Перегляд за Автор "Єремеєва, Олена Анатоліївна"
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз роботи млинзаводу зі скороченим технологічним процесом(2017) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичНаведено результати дослідження кумулятивних кривих виходу борошна борошномельного заводу зі скороченим технологічним процесом при різних добутках на І драній системі. The results of a study of the cumulative curves of the flour yield of a flour mill with a reduced technological process at different recoveries on the first break system are presented.Документ Вплив режимів роботи вальцьового верстата на вихід борошна в ентолейторі(2014) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичВ технологічному процесі помелу ентолейтори є допоміжним подрібнюючим обладнанням, яке встановлюється після вальцьового верстату з метою підвищення виходу борошна на системі. Режим подрібнення крупок у вальцьовому верстаті впливає на режим подрібнення крупок в ентолейторі ЕСМ-1,5. Дослідженнями встановлено, що підвищення вилучення борошна у вальцьовому верстаті від 7,5 % до 28,3 % призводить до збільшення приросту виходу борошна і в ентолейторі з 17,7 % до 28,0 %. Залежність має лінійний характер. In the manufacturing process grinding entoleytory is an auxiliary grinding equipment that is installed after roller mill to improve output flour on the system. Daily crushing roller mill in krupok affect mode grinding krupok in entoleytori ECM-1.5. Research found that the increase in extraction flour roller mill from 7.5% to 28.3% leads to an increase in output growth flour and entoleytori of 17.7% to 28.0%. The dependence is linear.Документ Дослідження ефективності роботи млинзаводу зі скороченим технологічним процесом(2016) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичВ матеріалах конференції наведено результати дослідження білості борошна при різних режимах подрібнення зерна пшениці. In materials of conference results of research whiteness flours are resulted at different modes of crushing of grain of wheat.Документ Ефективність виділення легких домішок в лабораторному аспіраційному каналі(2017) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин Миколайович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаНаведено результати дослідження ефективності пневмосепарування пшениці в лабораторному аспіраційному каналі. Показано, що зі збільшенням вмісту домішок у зерні, ефективність їх виділення зменшується. The results of studying the effectiveness of pneumatic separation of wheat in a laboratory aspiration channel are presented. It is shown that with an increase in the content of impurities in the grain, the efficiency of their separation decreases.Документ Моделювання температури зерна пшениці в процесі його гідротермічної обробки(2021) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаНаведено результати математичного моделювання температури зерна пшениці в процесі гідротермічної обробки зерна під час підготовки зерна до помелу. Показано, що без підігрівання зерна неможливо досягнути температури зерна 20 °С. The results of mathematical modeling of the temperature of wheat grain in the process of its hydrothermal treatment during the preparation of grain for grinding are presented. It is shown that without heating the grain it is impossible to reach a grain temperature of 20 °С.Документ Організація процесу лущення пшениці на млинзаводах різної продуктивності(2013) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено організацію технологічного процесу лущення зерна пшениці перед помелом на борошномельних заводах різної продуктивності. In clause it is resulted оrganization technological process of a peeling of grain before grindings at flour-grinding factories of different efficiency.Документ Особливості індексу лущення та коефіцієнту лущення(2017) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаРозглянуто поняття індексу лущення та коефіцієнту лущення. Показано їх відмінності по відношенню до оцінки ефективності процесу лущення. The concepts of dehulling index and dehulling coefficient are considered. Their differences are shown in relation to the assessment of the effectiveness of the dehulling process.Документ Очищення зерна в елеваторі покращує якість борошна(2014) Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень підготовки зерна в елеваторі та вплив додаткового очищення на вихід та якість борошна при сортовому помелі пшениці. Проведено порівняльний аналіз пробних випічок із борошна виробленого із зерна, яке проходило додаткове очищення в елеваторі. In clause results of research of preparation of grain in elevator and influence of additional clearing on an output and quality of a flour are resulted at a high-quality grinding of wheat. The comparative analysis of trial batches from a flour made of grain which passed additional clearing in elevator is lead.Документ Режими крупоутворення драних систем(2014) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Верещак, Євген; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаДраний процес є визначним для всього технологічного процесу помелу зерна в борошно. Кількість проміжних продуктів, які отримують на цьому етапі здійснюють вирішальний вплив не тільки на вихід і якість борошна, але і на хід всього технологічного процесу. Драний процес є визначним для всього технологічного процесу помелу зерна в борошно. Кількість проміжних продуктів, які отримують на цьому етапі здійснюють вирішальний вплив не тільки на вихід і якість борошна, але і на хід всього технологічного процесу. Драний процес є визначним для всього технологічного процесу помелу зерна в борошно. Кількість проміжних продуктів, які отримують на цьому етапі здійснюють вирішальний вплив не тільки на вихід і якість борошна, але і на хід всього технологічного процесу. Lath process is critical to the entire process of grinding grain into flour. Number intermediates receiving this stage, the decisive influence not only on the yield and quality of the meal, but the course of the entire process.Документ Спосіб виробництва сортового борошна (Патент на корисну модель №111920)(2016) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген Іванович; Ільчук, Віктор БорисовичПатент на спосіб виробництва сортового пшеничного борошна із застосуванням процесів лущення та плющення. Наведено принципову схему технологічного процесу. The patent for a way Manufactures of high-quality wheat flour with use of processes of a peeling and flaking. The basic scheme of technological process is resulted.Документ Удосконалення сортових помелів пшениці(2014) Дмитрук, Євген Адамович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаВ статті наведено результати досліджень зміни загального добутку продуктів подрібнення на вихід круподунстових продуктів помелу І драної системи. Показано кумулятивні криві білості борошна сортового помелу пшениці. In clause results of research of change of the general extraction of products of crushing on an output break dunsts products of grinding I of torn system are resulted. Are shown cumulative curve whiteness flours of a high-quality grinding of wheat.Документ Удосконалення технології переробки зерна пшениці на борошномельних підприємствах(2016) Єремеєва, Олена АнатоліївнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 - технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. – Уманський національний університет садівництва, Умань, 2016. Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню скороченої технології сортових помелів пшениці для промислових борошномельних заводів потужністю 250 т/добу і більше. У роботі показано вплив додаткового очищення зерна до сортового помелу в елеваторі. Експериментально встановлено, що для виділення дрібної фракції зерна пшениці в кількості 30 % у сепараторах із плоскими решітними полотнами необхідно встановлювати полотна з отворами №2а-3,0×20. Досліджено режими подрібнення крупоутворюючих систем, для драних систем розмелювального процесу рекомендовано наступні режими подрібнення: І др.с. – 40 %, ІІ др.с. – 60 %, ІІІ др.с.кр – 35 %, ІІІ др.с.др – 45 %. Досліджено режими подрібнення проміжних продуктів помелу першої якості у вальцьових верстатах та ентолейторах-дисмембраторахЕСМ-1,5. На основі експериментальних даних отримано залежності виходу окремих класів проміжних продуктів подрібнення від добутку продуктів на досліджуваних системах. Наведено організацію технологічного процесу лущення зерна перед помелом, а також схеми підготовки зерна до помелу та помелу зерна в сортове борошно для борошномельного заводу потужністю 330 т/добу, здійснено їх опис. Проведено дослідження та аналіз енерговитрат на подрібнення пшениці в сортове борошно впровадженого технологічного процесу. The thesis for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.18.02 - technology of grains, legumes, cereal products and animal feed, oil and bast crops. - National University of Horticulture Uman, Uman, 2016. The thesis is devoted to scientific substantiation of reduced high-grade technology industrial grinding wheat for flour mills with capacity of 250 tons / day or more. The work shows the influence additional treatment to high-quality grinding grain in the elevator. Experimentally that fines for allocation of wheat in an amount of 30% of the flat separators reshitnymy canvas paintings must be installed with holes №2a-3,0 × 20. Krupoutvoryuyuchyh regimes investigated shredding systems for the grinding process of lath recommended the following grinding regimes: And dr.s. - 40%, second dr.s. - 60% dr.s.kr third - 35%, the third dr.s.dr - 45%. Investigated modes intermediates grinding flour first quality roller machines and entoleytorah-1,5-dysmembratorahESM. Based on experimental data obtained dependence of certain classes of intermediates grinding product products in the studied systems. An organization of the process of peeling grains before milling and training schemes grain for milling and grinding grain for flour milling High quality plant with a capacity of 330 tons / day, made their description. The research and analysis of energy consumption for grinding wheat into flour High quality embedded process.Документ Удосконалення технології сортових помелів пшениці(2020) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичВ роботі наведено результаті удосконалення технологічного процесу сортового помелу зерна пшениці. На основі досліджень білості борошна та його виходу показано можливості розвитку технології помелу.зерна пшениці в сортове борошно. The paper presents the results of improving the technological process of varietal milling of wheat. Based on research on the whiteness of flour and its yield, the possibilities of developing the technology of grinding wheat into varietal flour are shown.Документ Хлібопекарські властивості зерна пшениці м’якої з добавлянням пшениці спельти(2020) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген Іванович; Ткаченко, Геннадій Володимирович; Любич, Віталій ВолодимировичВивчити питання щодо формування хлібопекарських властивостей зерна пшениці м’якої з добавлянням пшениці спельти. Лабораторні, математично-статистичні, органолептичні, експертальні. Результати дослідження процесу подрібнення помельних партій з відсотковим вмістом спельти 5 %, 10, 15, 20, 25 %, вказують, що в третьому та п’ятому зразках високий вміст клейковини – 29,6 % і 29,04 %. Найменша кількість у четвертому зразкові – 24,8 %. За білизною всі зразки отриманого борошна відносяться до вищого сорту. Результати пробної випічки хліба показали добрі результати. Найкращими борошномельними та хлібопекарськими властивостями характеризувались зразки з відсотковим вмістом спельти у кількості 15, 20 і 25 %. Отримані результати досліджень науково обґрунтовують доцільність добавляння пшениці спельти у помельні партії пшениці м`якої в кількості 15 % для покращення борошномельних та хлібопекарських властивостей. При добавлянні 15 % пшениці спельти до помельної партії пшениці м’якої отримано найвищу якість борошна. Хлібопекарські властивості зерна пшениці спельти подібні пшениці м’якій. Зерно дослідженого сорту пшениці спельти поступається за об’ємом хліба. Встановлено, що добавляння 15–20 % зерна пшениці спельти до пшениці м’якої не знижує хлібопекарських властивостей борошна останньої. Вміст клейковини при цьому знаходиться на рівні пшениці м’якої. Об’єм хліба становить 495–506 см3. Пористість становить 73,0–74,1 %, формостійкість подового хліба – 0,30–0,32. Investigate the formation of baking properties of soft wheat grain with the addition of spelt wheat. Laboratory, mathematical and statistical, organoleptic, expert. The research results of the grinding process of crushing batches with a percentage of spelt content of 5 %, 10, 15, 20, 25 %, indicate that in the third and fifth samples there is high gluten content – 29.6 % and 29.0 %. The lowest number in the fourth sample is 24.8 %. By colour, all samples of the obtained flour is of the highest quality. The results of trial bread baking performed good results. The best flour milling and baking properties were characterized by samples with a percentage of spelt in the amount of 15, 20 and 25 %. The obtained research results scientifically substantiate the expediency of adding spelt wheat to the crushing batches of soft wheat in the amount of 15 % to improve the milling and baking properties. It is when adding 15 % of spelt wheat to the crushing batch of soft wheat that the greatest extraction of flour was obtained, which as a result of trial bread baking showed its high quality. The baking properties of spelt wheat are similar to soft one. The grain of the studied variety of spelt wheat is inferior in volume of bread. It has been found that the adding of 15–20 % of spelt wheat to soft one does not reduce the baking properties of the latter flour. The gluten content is at the level of soft wheat. The volume of bread is 495–506 cm3. The porosity is 73.0–74.1 %, the persistent shape of hearth bread is 0.32–0.33.