Перегляд за Автор "Бойко, Олексій Олегович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 26
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Бродильний апарат (Патент на винахід №104401)(2014) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій ОлеговичБродильний апарат, що складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, конічного днища, патрубків підведення і відведення середовища, запобіжного клапана та клапана санітарної обробки, який відрізняється тим, що устаткований циркуляційним контуром по парогазовій фазі у складі трубопроводу з засувкою, який з’єднаний через патрубок з газовим середовищем циліндричного корпусу та циркуляційним контуром по парогазовій та паро газорідинній фазах, що обладнаний трубопроводами, засувкою, компресором, скрубером-конденсатором барботером газової фази, що розміщений в рідинному середовищі циліндричного корпусу, та має датчик рівня піни, що з’єднаний з контролером, який управляє компресором і засувки парогазового контуру, причому скрубер-кондесатор містить додатковий контур у складі трубопроводів, насоса, запірної арматури і теплообмінника. Fermenter, consisting of a cylindrical body, a cooling jacket, conical bottom, nozzle inlet and outlet of the environment, the safety valve and valve sanitary processing, wherein is equipped with a circulation circuit on the steam phase in the composition of the pipeline with a latch that is coupled through the pipe with gas medium cylindrical body and circulation loop on the steam and steam hazarding phases, equipped pipelines, valves, compressor, scrubber-bubbler condenser gas phase, placed in a liquid medium cylindrical body, and has a level sensor foam connected to the controller, which controls the compressor and latches gas-steam circuit and scrubber-conductor contains an additional loop in the composition of pipelines, pump, valves and heat exchanger.Документ Бродильний апарат (Патент на корисну модель № 84644)(2013) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій ОлеговичБродильний апарат містить циліндричний корпус, сорочку охолодження, конічне днище, патрубки підведення і відведення середовища, запобіжний клапан та клапан санітарної обробки. Бродильний апарат устаткований циркуляційним контуром по парогазовій фазі, циркуляційним контуром по парогазовій та паро газорідинній фазах з трубопроводами, засувками та компресором, барботером газової фази, датчиком рівня піни та контролером і скрубером-конденсатором з додатковим контуром у складі трубопроводів, насоса, запірної арматури і теплообмінника. Fermenter contains a cylindrical body, a cooling jacket, conical bottom, pipe inlet and outlet of the environment, the safety valve and the valve sanitary treatment. Fermenter equipped with a circulation circuit on the steam phase, circulation loop on the steam and steam hazarding phases with pipelines, valves and compressors, bubbler gas phase, a level sensor foam and controller and scrubber-capacitor with an additional loop in the composition of pipelines, pump, valves and heat exchanger.Документ Взаємозв’язок геометрії бродильних апаратів з температурною стабілізацією зароджуваних середовищ(2017) Піддубний, Володимир Антонович; Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій ОлеговичНа основі сучасних наукових положень досяжною є узагальнена теорія, яка б враховувала присутність і взаємні впливи окремих факторів, груп факторів і всієї сукупності факторів у взаємодії. Проте складність досягнення математичної формалізації названої потрійної задачі є зростаючою, хоча кожний з числа досягнутих рівнів аналізу і моделювання є необхідним і важливим. Based on current scientific statements achievable generalized theory that takes into account the presence and mutual influence of individual factors, group factors and all factors in interaction. However, the difficulty of achieving mathematical formalization called triple problem is growing, even though each of the numbers reached levels of analysis and modeling is necessary and important.Документ Вивчення впливу вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мацько, Любов Михайлівна; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій ОлеговичДосліджено вплив вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре. Доведено, що підвищення вмісту розчинного пектину відбувається внаслідок часткової деструкції протопектину. Виявлено, що вплив тиску та температури є позитивним до певної межі, за перевищення якої відбувається зниження загального вмісту пектинових речовин. Доведено більшу ефективність вакуумного оброблення пюре з яблук, порівняно із гомогенізацією. Перевірено можливість виготовлення морозива яблучного високої якості на основі активованого фруктового пюре. The influence of vacuum treatment on the content of soluble pectin in apple puree was studied. It is shown that increasing of soluble pectin’s content is going due to partial destruction of protopektyn. It was revealed that the influence of pressure and temperature has a positive effect to a certain limit. When it excesses the limit - the total content of pectin substances reduces. We proved more efficiency of apples’ puree vacuum processing, compared to homogenization. The possibility of making apple ice cream with high quality based on activated fruit puree was studied.Документ Геометрія технологічних апаратів і температурна стабілізація середовищ(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій Олегович; Бут, Сергій АнатолійовичЗвичайні бродильні чани і лагерні танки мають певні обмеження за розмірами. Необхідність в більшій економічності виробництв потребувала використання більш містких технологічних апаратів для процесів бродіння і дозрівання пива. Результатом цього було створення циліндро-конічних бродильних і лагерних танків. Conventional fermentation vats and lager tanks have certain limitations in size. The need for greater efficiency of production required more intensive use of technological devices for the processes of fermentation and maturation of beer. The result was to create a cylinder-conical fermentation and lager tanks.Документ Динаміка масообміну в процесах бродіння при зниженому тиску(2014) Бойко, Олексій Олегович; Піддубний, Володимир АнтоновичВиведено залежності, які дозволяють оцінити геометричні параметри газових бульбашок, час їх існування, об'єм газової фази, яка видаляється за час т; загальну площу поверхні масо- та енергообміну. Також виведені залежності, які дозволяють визначити масу етилового спирту та води, які видаляються з сусла при зниженні тиску в бродильному апараті. Displaying capabilities that allow us to estimate the geometrical parameters of gas bubbles during their existence, the volume of gas phase, which is removed by time t; total surface area of mass and energy. Also bred dependence for determining the mass of ethanol and water are removed from the wort while reducing pressure in the fermentation unit.Документ Динаміка перехідних процесів у системах анаеробного бродіння(2017) Шевченко, Олександр Юхимович; Соколенко, Анатолій Іванович; Степанець, Олег Іванович; Бойко, Олексій Олегович; Вінніченко, ІннаУ статті викладено результати феноменологічного аналізу перебігу сукупності процесів в умовах анаеробного бродіння, розглянуто відмінності, що супроводжують їх у пивоварінні і спиртовій галузях. Виконано оцінку енергетичних потенціалів, запропоновано рекомендації щодо їх використання. Вперше сформульовано положення про формування потенціалу газорідинного середовища, що виникає в результаті синтезу СО2 і утворення диспергованої газової фази, а також вказано на існування висотного градієнта по насиченню рідинної фази на СО2 за рахунок гідростатичного тиску. Наведено відповідні розрахункові дані. The article presents the results of the phenomenological analysis of the flow of aggregate processes under conditions of anaerobic fermentation, examines the differences that accompany them in the brewing and alcohol industries. The estimation of energy potentials is carried out, recommendations of their use are offered. Firstly,it is formulated the position on the formation of the gas-liquid medium formed as a result of synthesis of CO2 and the formation of a dispersed gas phase. It is indicated on the existence of the high-altitude gradient for saturation of the liquid phase on СО2 because of the expense of hydrostatic pressure. The estimated data are also provided.Документ Динаміка та особливості виділення парогазової фази за вакуумного пакування(2014) Бойко, Олексій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бут, Сергій АнатолійовичВиконано аналіз інтенсивності видалення парогазової фази з рідкої фази продукту, який пакується в герметичну вакуумовану упаковку. Виведено залежності, які дають можливість оцінити геометричні параметри газових бульбашок, час їхнього існування, об'єм газової фази, яка видаляється за час т, загальну площу поверхні масо- та енергообміну. Одержано залежності, які дозволяють визначити маси газової та парової фази, що видаляються з продукту під час зниження тиску. The analysis of the intensity of removal steam phase from the liquid phase of the product, which is packaged in a sealed evacuated container. Displaying capabilities that make it possible to evaluate the geometrical parameters of gas bubbles during their existence, the volume of gas phase, which is removed at the time t, the total surface area of mass and energy exchange. Dependence for determining the mass of gas and vapor phase that is removed from the product during pressure reduction.Документ Динаміка і енергетичні співвідношення в механічних системах(2016) Мироненко, Світлана Михайлівна; Бойко, Олексій ОлеговичНаведені ряди супроводжуються адресними відмітками, які відповідають порядковим номерам законів, наведеним у таблиці. З порівняння видно, що жоден з них не відповідає обом сформульованим екстремальним умовам найменших енергетичних витрат і найменшим динамічним навантаженням. These numbers are accompanied by targeted markers that correspond to the serial number of the laws given in the table. A comparison shows that none of them meet both conditions set forth extreme energy costs the least and the lowest dynamic load.Документ Дослідження динаміки нагрівання пакованої продукції(2011) Максименко, Ірина Фаддеївна; Семенов, О. В.; Бойко, Олексій Олегович; Леус, Руслан МиколайовичРозглянуто процес нагрівання пакованої продукції під час пастеризації чи стерилізації. Сформульована залежність, що дає змогу визначати зміну часу нагрівання продукту при зміні форми та розмірів споживчої упаковки. Проведено дослідну перевірку розрахункової моделі, що підтвердило її адекватність. The process of heating of the packed products is considered during pasteurization or sterilization. Dependence which enables to determine the change of time of heating of product at the change of form and sizes of the consumer packing is formulated. Experimental verification of calculation model is conducted, that confirmed its rightness.Документ Енергетичні трансформації матеріальних потоків у виробництві солодів(2009) Миколів, Іван Михайлович; Бойко, Олексій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Малиновський, Віталій Васильович; Білик, Олена АнатоліївнаВизначені величини енергетичних та масових перетворень в процесі замочування та пророщення зерна. Досліджено ефективність енергетичних перетворень, що протікають в зерновій масі при аеробному диханні, спиртовому та молочному бродінні. Ці величини дають можливість визначити кількість повітря необхідного для нормального перебігу даних процесів, дослідити можливість рециркуляції використаного повітряної та рекуперації його теплової енергії.Документ Зниження енергоспоживання при зброджуванні рослинної сировини в етиловий спирт(2013) Бойко, Олексій Олегович; Чагайда, Андрій Олегович; Гонта, Ігор АнатолійовичЕтиловий спирт широко застосовується у харчовій промисловості: при виготовленні лікеро-горілчаних та плодово-ягідних напоїв; для кріплення виноматеріалів і купажування виноградних вин; у виробництві оцту, харчових ароматизаторів та парфумерно-косметичних виробів. У мікробіологічній і медичній промисловості спирт потрібен для осадження ферментних препаратів із культуральних середовищ або екстрактів із твердих культур, виробництва ліків, препаратів, вітамінів, проведення дезінфекції, у ветеринарії і фармакопеї.Документ Моделювання генерування парової фази при створенні розрідження в споживчій упаковці(2016) Бойко, Олексій Олегович; Мироненко, Світлана МихайлівнаЗниження тиску в середині тари дуже часто створює умови для виникнення явища адіабатного кипіння. В результаті деяка кількість рідини, яка міститься в продукті, буде випарена. Частина даного випару буде видалена з об’єму упаковки під час створення зниженого тиску в тарі. Водночас певна кількість випареної вологи конденсується в середині упаковки та залишиться в ній. Reducing the pressure inside the container often creates conditions for the emergence of the phenomenon of adiabatic boil. As a result, a quantity of liquid contained in the product to be evaporated. Part of evaporation will be removed from package volume during the creation of low pressure in the container. However, a certain amount of evaporated moisture condenses in the middle of packing and will remain in it.Документ Моделювання тепломасоперенесення під час сушіння зерна(2014) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина ФаддеївнаПри проведені аналізу сучасних розробок стосовно виробництва етилового спирту були виявлені пропозиції по виділенню етилового спирту в бродильному апараті. Про перспективність такого підходу може говорити наявність надлишкового теплового потенціалу, який утворюється в процесі спиртового бродіння, та постійний потік вуглекислого газу. In conducting the analysis of contemporary developments in relation to the production of ethyl alcohol were detected proposals for allocation of ethanol in the fermenting unit. The prospects of this approach may indicate the presence of excess heat capacity, which is formed during alcoholic fermentation, and the constant flow of carbon dioxide.Документ Особливості технологічних процесів виробництва пива та етилового спирту(2011) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бевз, Вікторія ВолодимирівнаРозглянуто особливості процесів виробництва пива та етилового спирту з зернової сировини та меляси. Порівняно технологічні параметри основних етапів виробництва. Оцінені загальні втрати енергії хімічних зв’язків при виробництві пива та спирту. Проведено аналіз енергетичної цінності відходів даних виробництв та доцільності використання їх у тваринництві.Документ Пристрій для пророщування зерна (Деклараційний патент на корисну модель № 77813)(2012) Чагайда, Андрій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій ОлеговичПристрій для пророщування зерна містить солодовирошувальні барабани з ситовими днищами та підситовими просторами-повітропроводами, основний та допоміжний вентилятор, теплохолодильну установку, камери кондиціонування повітря та додатково устаткований теплообмінник-рекуператор взаємодії між вхідним та вихідним потоками повітря. The invention for grain germinating contains germinating drum with sieve bottoms and under sieve surfaces-air conduits, main and assisting ventilator, heating and refrigerating installation, chambers for air conditioning, and additionally equipped recuperative heat exchanger of interaction between inlet and outlet air flows.Документ Пристрій для укладання склопосуду в тару (Патент на винахід № 119111)(2019) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Деренівська, Анастасія Василівна; Бойко, Олексій ОлеговичВинахід належить до до пристроїв для укладання штучних предметів в тару і може бути використаний в харчовій, формацевтичній, хімічній та інших галузях народного господарства. Пристрій складається із багатострічкового стола накопичувача з напрямними, шарнірного механізму підйому і фіксації тари, відхиляючої розвантажувальної торцевої планки, захватної головки і механізму укладання склопосуду в тару і датчиків. The invention relates to devices for the placement of artificial objects in packaging and can be used in food, pharmaceutical, chemical and other sectors of the national economy. The device for packing of artificial objects (glassware) in a container consists of a multi-table table of a drive with guides, a hinged mechanism of lifting and fixing of containers, a deflection of the unloading end plate, a gripping head and a mechanism of stacking of a glass container in a container and sensors.Документ Пристрій для укладання штучних предметів в тару (Патент на корисну модель № 125696)(2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Деренівська, Анастасія Василівна; Бойко, Олексій ОлеговичКорисна модель належить до пристроїв для укладання штучних предметів в тару і може бути використаний в харчовій, фармацевтичній, хімічній та інших галузях народного господарства. The utility model refers to devices for the packaging of artificial objects in packaging and can be used in the food, pharmaceutical, chemical and other sectors of the national economy.Документ Система низькотемпературного розварювання та оцукрювання замісу (Деклараційний патент на корисну модель № 77815)(2012) Чагайда, Андрій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій ОлеговичСистема низькотемпературного розварювання та оцукрювання замісу містить ємкості для приготування замісу, гостропарову контактну головку, апарат термоферментативної обробки замісу, вакуумоцукрювач, теплообмінник охолодження оцукреного замісу, насоси і трубопроводи, та доповнена термокомпресором вторинної пари і ділянкою трубопроводу вторинної пари. A system of low-temperature cooking and saccharification of batch contains reservoirs for batch preparation, direct steam contact head, apparatus for thermofermentative batch processing, vacuum saccharifier, heat exchanger for cooling of saccharified batch, pumps and pipelines, supplemented with thermocompressor of secondary stream and pipeline region of secondary stream.Документ Система низькотемпературного розварювання та оцукрювання замісу (Патент на винахід № 104081)(2013) Чагайда, Андрій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій ОлеговичСистема низькотемпературного розварювання та оцукрювання замісу складається з ємкості для приготування замісу, гостропарової контактної головки, апарата для термоферментативної обробки, вакуумоцукрювача, теплообмінника охолодження оцукреного замісу, насосів, термокомпресорa вторинної пари, трубопровoду вторинної пари і трубопроводів. A system for batch low temperature cooking and saccharification consists of a reservoir for batch preparation, direct steam contact head, an apparatus for thermofermentative processing, a vacuum saccharifier, a heat exchanger for cooling the saccharified batch, pumps, a thermocompressor of the secondary steam, a pipeline of the secondary steam, and pipelines.