Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
386 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні фактори енергоефективності цукрового заводу(2019) Василенко, Сергій Михайлович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичНаведено аналіз технологічних факторів у цукровому виробництві для послідовних етапів реконструкції цукрового заводу з метою підвищення ефективності тепло споживання.Документ Исследование времени пребывания раствора при сгущении клеровки сахара-сырца(2002) Штангеев, Константин Остапович; Чернявская, Людмила Ивановна; Куприяненко, А. П.; Авдусь, Л. В.; Куприяненко, В. А.Проведено експериментальне дослідження в виробничих умовах часу перебування розчину в три корпусній кипарній установці згущення розчину клеровки цукру-сирцю. Встановлено функції розподілу часу перебування окремих часток розчину в першому корпусі та випарній установці в цілому.Документ Термічні ефекти при уварюванні утфелів цукрового виробництва(2015) Штангеєв, Костянтин Остапович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Валерій Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичПри уварюванні утфелів значну роль відіграють фізико-хімічна та гідростатична температурні депресії. Виходячи із їх аналізу сформульовані основні вимоги до конструкцій вакуум-апаратів.Документ Комплекс взаємоузгоджених тепло-технологічних заходів – основа енергетичної ефективності цукрового виробництва(2015) Василенко, Сергій Михайлович; Кухар, Володимир Миколайович; Штангеєв, Костянтин ОстаповичРеконструкція цукрових заводів повинна супроводжу-ватися комплексом енергозберігаючих заходів.Окрім того, реконструкція повинна супроводжуватися впровадженням нових технологічних процесів отримання цукровмісних продуктів.Документ Интенсификация уваривания утфеля 2 кристаллизации(2002) Кобер, Виктор Теодорович; Штангеев, Константин Остапович; Савич, Анатолий НикифоровичНаведено результати промислових випробовувань інтенсифікації уварювання утфелю 2 (останньої) кристалізації за допомогою вдування пари із гріючої камери вакуум-апарата.Документ Визначення інтенсивності кисломолочного аромату у ферментованих вершках(2014) Жукова, Ярослава Фридріхівна; Король, Цвітана Олександрівна; Петрищенко, Сергій СтаніславовичЗапропоновано використовувати співвідношення масової частки оцтової до масляної кислоти, як хімічного критерію інтенсивності кисломолочного аромату вершків. Показано, що культури L. diacetylactis мають найбільший потенціал щодо ароматизації продукту, порівняно з культурами L. cremoris та L. lactis. Співвідношення суми лактонів (δС(8+10+12)) до суми ЛЖК для вершків, ферментованих культурами L. diacetylactis, варіювало від 0,3 до 0,5, для культур L. cremoris – від 0,13 до 0,26; для L. lactis – від 0,1 до 0,14. Показано, що культури L. cremoris не мають високої кореляції між вмістом лактонів, летких жирних кислот та молочної кислоти, на відміну від культур L. lactis та L. diacetylactis, що вказує на відмінність їх метаболічних процесів.Документ Можливості використання бібліографічного контент-менеджера ZOTERO(2019) Ярковий, Андрій Олексійович; Петренко, Олександр Якович; Бондаренко, Вікторія ВадимівнаНавчальний посібник розкриває основні можливості бібліографічного контент-менеджера ZOTERO, особливості роботи та його практичне використання. The textbook reveals the main features of the bibliographic content manager ZOTERO, the features of the work and its practical use.Документ Экономическаяя оценка мероприятий по внедрению новы профилей поверхности катания колес подвижного состава железных дорог(2010) Блохина, Анна СергеевнаНа прикладі порівняння двох типів профілів продемонстровано застосування методів економічної оцінки технічного проекту. On the example of comparison of two types of profiles an application of the method of economical assessment of a technical project is demonstrated.Документ Управління економічною безпекою аграрних підприємств регіону(2019) Гмиря, Вікторія Петрівна; Кучеренко, Володимир МихайловичМетою статті є дослідження теоретичних підходів до визначення економічної сутності й напрямків формування економічної безпеки аграрних підприємств регіону. Аналіз теоретичних аспектів об'єкта дослідження показав, що в даний час існують різні підходи до трактування економічної безпеки. Її розглядають як процес задоволення суспільних потреб; захист національних інтересів держави; економічну стійкість і стабільність; стан національної економіки, при якому країна забезпечує власний суверенітет; стан захищеності від певного виду загроз. Сучасні реалії ринкової економіки вимагають принципово нових підходів до формування та підвищення ефективності функціонування аграрних підприємств, а отже й забезпечення їх економічної безпеки. У світлі новітніх наукових вимірів з’ясовано, що економічна безпека аграрних підприємств являє собою комплекс складних розгалужених процесів, методів, інструментів, важелів впливу на діяльність задля зростання економічної ефективності господарської діяльності суб’єктів господарювання. У зв'язку з цим існує досить багато різних думок щодо складових економічної безпеки підприємств. Доведено, що економічній безпеці підприємств властиві певні особливості у регіональному зрізі їх формування й застосування щодо аграрного виробництва. Запропонована модель форсайтної технології модернізації регіонального механізму забезпечення економічної безпеки в аграрних підприємствах дозволить більш ефективно визначати обсяги інвестицій, податкове навантаження на галузь виробництва та окремі підприємства, кредитування, амортизаційні відрахування тощо, що ефективно впливатиме на діяльність підприємства, а отже і забезпечуватиме його одну із основних цілей - економічну безпеку.Документ Оцінювання економічного зростання підприємств за критерієм капіталізації(2019) Дерев’янко, Олена ГеоргіївнаМетою статті є обґрунтування доцільності здійснення оцінювання економічного зростання з критерієм капіталізації, як таким, що багатоаспектно враховує широкий спектр факторів, які впливають на різні аспекти діяльності підприємств з урахуванням їх сучасної специфіки. У процесі здійснення наукового дослідження було використано методи узагальнення(для визначення змісту економічного зростання), причинно-наслідкових зв’язків (при формалізації логіки оцінювання економічного зростання за критерієм капіталізації підприємства). Ключовими факторами економічного зростання визначено величину функціонуючого капіталу, вимірювання якого може здійснюватися на основі різних метрик, та доданої вартості, яку запропоновано вимірювати на основі методології розрахунку економічного прибутку. Новизна дослідження полягає у тому, що багатофакторна інтерпретація чистого остаточного прибутку, як одного із вимірників економічного прибутку дозволила сформувати систему ключових показників, які визначають економічне зростання підприємств в аспекті капіталотворення. Практична значущість пропонованого методичного підходу підтверджена розрахунками, які зроблені за даними промислових підприємств України.