Перегляд за Автор "Євтушенко, Олег Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 74
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення коефіцієнта варіації культур з підвищеним вмістом ліпідів(2016) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичВ тезах наведено інформацію про змішування насіння соняшнику та кукурудзи, а також про коефіцієнти варіації сумішей. In theses are about blending sunflower seeds and corn, and the mixtures of coefficients of variation.Документ Визначення крупності зернової та олійної сировини після її подрібнення(2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита ІгорівнаВ статті наведені результати експериментальних досліджень процесу подрібнення зернової та олійної сировини, а також їх сумішей у різних співвідношеннях. Отримані результати, дали змогу розрахувати модуль крупності продуктів подрібнення, встановити вид помелу. Також в статті наведено результати подрібнення соняшнику та кукурудзи при зміні їх вологості. The article presents the results of experimental studies of the process of grinding grain and oilseeds, as well as mixtures in different proportions. The results helped to calculate the size of the products grinding module, set the type of comminution. Also in the article results crushing sunflower and corn at change of humidity.Документ Визначення показників якості зернової сировини та перспективи її експорту в інші країни(2018) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла Олександрівна; Шатківська, Олена МиколаївнаВ статті наведені результати теоретичних досліджень щодо експорту зернових продуктів в країни ЄС та проблеми ефективної логістичної діяльності, наведено статистичні дані торгівельного балансу зернових культур та продуктів їх переробки. За показником вологості всі досліджені зразки зерна перебувають в сухому стані. Об’ємна маса зерна та насіння знаходилась в діапазоні 440 – 710 кг/м3. Найбільший вміст сирого протеїну на рівні 39,5% визначено в сої, що перевищує відповідний показник для кукурудзи на 28,3%. Льон та соняшник переважають за вмістом сирого жиру, відповідно, насіння сої в 2 та 3 рази, а кукурудзу – в 9 та 10 разів. Однак, в насінні льону спостерігається найбільша кількість сирої клітковини в порівнянні з іншими культурами – 26,4 %, що в п’ять разів перевищує даний показник для сої (5,3%) і може бути перешкодою для використання його при виготовленні комбікормів. Максимальна кількість безазотистих екстрактивних речовин була визначена в зерні кукурудзи – 59,25 %, що на 52 % перевищувало даний показник для насіння льону. In the article on the experience of theoretical studies on the export of grain products to the EU countries and the problems of efficient logistics activities, statistics on the trade balance of grain crops and products of their processing are presented. The volumetric mass of grain and seeds was in the range of 440 - 710 kg/m3. The highest content of crude protein at the level of 39.5% was determined in co, which exceeds the corresponding indicator for corn by 28.3%. Flax and sunflower predominate on the message of raw fat, respectively, soybeans in 2 and 3 times, and corn - in 9 and 10 times. However, in flax seed, the largest amount of crude fiber is found in comparison with other crops - 26.4%, which is five times higher than that for soybeans (5.3%) and may be an obstacle for its use in the manufacture of fodder. The maximum amount of non-base extraneous substances was determined in corn grain - 59.25%, which is 52% higher than that for flax seeds.Документ Визначення фізико-хімічних показників крупів(2014) Тертишна, Юлія П.; Бабаєв, Олександр; Корнелюк, Дмитро; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичВ основу тез доповіді покладено дослідження хімічного складу і фізичних властивостей крупів. Заслуговують на увагу суміші круп’яних продуктів з кремнієм. At the heart of abstract is using the cereals chemical composition and physical characteristics. Special attention deserve mixtures of cereals with silicon.Документ Визначення фізичних властивостей зернової сировини та перспективи її експорту в інші країни(2017) Петренко, Алла Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичЗа показником вологості всі досліджені зразки зерна відповідають стандартам на ці культури. Щодо показника маси 1000 зерен, щільності та крупності зерна, то отримані результати знаходяться на рівні менше 50% діапазону літературних даних. In terms of humidity, all samples of grain correspond to the standards for these crops. As regards the weight index of 1000 grains, grain density and grain size, the results are less than 50% of the range of literary data.Документ Використання ефіроолійних культур в кормових добавках(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир АнатолійовичВ тезах наведено інформацію про ефіроолійні культури та два напрями наукових досліджень. In the abstracts was produced information about ethereality crops and two areas of research activities.Документ Використання нетрадиційної сировини в складі кормосуміші(2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир Анатолійович; Бондар, А. О.; Улянич, Іван ФедоровичВ статті наведено інформацію про картоплю, буряковий жом та виноградні вичавки. Досліджено вплив нетрадиційної сировини на гранулювання зерна пшениці. Рекомендована вологість суміші – 16,0…18,0 %. Кількість введення компонентів – 1,0…4,5 %. Також було досліджено вплив добавок на процес зберігання гранул та ріст мікроорганізмів. В статті є результати по гранулюванню сумішей та їх аналіз. Математична модель крихкості гранул. Був розрахований рецепт кормової суміші. In the article was produced information about potatoes, beet pulp and residue. It was researched influence non-traditional raw materials at granulate of wheat. Introduced humidity composition – 16,0…18,0 %. The quantity introduction of components – 1,0…4,5 %. Also it was researched influence of additives in process of preservation granules and microorganisms growth. In the article was directed at results of granulation compounds and its analysis. Mathematical model of grain brittleness. It was calculated the recipe of fodder mixture.Документ Виробництво комбікормів з використанням біологічно-активних речовин(2007) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичВ тезах наведено інформацію про біологічно-активні речовини. В основу тез доповіді покладено дослідження квіткового пилку, що дозволяє покращити якість продукції тваринного походження. In the abstracts was produced information about bio-active substances. At the heart of abstract is farina researching that allows improving quality of animal production.Документ Вплив лляного екстракту на хімічний склад гранульованих кормових сумішей(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаВ статті наведено результати дослідження хімічного складу кормових сумішей до та після гранулювання. Аналіз даних представлених в роботі показує, що введення лляного екстракту приводить до зміни стану біополімерів: крохмалю, білків, жирів і значно покращує кормову цінність кормових сумішей. The article presents the results of the study of the chemical composition of feed mixtures before and after granulation. Analysis of the data presented in the paper shows that the introduction of flaxseed extract leads to changes in the state of biopolymers, starch, protein, fat and significantly improves the feeding value of feed mixtures.Документ Вплив нетрадиційної сировини на технологію гранулювання пшеничних висівок(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир АнатолійовичГранулювання є складним фізико-механичним процесом. Конструктивні, кінематичні і технологічні параметри впливають на ефективність роботи обладнання. Існує два види гранулювання – сухе і вологе. Досліджено вплив нетрадиційної сировини на гранулювання пшеничних висівок. Рекомендована вологість суміші – 16,0 %. Кількість введення пивної дробини – 8 %. В статті наведено результати гранулювання сумішей та їх аналіз. Technology to granulate is complex physical and mechanical processing. Constructional, kinematical and technological parameters have an influence on efficiency of functioning equipment. There are two kinds of granulation – dry and moist. It was researched influence non-traditional raw materials at granulate siftings of wheat. Introduced humidity composition – 16,0 %. Quantity introduction beer grain of small shot – 8 %. In the article was directed at results of granulation compounds and its analysis.Документ Гранулометричний склад подрібнених ефіроолійних рослин(Харчова і переробна промисловість, 2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичВ статті наведено інформацію про способи подрібнення та відповідне обладнання. Досліджено подрібнення ефіроолійні культур в дробарці та лабораторному млину. В статті є результати щодо середньозважений розміру частинок при різній тривалості подрібнення та їх аналіз. Використання ефіроолійних рослин може покращити якість продукції тваринного походження. In the article was produced information about the way of crushing and proper machinery. It was researched the crushing of ethereality crops in the crusher and the laboratory mill. In the article was directed at its results of weight average particle size by different time of crushing and its analysis. Application of ethereality crops may improve quality of animal production.Документ Гранульований кормовий продукт (Патент на винахід № 114019)(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаПатент на винахід. Винахід стосується гранульованого кормового продукту, що містить подрібнене зерно кукурудзи та пшеничні висівки, причому кормовий продукт додатково містить лляний екстракт на основі сироватки. Patent for invention. The invention relates to a granular feed product comprising crushed corn and wheat grains, the feed product further comprising a serum-based flax extract.Документ Гранульований кормовий продукт (Патент на корисну модель № 104338)(2016) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Євтушенко, Олег Олександрович; Тракало, Тетяна ОлександрівнаГранульований кормовий продукт складається з подрібненого зерна кукурудзи та пшеничних висівок, лляного екстракту на основі сироватки. Granulated feed product consists of crushed corn and wheat grains bran, flaxseed extract based on serum.Документ Гранулювання кормів з використанням нетрадиційних видів сировини(2012) Бондар, А. О.; Почеп, Володимир Анатолійович; Євтушенко, Олег ОлександровичДосліджено вплив нетрадиційної сировини на гранулювання зерна пшениці. Рекомендована вологість суміші – 16,0…18,0 %. Кількість введення компонентів – 1,0…4,5 %. It was researched influence non-traditional raw materials at granulate of wheat. Introduced humidity composition – 16,0…18,0 %. The quantity introduction of components – 1,0…4,5 %.Документ Гранулювання суміші пшеничних і житніх висівок з фосфатидним концентратом(Зберігання і переробка зерна, 2011) Почеп, Володимир Анатолійович; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Соболь, В. О.В статті наведено інформацію про пшеничні висівки, житні висівки та фосфатидний концентрат. Досліджено показники якості сировини. Виробництво корму включає пресування продукту, охолодження, сушіння, просіювання. Параметри пресування: вологість суміші - 15,5…17,0 %; температура гранул -60…80 ˚С, діаметр отворів матриці - 4 мм. В статті наведено результати гранулювання сумішей та їх аналіз. Також було досліджено вплив добавок на процес зберігання гранул та ріст мікроорганізмів. In the article was produced information about the siftings of wheat, the siftings of rye and the phosphatidic concentrate. It was researched the qualitative indices of raw material. Stern production consists of pressing the product, cooling, drying, sifting. The parameters of the pressing: moisture mixture - 15,5…17,0 %; the temperature of the granules -60…80 ˚С, diameter hole matrixes - 4 mm. In the article was directed at results of granulation compounds and its analysis. Also it was researched influence of additives in process of preservation granules and microorganisms growth.Документ Гранулюйте пшеничні висівки й збагачуйте їх мелясою і кухонною сіллю(2011) Почеп, Володимир Анатолійович; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Голота, Мар'яна Богданівна; Осітнянко, Олег МиколайовичВ статті наведено інформацію про пшеничні висівки, мелясу, кухонна сіль та попит на них.Досліджено вплив нетрадиційної сировини на гранулювання пшеничних висівок. Рекомендована вологість суміші – 16,0…18,0 %. Кількість введення меляси – 1…3 %, кухонної солі – 0,5…1,0 %.Також було досліджено вплив меляси і кухонної солі на процес зберігання гранул в герметичній тарі без стадії охолодження. Температура зберігання – 18…20 ºС.Документ Дослідження впливу висівок пшеничних та соди харчової на екструдування зерна кукурудзи(2018) Ляшко, Галина Василівна; Євтушенко, Олег ОлександровичОсновні фактори: вміст висівок в суміші – Х1 (%), вміст харчової соди в суміші Х2 (%), Х3 – рН доданого розчину. Критерій оптимізації – коефіцієнт спучення. Розрахована формула: у= 1,37375+0,08875x1-0,05125x2-0,05375х3+0,02875x1x2-0,03125x1x3+0,02625х1х2х3. The main factors: the content of bran in the mixture - X1 (%), the content of soda in the mixture of X2 (%), X3 - pH of the added solution. Optimization criterion is the coefficient of empathy. The formula is: у= 1,37375+0,08875x1-0,05125x2-0,05375х3+0,02875x1x2-0,03125x1x3+0,02625х1х2х3.Документ Дослідження впливу додавання соди та пшеничних висівок на екструдування зерна кукурудзи(2019) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Ляшко, Галина ВасилівнаУ статті наведена інформація щодо дослідження впливу додавання крупнодисперсних пшеничних висівок та соди на екструдування зерна кукурудзи. При виробництві комбікорму для молодняка свиней використовують основну сировину – кукурудзу та висівки пшеничні. Однак висівки містять в своєму складі сполуки, які без спеціальної обробки не засвоюються в організмі моногастричних тварин. Традиційна їх обробка передбачає лише сепарування та подрібнення, тому були проведені дослідження по екструдуванню висівок. Соду використовують як хімічний розпушувач. При відгодівлі її додають для зменшення кислотності в шлунку сільськогосподарських тварин та як джерело натрію. При проведенні досліджень крупність пшеничних висівок становила 1,3 мм. При екструдуванні висівки попередньо не подрібнювали. Представлені діаграми хімічних складу сировини та оптимального зразка, де наведені такі показники: вологість, протеїн, жир, клітковина, зола та безазотисті екстрактивні речовини. Проведено оптимізацію процесу екструдування сумішей. За критерій оптимізації (Y) обрано технологічний показник готової продукції – коефіцієнт спучення екструдату. Розрахункові кінцеві значення критеріїв Стьюдента та Фішера становили відповідно 0,01215 та 1,216. Отже, лінійне рівняння регресії є адекватним. Проведено оптимізацію математичного процесу за допомогою методу крутого сходження (Бокса-Уілсона). Значення факторів на нульовому рівні С1 = 45 г, С2= 15 г, С3 = 6,5, а значення інтервалу варіювання відповідно – 15, 5 та 2,5. За допомогою програми крутого сходження визначено оптимальний зразок процесу екструдування, за коефіцієнтом спучення, який становить 1,55. Розрахункова обмінна енергія становить 1,874 МДж / 100 г. Отриманий екструдований продукт в подальшому може бути використаний при виробництві комбікормів як джерело натрію, в якому він рівномірно розподілений в суміші, не втрачається при механічному переміщенні та здійснює протимікробний вплив. The article deals with the study of the influence of the coarse wheat bran and soda addition on the corn grain extrusion . A corn and a wheat bran are the main raw material for the production of feed for pigs. However, bran contains compounds that, without special treatment, are not digested into monogastric animals. Their traditional treatment involves only delimitation and shredding, so extrusion studies have been carried out. The soda is used as a chemical scarifier. It is added to reduce the stomach acidity of farm animals and as a source of sodium. The grain size of wheat bran was 1.3 mm. Bran extruded without prior grinding. The diagrams of the chemical composition of the raw material and the optimal sample are presented, where the following indicators are given: moisture, protein, fat, fiber, ash and extractives. The extrusion process was optimized. The extrudate extrusion coefficient is an optimization criterion (Y) and a technological indicator of the finished product. The calculated values of the Student and Fisher criteria were 0.01215 and 1.216, respectively. So the linear regression equation is adequate. The mathematical process was optimized using the steep ascent method (Box-Wilson). The factors at the zero level are C1 = 45 g, C2 = 15 g, C3 = 6.5, and the value of the interval of variation is 15, 5, and 2.5, respectively. Using the steep ascent program, an optimal sample of the extrusion process has been determined, based on the coefficient of expansion, which is 1.55. The estimated exchange energy is 1.874 MJ / 100 g. The extruded product can be further used in the production of animal feed as a source of sodium, in which it is evenly distributed in the mixture, it is not lost during mechanical movement and produces an antimicrobial effect.Документ Дослідження впливу дрібнодисперсних висівок на екструдування кукурудзи(2018) Кисленко, Владислав Леонідович; Євтушенко, Олег ОлександровичОсновні фактори: вміст висівок в суміші – Х1 (%), вміст харчової соди в суміші Х2 (%), Х3 – рН доданого розчину. Критерій оптимізації – коефіцієнт спучення. Розрахована формула: у = 1,27x0 + 0,052x1 – 0,084 x2 + 0,277 x1x2 + 0,027 x1x3 + 0,134 x2x3 – 0,105 x1x2x3. The main factors: the content of bran in the mixture - X1 (%), the content of soda in the mixture of X2 (%), X3 - pH of the added solution. Optimization criterion is the coefficient of empathy. The formula is: у = 1,27x0 + 0,052x1 – 0,084 x2 + 0,277 x1x2 + 0,027 x1x3 + 0,134 x2x3 – 0,105 x1x2x3.Документ Дослідження впливу технологічного обладнання на травмування зерна кукурудзи(2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Шпак, ОльгаВ статті наведено інформацію про якісні показники 5 зразків кукурудзи (органолептичні та фізико-технологічні показники), динаміку зміни вологості і засміченості до та після технологічної обробки, а також характеристику засміченості кукурудзи до та після зберігання. In the article was produced information about qualitative adjectives of 5 corn samples (organoleptical, physical and technological parameters), fluctuations in moisture and debris before and after technological processing and characteristics of corn debris before and after storage.