Інститут післядипломної освіти (м. Київ)

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 26
  • Ескіз
    Документ
    Селекція біологічно активних штамів проуцентів як альтернатива штучним консервантам і згущувачам
    (2019) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна; Бовкун, Алла Олександрівна
    У статті досліджено мікробіоту некомерційних харчових продуктів, з яких виділено чисті культури мікроорганізмів. На підставі результатів морфологічних, біохімічних тестувань, генетичних досліджень бактеріальні ізоляти ідентифіковано до видів Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus. Проведено скринінг активних штамів за такими біотехнологічними характеристиками: здатність до утворення ароматичних сполук і в ’язких компонентів, рівень молокозсідальної активності та урожайність бактерій, енергія кислотоутворення, стійкість до агресивних сполук кишкового тракту, здатність знижувати рівень лактози за ферментації молока, органолептика, антагоністична активність щодо технічно-шкідливої та умовнопатогенної мікрофлори. Відібрано резистентні штами до вірулентних фагів, що циркулюють на молокопереробних підприємствах України. Показано, що здатність продукувати екзополісахариди та у такий спосіб впливати на реологічні властивості продуктів ферментації є штамоспецифічною характеристикою, яка варіює в широких межах.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів
    (2003) Науменко, Оксана Василівна; Жукова, Ярослава Фридріхівна; Насирова, Гузель Фургатівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Проведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України
    (2008) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Визначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.
  • Ескіз
    Документ
    Лактофаги, виділені на молокопереробних підприємствах України
    (2011) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна
    На основі результатів вивчення морфології за допомогою електронної мікроскопії, генетичних досліджень і спектру літичної активності визначено таксономічне положення фагів Lactococcus lactis, виділених на молокопереробних підприємствах України. Based on morphology results by transmission electronic microscopy, genetic studies and range of lytic activity the taxonomic position of phages Lactococcus lactis from the Ukrainian dairy factories was determined.
  • Ескіз
    Документ
    Наукове забезпечення технологій виробництва заквашувальних препаратів для ферментованих молочних продуктів
    (2006) Науменко, Оксана Василівна; Даниленко, Світлана Григорівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Створено банк промислово цінних культур, які перспективні для використання у біотехнологіях ферментованих молочних продуктів. Розглянуто питання технологічних особливостей промислового виробництва заквашувальних культур для кисломолочних продуктів. The bank of industrial cultures which promising for use in biotechnology of fermented dairy products are created.The questions of technological features of industrial production of starter cultures for dairy products are considered.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання бактеріального концентрату прямого внесення «Темп» для твердих сичужних сирів з високою температурою другого нагрівання (Патент на винахід № 74753)
    (2006) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна
    Представлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на спосіб одержання бактеріального концентрату прямого внесення для виробництва твердих сирів. Materials are presented about a novelty and right on the receipt of patent on the method of receipt of bacterial concentrate of the direct bringing for the production of hard cheeses.
  • Ескіз
    Документ
    Штам бактерій Lactobacillus helveticus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих сичужних сирів (Патент на винахід № 76906)
    (2006) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна
    Представлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.
  • Ескіз
    Документ
    Штам бактерій Lactobacillus acidophilus, що використовується у виробництві заквашу вальних культур для сичужних сирів (Патент на винахід № 91417)
    (2008) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна
    Представлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.
  • Ескіз
    Документ
    Штам бактерій Lactobacillus casei ssp. Rhamnosus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих і напівтвердих сичужних сирів (Патент на винахід № 85149)
    (2008) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна
    Представлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення властивостей твердого сичужного сиру, виробленого з використанням бактеріального препарату прямого внесення
    (2002) Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя Федорівна
    Наведено дані щодо результатів використання бактеріальних препаратів прямого внесення у виробництві твердих сичужних сирів. Using of bacterial preparations of the direct bringing given about results is resulted for the production of hard runnet cheeses.