Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва молочного білково-ягідного продукту (Патент на корисну модель № 147377)
    (2021) Савченко, Олександр Аркадійович; Грек, Олена Вікторівна; Циганков, Сергій Петрович; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Привиденцева, Олена Олександрівна; Очколяс, Олена Миколаївна
    Спосіб виробництва молочного білково-ягідного продукту включає нормалізацію, пастеризацію, коагуляцію молочних білків, відділення сироватки, самопресування, охолодження, фасування. Як коагулянт використовують кавітаційно оброблену чорничну пасту у кількості 5-9 % до маси молока, за температури коагуляції 75±2 °C і з витримкою 3-5 хвилин.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва молочно-білкового продукту (Патент на винахід № 117419)
    (2018) Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Дем'янів, Ірина Юріївна
    Винахід стосується способу виробництва молочно-білкового продукту, що включає попередній підігрів молока та коагулянта, коагуляцію білків молока з наступним видаленням молочної сироватки, причому як коагулянт використовують дисперговані плоди обліпихи з рН 2,6-2,7 в кількості 5-9 % до маси молока, процес коагуляції білків молока здійснюють за температури 63-67 °C протягом 3-5 хв, а видалення молочної сироватки проводять після утворення білково-ягідної основи.
  • Ескіз
    Документ
    Термокислотне осадження білків молока ягідною сировиною
    (2020) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна
    З’ясовано вплив кількості ягідного коагулянту термокислотного оброблення на процес осадження білків молока та показники якості КБЯ. Встановлено, що збільшення кількості внесення ягідного коагулянту до 11 % і зниження активної кислотності до 2,4 з тривалістю витримки до 5 хв характеризується найвищими процесами дестабілізації, а також має найбільший вплив на вихід концентратів білково-ягідних, активну кислотність з врахуванням обмежень за органолептичними показниками. The influence of the amount of berry coagulant during thermo acid coagulation on the process of coagulation of milk proteins and the quality indicators of PBC has been clarified. It has found that an increase in the amount of berry coagulant application to 11 % and a decrease in active acidity to 2.4 with a holding time of up to 5 min is characterized by high destabilization processes and also has the greatest effect on the yield of protein-berry concentrates, active acidity, taking into account limitations on organoleptic indicators .
  • Ескіз
    Документ
    Молочно-морквяна запіканка (Деклараційний патент на корисну модель № 120219)
    (2017) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Юдіна, Тетяна Іллівна; Назаренко, Ірина Анатоліївна
    Запіканка, що містить молочно-білковий концентрат зі сколотин, отриманий спільним осадженням казеїну та сироваткових білків під дією органічних кислот пюре журавлини, а також додатково містить пюре з моркви. Cheesecake containing milk-protein concentrate of buttermilk, obtained by the co-precipitation of casein and whey proteins under the influence of organic acids of cranberry puree, and also containing carrot puree.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва молочно-білкового копреципітату (Патент на винахід № 116413)
    (2018) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила Григорівна
    Спосіб виробництва молочно-білкового копреципітату, який включає первинну обробку рецептурних компонентів, введення в молочну сировину коагулянта рослинного походження, витримування для утворення згустку та його відпрасовування. The method of production of milk-protein co-pecipitate, which includes primary processing of prescription components, addition of the plant coagulant into dairy raw materials, aging for the formation of a clot and its compaction.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сиру м'якого (Патент на корисну модель № 125024)
    (2018) Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Чубенко, Лариса Михайлівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Михалевич, Артур Петрович
    Наведено спосіб виробництва сиру м'якого, в якому в якості коагулянту використовується сік наземної частини ревеню. The method of production of soft cheese, in which the juice of the ground part of the rheum is used as coagulant, is given.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва сиру м'якого (Патент на винахід № 118522)
    (2019) Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Чубенко, Лариса Михайлівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Михалевич, Артур Петрович
    Наведено спосіб виробництва сиру м'якого, в якому в якості коагулянту використовується сік наземної частини ревеню. The method of production of soft cheese, in which the juice of the ground part of the rheum is used as coagulant, is given.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва молочної білково-ягідної основи (Патент на винахід № 115213)
    (2017) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна
    Спосіб виробництва молочної білково-ягідної основи, що включає нормалізацію, пастеризацію, коагуляцію молочних білків, відділення сироватки, самопресування, охолодження, фасування, причому як коагулянт використовують гомогенізовану чорносмородинову пасту в кількості 5-9 %, коагуляцію проводять за температури 73-77 °C з витримкою 1-3 хвилини. Method for the production of milk protein base, including normalization, pasteurization, coagulation of milk proteins, separation of whey, self-pressing, cooling, packaging, moreover, homogenized blackcurrant paste in the amount of 5-9% is used as a coagulant, the temperature is 73-77 ° C with an exposure of 1-3 minutes.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва молочно-білкового концентрату (Деклараційний патент на корисну модель № 113383)
    (2017) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Кравченко, Михайло Федорович
    Спосіб виробництва молочно-білкового концентрату, що включає первинну обробку рецептурних компонентів, введення в молочну сировину пюре журавлини, витримування для утворення згустку та його відпресовування. The method of production of milk-protein concentrate, which includes primary processing of prescription components, addition of the cranberry puree into dairy raw materials, aging for the formation of a clot and its compaction.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва молочно-білкового копреципітату (Деклараційний патент на корисну модель № 113382)
    (2017) Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Дейниченко, Людмила Григорівна
    Спосіб виробництва молочно-білкового копреципітату, що включає первинну обробку рецептурних компонентів, введення в молочну сировину пюре калини, витримування для утворення згустку та його відпресовування. The method of production of milk-protein co-precipitate, which includes primary processing of prescription components, addition of the viburnum puree into dairy raw materials, aging for the formation of a clot and its compaction.