking occurs in the extract of garlic with concentration 15-25 grams per liter during 27-29 hours.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання зернової основи (Деклараційний патент на винахід № 41804)
    (2001) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Федоренченко, Лідія Олексіївна; Романовська, Тетяна Іванівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Шейко, Наталія Іванівна
    Винахід відноситься до харчової промисловості. Він може бути використаний для одержання зернової сировини, із збереженням цінних, готових до споживання компонентів зерна та використання їх у оздоровчому харчуванні, за рахунок відмови від теплової обробки. The invention relates to food industry. It can be used for production of sprouted grains with preservation valuable and ready-to-eat components of grain, due to non-thermal processing.