Перегляд за Автор "Гулий, Іван Степанович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 77
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози(2000) Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій Григорович; Івчук, Надія ПавлівнаПроведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.Документ Безвідходна переробка коренеплодів, овочів, фруктів та ягід по технології УДУХТ(1995) Гнатенко, А. М.; Гулий, Іван Степанович; Сороколіт, Микола Іванович; Гурська, О. Ф.; Танащук, Людмила Іванівна; Таран, Віталій Михайлович; Карпович, Микола СергійовичРозробка цієї технології зорієнтована на створення надійної промислової бази кормів для тваринництва шляхом цільової переробки продукції рослинництва. Технологічне обладнання для технології підібране так, що вона має спрямування на подальше використання і вдосконалення. The development of this technology is focused on establishing a strong industrial base for animal feed through targeted product processing plant. Technological equipment for the technology chosen so that it has a direction for further use and improvement.Документ Брагоектифікаційна установка (Патент на винахід № 38622)(2000) Гулий, Іван Степанович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Циганков, Петро Семенович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Шиян, Петро Леонідович; Марінченко, Віктор Опанасович; Сизько, Валерій Борисович; Янчевський, Віктор Казимірович,; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Чіпчар, Роман ІвановичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою установку для вилучення етилового спирту шляхом нового зв,язку елементів установки для підвищення якості та збільшення виходу основного продукту, забезпечення умов ефективного концентрування домішок. An invention behaves to a spirit industry and is setting for extraction of ethyl spirit by new connection of elements of setting for the improvement of quality and increase of exit of basic product, providing of terms of effective concentration of admixtures.Документ Біологічно активні комплекси ліпідів та екстрактів(2003) Осейко, Микола Іванович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Пешук, Людмила ВасилівнаУ статті наведено створення ресурсозберігаючих технологій оптимального вилучення та збереження в кінцевих продуктах біологічно активних речовин для використання концентратів ліпідів і екстрактів у продуктах лікувально-профілактичного та функціонального призначення. saving technologies create an optimum extraction and storage of final products, biologically active compounds for use concentrates and extracts lipids in prokduktah health care and functionality.Документ В'язкість цукрових утфелів(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичЗнайдено співвідношення між в'язкістю утфелю практично не зруйнованої структури. Запропоновано формулу визначення максимально припустимого вмісту кристалів за відомих допустимих значень в’язкості утфелю і міжкристального розчину. We found the correlation between viscosity of massecuite virtually no ruined structure. A formula for determining the maximum allowable content of the crystals under certain permissible values massecuite viscosity between crystal and solution.Документ Важливі елементи теплового балансу вакуум-апарата(1997) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван СтепановичПоказано, що питома теплота пароутворення для цукрового розчину вища за теплоту пароутворення води, теплота кристалізації цукрози вносить помітний вклад в надходження теплоти до вакуум-апарату, а підвищення початкової концентрації суміші сиропу з клеровкою суттєво зменшує витрати теплоти на одержання цукру. It is shown that the latent heat of vaporization for the sugar solution is higher than the heat of vaporization of water, the heat of crystallization tsukrohy makes a significant contribution to earnings of heat to the vacuum system, and increasing the initial concentration of the syrup mixture klerovkoyu significantly reduces the cost of heat to obtain sugar.Документ Вакуум-апарат безперервної дії для кристалізації цукру (Патент на винахід №37859)(2001) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Бабко, Євген Миколайович; Погорілий, Тарас МихайловичВинахід належить до цукрової промисловості і може бути застосованим у безперервній кристалізації цукру. Предметом винаходу є вакуум-апарат безперервної дії для кристалізації цукру, що включає корпус, трубчату поверхню нагріву, циркуляційні канали, вертикальні перегородки, які ділять камеру росту кристалів на секції, днище, калібровані щілинні отвори для переходу утфелю із секції в секцію і колекторів для підводу цукрового розчину. The invention relates to sugar industry and can be used in continuous sugar crystallization. The invention relates to a vacuum apparatus of continuous action for sugar crystallization, comprising a housing, piping heating surface, circualtion channels, vertical partitions, which separate a chamber of crystal growth for sections, bottom, calibrated slit openings for massecuite transfer from a section to another one, and collectors for supply of sugar solution.Документ Вертикальні кристалізатори в цукровому виробництві(1995) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Потельчак, В. А.; Плотнір, О. В.; Петров, С.Використання вертикальних кристалізаторів з подовженним терміном перебування в них утфелю при швидкості охолодження в межах 0,23 град./год. Забезпечує умови кристалізації, які сприяють одержанню якісних цукрових утфелів, поліпшують гранулометричний склад кристалів, забезпечують краще виснаження міжкристального розчину.Документ Визначення коефіцієнтів проникності ультрафільтраційної мембрани(2000) Гуцалюк, Валерій Михайлович; Гулий, Іван Степанович; Таран, Віталій Михайлович; Чепелюк, Олександр Миколайович; Усанов, В. О.; Єфіменко, C. І.; Шпильовий, В. І.Феноменологічне співвідношення між питомою продуктивністю ультрафільтраційної мембрани і рушійною силою цього процесу - різницею градієнтів гідродинамічного та осмотичного тисків розчинів по обидва боки мембрани при певній температурі. Phenomenal relationship between specific performance ultrafiltration membranes and the driving force of this process - the difference hydrodynamic gradients and osmotic pressures of solutions on both sides of the membrane at a certain temperature.Документ Використання антисептиків для боротьби із контамінуючою мікрофлорою при зброджуванні сусла з крохмалевмісної сировини(2002) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Маринченко, Віктор Опанасович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна ВолодимирівнаДосліджено вплив антимікробних препаратів Акватон-10 та Вазин на хіміко-технологічні показники процесу бродіння сусла із крохмалевмісної сировини, мікробіологічну чистоту зрілих бражок, бродильну активність дріжджів та вихід етилового спирту.Документ Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М.Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.Документ Висококонцентровані природні розсоли - екологічно чисте поновлюване джерело енергії(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Диченко, Анатолій Сергійович; Сінат-Радченко, П. Д.В харчовій промисловості є чимало розчинів низької концентрації, випарювати які економічно недоцільно. Для їх згущення можна використовувати апарати з мембранами, що проникні лише для молекул води і висококонцентровані природні розсоли озер і лиманів, що мають високий осмотичний тиск. In the food industry, there are many solutions of low concentration, the extract are not economically feasible. For their condensation can use the device with a membrane permeable only to water molecules and highly concentrated natural brine lakes and estuaries with a high osmotic pressure.Документ Вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировини(2001) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Бондар, Микола Васильович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Маринченко, Віктор ОпанасовичНами проведені дослідження антимікробних препаратів (антисептиків), здатних пригнічувати розвиток інфікуючої мікрофлори. В ході роботи досліджували дію антисептиків Акватон - 10, Вазин, формалін, антибіотик Дестіферм PG та визначали їх оптимальні концентрації, при яких забезпечується максимальне пригнічення розвитку контамінуючої мікрофлори і зберігається висока бродильна активність дріжджів.Документ Вплив виду зернових культур та ступеню дисперсності їх помелу на склад леткої частки спиртової бражки(2004) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Кириленко, Роман Григорович; Сизько, Валерій Борисович; Єрмакова, Ганна Володимирівна; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Артюхов, Володимир Якович; Михайлів, А. П.Розглянуто комплекс технологічних заходів для стабільного одержання спирту високої якості з зернової сировини залежно від ступеня дисперсності помелу і температури термоферментативної обробки.Документ Вплив рециркуляції на показники роботи кристалізаційних схем цукрового виробництва(1994) Мирончук, Валерій Григорович; Гулий, Іван Степанович; Плотнір, О. В.; Потельчак, В. А.Наведено вплив величини рециркуляту в кристалізаційних системах на кількість випареної води в вакуум – апаратах. Показано, що збільшення частки рецикуляції зменшує енергетичні витрати на випаровування води у вакуум – апаратах відносно одиниці маси отриманого цукру. Given effect of the value recycle in crystallization systems on the amount of water evaporated in a vacuum – pans. It is shown that increasing the proportion recirculation reduces energy costs for water evaporation in a vacuum – pans the relative unit mass produced sugar.Документ Впровадження енерго- та ресурсозберігаючої технології спиртових бражок із крохмалевмісної сировини на мелясних спиртових заводах(2002) Гулий, Іван Степанович; Шиян, Петро Леонідович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Сизько, Валерій Борисович; Байизбеков, У. А.; Ібаков, Е. К.Досліджені технологічні процеси розрідження замісів та отримання сусла спиртового виробництва при переробці різних видів сировини з використанням високоефективних концентрованих ферментних препаратів різного походження. Переведення мелясних спиртових заводів на виробництво спирту із крохмалевмісної сировини можна здійснювати в короткі терміни без суттєвих матеріальних витрат, з можливістю оперативного переходу на виробництво спирту із меляси чи зерна в залежності від кон,юнктури ринку.Документ Дослідження впливу електроіскрових розрядів на властивості соків цукрового виробництва(2001) Василів, Володимир Павлович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Слива, Юлія ВолодимирівнаНаведено результати досліджень впливу електроіскрових розрядів на очищення соків цукрового виробництва. Results on the effect on the electric spark discharge purification of juices from sugar production.Документ Дослідження впливу магнітно-імпульсної обробки на кристалізацію цукрози(2001) Гречка, Вадим Васильович; Гулий, Іван Степанович; Мірошников, Олег МиколайовичПроведено дослідження процесу кристалізації цукрози із сиропів, що були попередньо обробленні магнітно-імпульсними полями. Доведена доцільність магнітно-імпульсної обробки для інтенсифікації процесу кристалізації цукрози. A study of the crystallization of sucrose syrup, which were pre-processing pulse magnetic fields. The expediency of magnetic-pulse treatment to intensify the process of crystallization of sucrose.Документ Дослідження відносної густини та видимої міцності денатурованого спирту в залежності від концентрації денатуруючої добавки(2002) Шиян, Петро Леонідович; Гулий, Іван Степанович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Строкач, Дмитро Вікторович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій ВолодимировичВизначено залежність відносної густини та видимої міцності спирту етилового денатурованого від концентрації діетилфталату (в межах 0-1,5 %) і температури (в межах 0-250С) при міцності вихідного етилового спирту в межах 95,0-96,5 % об. Математична обробка експериментальних даних дозволила скласти рівняння, які дають змогу визначити концентрацію денатуруючої домішки (діетилфталату) в спирті етиловому денатурованому в залежності від його відносної густини, при міцності вихідного спирту в межах 95,0…96,5 % об. Ці формули можуть бути використані для експрес-аналізу концентрації денатуруючої домішки в спирті етиловому денатурованому на будь-якій стадії його знаходження.Документ Дослідження знебарвлення крохмальних гідролізатів активованим вугіллям(2000) Грабовська, Олена Вячеславівна; Гулий, Іван Степанович; Штангеєва, Надія Іванівна; Шорнікова, А. М.Наведено порівняльну характеристику різних марок активованого вугілля, а також результати досліджень щодо впливу активного вугілля різних марок та фірм на ефект очищення продуктів та напівпродуктів крохмале-патокового виробництва.