Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
151 результатів
Результати пошуку
Документ Оздоровчі властивості капсаїцину у складі продукції ресторанного господарства(2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Топінамбур як джерело пребіотиків в харчовому раціоні(2023) Касьяненко, Анастасія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Аналіз сучасного стану та перспективи удосконалення кисломолочних продуктів із застосуванням рослинної сировини(2024) Півторацька, Ангеліна Анатоліївна; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаПоєднання кисломолочної і овочевої основи дозволить отримати продукт з високими споживчими властивостями, та покращити структури харчування населення шляхом розширення асортименту кисломолочних продуктів комбінованого молочно-рослинного складу без додавання цукруДокумент Перспективи виробництва кисломолочних напоїв на основі рослинної сировини(2024) Баралюк, Артем Вікторович; Осьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаФерментовані молочні продукти є широко вживаними харчовими продуктами у всьому світі, споживання яких з кожним роком суттєво зросло, а ринкові тенденції свідчать про подальше збільшення попиту. В сучасних умовах актуальним напрямом наукового дослідження є розробка нових видів ферментованих продуктів на основі рослинної сровини покращеними органолептичними та фізико-хімічними властивостями, що сприятиме розширенню асортименту продукції підвищеної харчової цінностіДокумент Дослідження енерговитрат при безперервному віброекстрагуванні із рослинної сировини(2023) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Чорний, Валентин МиколайовичКонструювання та оптимізація режимних параметрів віброекстракторів безперервної дії потребує обґрунтування впливу низькочастотних механічних коливань, генерованих привідною системою, на витрати енергії та встановлення закономірностей її зміни від конструктивних та режимних параметрів апарата. Дослідження виконувались на пілотному віброекстракторі безперервної дії, за схемою. Апарат має вертикальний корпус діаметром 0,3 м, висотою 1,5 м, з пристроями введення та виведення фаз. В робочому об’ємі апарата встановлено механічну врівноважену систему з двох штоків із закріпленими на них транспортувальних вібруючих тарілок.Документ Особливості отримання екстрактів з рослинної сировини з жорсткою механічною структурою(2021) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаПри екстрагуванні з рослинної сировини відбувається дифузія БАР із внутрішніх структур частинки матеріалу. Цей процес має свої особливості. Перш за все, наявність пористої перегородки, міжклітинного простору і клітинних ходів знижує швидкість дифузії. По-друге, у пори перегородки можуть проникати лише ті речовини, частинки яких не перевищують розмірів пор. Нарешті, є ще одна істотна особливість — явище десорбції, що спостерігається в клітині після проникнення в неї екстрагентаДокумент Особливості вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини(2022) Куделко, Альона Олександрівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаЕкстрагування біологічно активних сполук із рослинної сировини є важливим технологічним процесом, підвищення ефективності якого впливає на техніко-економічні показники виробництва цілого ряду галузей промисловості. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин зі свіжого гарбузаДокумент Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з рослинної сировини(2021) Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаПроблема створення безвідходних виробництв в галузях, які переробляють овочі є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. Раціональне використання вторинних сировинних ресурсів передбачає інтенсифікацію процесу екстрагування в безперервному секційному апаратіДокумент Отримання біологічно активних речовин із рослинної сировини(2022) Сташенко, Софія Григорівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаВ роботі досліджено оптимальні параметри процесу екстрагування з лікарських трав біологічно активних речовин, які можна використовувати як компоненти при виробництві напоїв профілактичного призначення. Матеріалами для досліджень використовували лікарські трави, а саме меліса та календула. Процес контролювали за зміною вмісту сухих речовин в екстрагенті й твердій фазі, які визначали відповідно рефрактометричним методом і прямим інтервально-ітераційним розрахункомДокумент Методи екстрагування біологічно активних речовин з рослинної сировини(2023) Митяй, Анна Володимирівна; Ремеза, Оксана Володимирівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаВ сучасному світі все більше звертають увагу на корисність природних продуктів, зокрема рослинної сировини, яка містить біологічно активні речовини. Для отримання цих речовин застосовуються різні методи екстрагування, які дозволяють вилучити та зберегти корисні компоненти рослин, що можуть бути використані в харчовій, фармацевтичній та косметичній промисловості