Перегляд за Автор "Гулак, Олена Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 28
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Амарантове борошно — перспективна харчова добавка у виробництві морозива(2007) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Калініна, Галина Петрівна; Янюк, Тетяна ІванівнаРозглянуто можливість використання амарантового борошна у виробництві морозива, а також його вплив на основні функціонально-технологічні властивості одержаних продуктів. The possibilities of usage the amaranth flour in the production of ice cream, as well as its impact on the main functional and technological properties of the product.Документ Дослідження мікробіологічних показників рослинних екстрактів як рецептурних інгредієнтів у виробництві морозива(2011) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Антонюк, Марія МиколаївнаВ статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива. The results o f microbiological studing of plant aqueous extracts, which contain phenol compounds, are presented in this article. It was determined that the quantity o f contaminating microorganisms decrease in plant extracts during their storage. The antimicrobial properties of hibiscus, rose, lavender and catnip aqueous extracts were established. The possibiiityof application of these extracts in ice cream production was proved.Документ Математичне моделювання процесу екстрагування у системах «вода/рослинна сировина»(2012) Бреус, Наталія Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Гулак, Олена ВолодимирівнаМетодом математичного моделювання у середовищі MathCad 15 проведено комплексне дослідження та аналіз процессу екстрагування у системах «вода/рослинна сировина» для вдосконалення технології морозива з рослинними екстрактами. Одержано рівняння регресії у вигляді поліномів 3 .. 5-го порядків та графічні зображення площин, які описують процес екстрагування за змінних температури, тривалості, гідромодуля. Оптимізовано умови одержання рослинних екстрактів із мінімально необхідним вмістом у них екстрактивних речовин для застосування у складі морозива. Розроблена інженерно-математична база дозволяє прогнозувати ступінь вилучення екстрактивних речовин з рослинної квіткової й кореневої сировини, що має різну структуру та відповідну здатність до екстрагування. The integrated study and analysis of the extraction process the «water/ plant raw material» systems for technological improvement of ice cream production with plant extracts was conducted using the method of mathematical modelind in MathCad 15. The regression equation in the form of polynomials 3..5-th orders and surface graphics described the process of extracting at different temperatures, duration and water duty was received. The conditions for obtaining plant extracts, provided the minimum level of required extractive substances for using in ice cream composition were optimized. Developed engineering mathematical base allow to predict the grade of extracts from plant flower and root materials, which have different density and ability to extraction.Документ Морозиво з рослинними екстрактами(2011) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаВ статті обґрунтовано технологічні параметри виробництва морозива з рослинними екстрактами. З'ясовано, що для оптимального ведення процесу екстрагування в технології морозива з рослинними екстрактами доцільно застосовувати спеціальне екстракційне обладнання. Найбільш перспективним у цьому відношенні є екстрактор з вібраційною системою перемішування, який, на відміну від традиційних, забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, наближає активну поверхню взаємодіючих фаз до 100% і дозволяє ефективно використовувати і переробляти рослинну сировину.Документ Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива(2011) Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Згурський, Андрій Володимирович; Антонюк, Марія МиколаївнаУ статті представлені результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки і можуть бути використані при виробництві морозива. Встановлено антимікробну активність екстрактів гібіскусу, троянди, котовника і лаванди по відношенню до патогенних тест-культур. Антимікробну дію найбільш ефективних екстрактів троянди і гібіскуса можна пояснити великою кількістю фенольних сполук (0,149 і 0,140 мг/см3) порівняно з екстрактами лаванди і котовника (0,085 і 0,132 мг/см3). Проведена перевірка на відповідність мікробіологічних показників вимогам ДСТУ на морозиво молочне і молочно-овочеве з рослинними екстрактами. Доведено, що використання рослинних екстрактів покращує мікробіологічні показники сумішей і морозива різних видів. Селективність антимікробної впливу досліджуваних екстрактів щодо спороутворюючих мікроорганізмів матиме практичне значення в технології виготовлення морозива для істотного поліпшення його мікробіологічних показників.Документ Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива(2011) Антонюк, Марія Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Згурський, Андрій ВолодимировичУ статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки й можуть бути використані у виробництві морозива. Виявлено антимікробну активність екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди стосовно патогенних тест-культур. Антимікробну дію найбільш ефективних екстрактів троянди та гібіскусу можна пояснити більшою кількістю фенольних сполук (0,149 та 0,140 мг/см3) порівняно з екстрактами лаванди та котовника (0,085 і 0,132 мг/см3). Проведено перевірку щодо відповідності мікробіологічних показників морозива молочного та молочно-овочевого з рослинними екстрактами вимогам ДСТУ. Доведено, що використання рослинних екстрактів поліпшує мікробіологічні показники сумішей та морозива різних видів. Селективність антимікробного впливу досліджуваних екстрактів щодо спороутворювальних мікроорганізмів матиме практичне значення в технології виготовлення морозива для суттєвого поліпшення його мікробіологічних показників. The results of microbiological studies of aquatic plant extracts containing phenolic compounds and can be used in the manufacture of ice cream. Revealed antimicrobial activity of extracts of hibiscus, rose, lavender and catnip relatively pathogenic test cultures. The antimicrobial action of the most effective extracts of rose and hibiscus can be attributed to a large number of phenolic compounds (0,149 and 0,140 mg/cm3) compared with extracts of lavender and catnip (0,085 and 0,132 mg/cm3). Audited compliance with microbiological indicators cream milk and milk and vegetables with herb extracts DSTU. Proved that the use of plant extracts improves microbiological mixtures and different types of ice cream. The selectivity of the antimicrobial effect of the studied extract sporoutvoryuvalnih microorganisms have practical value in the technology of ice cream to significantly improve its microbiological indicators.Документ Нові натуральні інгредієнти у технології морозива(2012) Гулак, Олена ВолодимирівнаВ статті обґрунтовано перспективи використання рослинних екстрактів у технології виробництва морозива в якості смако-ароматичної натуральної добавки.Виготовлення морозива виключно на основі рослинної сировини та комбінування її з молочною основою дасть можливість суттєво заощаджувати ресурси дефіцитної тваринної сировини та збагачувати її біологічно цінними компонентами. In the article the prospects of using plant extracts in the technology of ice-cream as flavored natural supplements. Making ice-crea mex clusively from plant material and combining it with a milk base will allow significantly saver sources care animal sand enrich its biologically valuable components.Документ Нові натуральні інгредієнти у технології морозива(2012) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина ЄвгеніївнаНові види морозива з рослинними екстрактами було досліджено за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, розраховано їх харчову та біологічну цінність. New types of ice cream with plant extracts were studied organoleptic, physical, chemical, microbiological indicators calculated their nutritional and biological value.Документ Обгрунтування технологічних режимів одержання рослинних екстрактів для їх застосування у виробництві морозива(2010) Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Бреус, Наталія Миколаївна; Перцевой, Федір ВсеволодовичВ статті обґрунтовано вибір нових видів рослинної сировини для виробництва морозива на основі екстрактів. Досліджено ефективність екстрагування за різних технологічних параметрів(температура, тривалість, співвідношення компонентів системи) та розроблено математичну модель з метою прогнозування перебігу масообмінного процесу для кожного виду рослинного матеріалу. In the article substantiation of choice of new types of vegetable raw material for the extracts basis ice cream production is given. Efficiency of extraction by different technological parameters (temperature, duration, ratio of components of the system) is investigated and mathematical model for prognostication of mass exchange process behaviour for each type of vegetable raw material is developed.Документ Розширення сировинної бази для виробництва морозива різних груп(НУХТ, 2010) Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна; Гулак, Олена Володимирівна; Згурський, Андрій Володимирович; Мацько, Любов МихайлівнаРозроблено технологію морозива зі зниженим вмістом стабілізаторів. Been developed a technology by ice cream with low content stabilizers.Документ Склад морозива «Мюслі» (Патент на винахід № 106096)(2014) Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаЗапатентований склад морозива "Мюслі" дозволяє збагатити продукт білками, вуглеводами, харчовими волокнами та біологічно активними речовинами вівса та плодової сировини, які здатні формувати та зберігати структуру продукту протягом гарантованого терміну зберігання. Patented cream composition "Muesli" allows you to enrich the product proteins, carbohydrates, dietary fiber and biologically active substances of raw oats and fruit that are able to form and maintain product structure for a guaranteed shelf life.Документ Склад морозива «Мюслі» (Патент на корисну модель № 75420)(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Рибак, Ольга Миколаївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаЗапатентований склад морозива "Мюслі" дозволяє збагатити продукт білками, вуглеводами, харчовими волокнами та біологічно активними речовинами вівса та плодової сировини, які здатні формувати та зберігати структуру продукту протягом гарантованого терміну зберігання. Patented cream composition "Muesli" allows you to enrich the product proteins, carbohydrates, dietary fiber and biologically active substances of raw oats and fruit that are able to form and maintain product structure for a guaranteed shelf life.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент на винахід № 93827)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаУдосконалений склад морозива ароматичного та льоду дає можливість отримати продукт з привабливим зовнішнім виглядом, який має оригінальний смак і аромат та підвищену біологічну цінність. Improved composition and ice cream aromatic allows to obtain a product with attractive appearance, which has the original taste and flavor and high biological value.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент на винахід № 95386)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Ланін, Валентин ЕдуардовичУдосконалений склад морозива ароматичного та льоду дає можливість отримати продукт з привабливим зовнішнім виглядом, який має оригінальний смак і аромат та підвищену біологічну цінність. Improved composition and ice cream aromatic allows to obtain a product with attractive appearance, which has the original taste and flavor and high biological value.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 93826)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро ВасильовичВ основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту котовника, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using nepeta extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 95387)(2011) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаВ основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту лаванди, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using lavender extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на винахід № 95388)(2011) Гулак, Олена Володимирівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Українець, Анатолій Іванович; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро ВасильовичВ основу винаходу поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The invention is based is tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using lemon balm extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55093)(2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро Васильович; Гулак, Олена ВолодимирівнаВ основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту меліси, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice through the use of lemon balm extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55094)(2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена ВолодимирівнаВ основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту лаванди, який містить біологічно-активні речовини, є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом та природним барвником для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic cream or ice by using lavender extract, which contains biologically active compounds, is a new taste aromatic component of prescription and natural dyes for these types of ice cream.Документ Склад морозива ароматичного або льоду (Патент України на корисну модель № 55095)(2010) Українець, Анатолій Іванович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гулак, Олена Володимирівна; Перцевой, Федір Всеволодович; Гурський, Петро ВасильовичВ основу корисної моделі поставлена задача удосконалення складу морозива ароматичного або льоду шляхом використання екстракту котовника, який містить біологічно-активні речовини та є новим смако-ароматичним рецептурним компонентом для вказаних видів морозива. The basis of the utility model tasked with improving the composition of aromatic ice cream or ice by using catnip extract, which contains biologically active substances and a new prescription flavoring ingredient for these kinds of ice cream.