Перегляд за Автор "Кігель, Наталя Федорівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 33
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біостабілізація кефіру дріжджами, які не зброджують лактозу(2009) Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведено результати дослідження розвитку в кефірі дріжджів, які н зброджують лактозу. Results are resulted research of development in kefir of yeasts which not sbrazhivayut a lactose.Документ Вивчення властивостей твердого сичужного сиру, виробленого з використанням бактеріального препарату прямого внесення(2002) Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведено дані щодо результатів використання бактеріальних препаратів прямого внесення у виробництві твердих сичужних сирів. Using of bacterial preparations of the direct bringing given about results is resulted for the production of hard runnet cheeses.Документ Властивості дріжджів – складових мікрофлори кефіру(2009) Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя ФедорівнаРозглянуто властивості кефірних дріжджів та їх вплив на якість готового продукту. Properties of kefir yeasts and influence are considered them on quality of the prepared product.Документ Вплив способу теплової обробки молочної сировини на якість твердих сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання(2003) Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведені порівняльні дані про якісні показники твердих сичужних сирів в залежності від різних режимів теплової обробки молочної сировини. Comparative information is resulted about the high-quality indexes of hard runnet cheeses depending on the different modes of thermal treatment of suckling raw material.Документ Вплив температурних режимів сквашування на якість кефіру(2008) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаПроведені дослідження впливу температурних режимів сквашування кефіру на його показники якості. Researches of influence of temperature conditions of skvashivaniya of kefir are conducted on his indexes of quality.Документ Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів(2003) Науменко, Оксана Василівна; Жукова, Ярослава Фридріхівна; Насирова, Гузель Фургатівна; Кігель, Наталя ФедорівнаПроведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.Документ Відбір штамів мікроорганізмів для сироробства за стійкістю до інгібіторів у молоці(2008) Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаДосліджено залежність штамів мікроорганізмів для сироробства від інгібіторів молока. Dependence of cultures of microorganisms is investigational for a cheesemaking from the inhibitors of milkДокумент Деякі аспекти технології бактеріальних препаратів прямого внесення для виробництва сирів швейцарської групи(2004) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведені дані про виробництво сирів швейцарської групи з використанням бактеріальних препаратів прямого внесення. Information is resulted about the production of cheeses of swiss group with the use of bacterial preparations of the direct bringingДокумент Дослідження режимів обробки сирного зерна під час виробництва сирів швейцарської групи(2004) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведено дані про вплив режимів обробки сирного зерна на якість сирів швейцарської групи. Information is resulted about influence of the modes of treatment of cheese grain on quality of cheeses of swiss group.Документ Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України(2008) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя ФедорівнаВизначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.Документ Заквашувальні композиції на основі мезофільних молочнокислих бактерій для простокваші(2013) Бугера, Інна; Кігель, Наталя ФедорівнаAlmost no dairy products are produced from mesophilic lactic acid bacteria in Ukraine. It is so, because of the lack of modern domestic fermenting products. And so, the task of research in order to create effective starter cultures that would give characteristic curdled milk arises. We have created 12 fermenting compositions, based on mesophilic lactococcus and antagonist strain L. casei 3302. Bacterial compositions were chosen by organoleptic, physical- chemical parameters as well as the quantity of accumulated diacetyl in fermented samples As the result of the findings, it was chosen three fermenting compositions based on lactococcus and three different starter cultures of L. casei. These compositions can be used as rotational variants in production curdled milk.Документ Заквашувальні культури для ферментованих молочних продуктів - сьогодення та перспективи(2007) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія МихайлівнаНаведено характеристики заквашувальних культур для ферментованих молочних продуктів. Приведены характеристики заквасочных культур для ферментированных молочных продуктов. Descriptions of ferment cultures are resulted for the fermented dairy productsДокумент Кефір: сучасний погляд на мікрофлору та технологію(2010) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія МихайлівнаРозглянуто питання виробництва кефіру в сучасних умовах та проаналізовано вплив його споживання на здоров’я людини. The questions of production of kefir are considered in modern terms and influence of his consumption on a health of man is analysed .Документ Кисломолочний напій з пектином(1997) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Ромоданова, Валентина Олександрівна; Кігель, Наталя ФедорівнаРозроблено технологію виробництва кисломолочного напою на основі кефіру подовженого терміну зберігання – завдяки повторній тепловій обробці сквашеної суміші. The technology for the production of fermented milk-based drink kefir extended shelf life thanks to re-heat treatment squalene mix.Документ Лактофаги, виділені на молокопереробних підприємствах України(2011) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНа основі результатів вивчення морфології за допомогою електронної мікроскопії, генетичних досліджень і спектру літичної активності визначено таксономічне положення фагів Lactococcus lactis, виділених на молокопереробних підприємствах України. Based on morphology results by transmission electronic microscopy, genetic studies and range of lytic activity the taxonomic position of phages Lactococcus lactis from the Ukrainian dairy factories was determined.Документ Наукове забезпечення технологій виробництва заквашувальних препаратів для ферментованих молочних продуктів(2006) Науменко, Оксана Василівна; Даниленко, Світлана Григорівна; Кігель, Наталя ФедорівнаСтворено банк промислово цінних культур, які перспективні для використання у біотехнологіях ферментованих молочних продуктів. Розглянуто питання технологічних особливостей промислового виробництва заквашувальних культур для кисломолочних продуктів. The bank of industrial cultures which promising for use in biotechnology of fermented dairy products are created.The questions of technological features of industrial production of starter cultures for dairy products are considered.Документ Нова заквашувальна культура «Темп» для виробництва сирів швейцарської групи(2005) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана ВасилівнаНаведено дані про технологічні особливості використання закваски «Темп» при виробництві сирів швейцарської групи. Information is resulted about technological features in application of ferment «Rate» at the production of cheeses of swiss group.Документ Особливості функціонування заквашувальної мікрофлори під час виробництва сирів швейцарської групи(2004) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведено дані про розвиток мікроорганізмів закваски під час виробництва сирів швейцарської групи. Information is resulted about development of microorganisms of ferment at the production of cheeses of swiss group.Документ Препарат нового покоління(2003) Науменко, Оксана Василівна; Рожанська, Олександра Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаРозроблено біотехнологію бактеріального препарату ЛТС із біологічно активними культурами Lactobacillus сasei, L. аcidophilus і Streptococcus thermophilus для функціонального молочного напою. Проведено цілеспрямований відбір з природних джерел штамів молочнокислих бактерій за критеріями функціональної активності та технологічності. Промислова апробація бактеріального препарату ЛТС підтвердила його придатність до використання як заквашувального препарату прямого внесення та забезпечення високої якості продукції. Розроблено нормативну документацію. The biotechnology of bacterial preparation LTS with biologically active cultures Lactobacillus сasei, L. аcidophilus and Streptococcus thermophilus for functional milk drink was development. The sorting through lactobacteria strains (by criteria of functional activity and technological effectiveness) from natural sources was conducted. Industrial approbation of bacterial preparation LTS approved the suitability for use as preparations of direct insertion, for products high quality maintenance. The normative documentations requirements were created.Документ Принципи відбору заквашувальних культур молочнокислих та пропіоновокислих бактерій для виробництва сирів швейцарської групи(2004) Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія МихайлівнаПроведено скринінг культур колекції штамів відділу біотехнології ТІММ та відібрано 19 штамів для створення препаратів для сирів швейцарської групи. Skrining of cultures of collection of cultures of department of biotechnology of TIMM is produced and 19 cultures are selected for creation of preparations for the production of cheeses of swiss group.