Перегляд за Автор "Лагода, Володимир Андрійович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вибір тканин для фільтрування гідролізату, одержаного із пшениці(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир АндрійовичДосліджено основні фільтрувальні тканини з метою їх вибору для фільтрування гідролізату, одержаного із пшениці. Встановлено, що синтетичні тканини забезпечують необхідні технологічні показники при фільтруванні крохмальних гідролізатів, вибрано найбільш ефективні з них. The basic filter fabric are researched for their selection for filtering the hydrolyzate derived from wheat. Found that synthetic fabrics provide the necessary technological parameters for filtering starch hydrolysates, chosen the most effective ones.Документ Визначення забарвленості та каламутності крохмальних гідролізатів(2005) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир АндрійовичНа основі проведених досліджень запропоновано удосконалені методики визначення забарвленості та каламутності гідролізатів пшениці з використанням спектрофотометра. Based on these studies suggested improved methods for determining the color and turbidity of wheat hydrolysates using a spectrophotometer.Документ Використання природних дисперсних мінералів для очищення глюкозного розчину, одержаного із пшениці(2003) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Манк, Валерій ВеніаміновичВстановлено найбільш ефективні співвідношення сорбентів для очищення глюкозних розчинів. The most effective ratio of sorbents for purification of glucose solutions are determined.Документ Використання тестового контролю знань студентів у вищому технічному навчальному закладі(2004) Масліков, Максим Михайлович; Лагода, Володимир АндрійовичРозглянуті особливості використання тестування для масового оцінювання знань студентів у вищих технічних навчальних закладах. The features of testing for mass evaluation of students' knowledge in higher technical institutes are considered.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир АндрійовичПриведені результати позитивного впливу антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. Вміст молочної кислоти в дифузійному соку ,обробленому «Фітосайд» зменшився на 15,6 %, а ефект очищення соку 11 сатурації збільшився на 6 %, порівняно з соками без антисептика.Документ Дослідження етапу підготовки сировини в процесі одержання цукристих продуктів із пшениці(2004) Оверченко, О. М.; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Бойко, Юрій Іванович; Українець, Анатолій Іванович; Лагода, Володимир АндрійовичВ результаті досліджень підібрано фракцію подрібненої пшениці, найбільш придатну для одержання цукристих сиропів. As a result of researches selected fraction of shredded wheat, the most suitable for obtaining sugar syrups.Документ Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу(2008) Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Удворгелі, Лариса Іванівна; Петришин, Наталія ЗеновіївнаДосліджено можливість комбінованого використання природного мінералу палигорскіту та активованого вугілля для знебарвлення гідролізату, одержаного із пшениці. Встановлено ефект знебарвлення гідролізату.Документ Дослідження процесу знебарвлення глюкозного сиропу із пшениці з використанням природних сорбентів і активованого вугілля(2002) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Манк, Валерій ВеніаміновичЗапропоновано оптимальні умови знебарвлення глюкозного розчину з використанням природних сорбентів і активованого вугілля. The optimum conditions discoloration glucose solution using natural sorbents and activated carbon.Документ Дослідження процесу розрідження пшеничної суспензії(2009) Карпович, Інна Віталіївна; Лагода, Володимир АндрійовичДосліджено процес розрідження пшеничної суспензії з використанням термостабільного ферментного препарату Termamil 120 L.Документ Дослідження фільтрувальних властивостей гідролізату, одержаного із пшениці(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Немирович, Петро Михайлович; Лагода, Володимир Андрійович; Погорілий, Тарас МихайловичВивчено основні фільтрувальні властивості гідролізату, одержаного із пшениці ферментативним методом. Визначено коефіцієнт консолідації осаду, який є узагальненим показником фільтрувальних властивостей гідролізату і дозволяє встановити оптимальний тиск фільтрування. Researched the basic filtering properties of hydrolyzate derived from wheat by enzymatic method. Determined coefficient of sediment consolidation, which is a generalized indicator of filtering properties of the hydrolyzate and allows to set optimum pressure of filtration.Документ Дослідження фільтрувальних властивостей суспензії гідролізату, одержаного із пшениці(2005) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир АндрійовичВивчено основні фільтрувальні властивості гідролізату, одержаного із пшениці ферментативним методом. Researched the basic filtering properties of hydrolyzate derived from wheat by enzymatic method.Документ Кафедрі технології цукристих речовин 100 років: історія створення, розвиток, перспективи(2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Лагода, Володимир Андрійович; Чагайда, Андрій ОлеговичУ статті розглянуто історію створення, розвиток та перспективи кафедри технології цукристих речовин. The article deals with the history of the development and prospects of the department of sugar technology.Документ Одержання високозцукреної патоки із пшениці(2008) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир АндрійовичЗапропоновано технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. A technology of highsaccharified syrup from non-traditional raw materials - feed wheat is offered.Документ Одержання та очищення високозцукреної патоки із пшениці(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир АндрійовичЗапропоновано оптимальні технологічні умови одержання високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. An optimal technological conditions for obtaining of highsaccharified syrup from non-traditional raw materials - feed wheat is offered.Документ Одержання та перспективи використання високозцукреної патоки із пшениці(2010) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир АндрійовичРозглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці.Розглянуто властивості крохмальних паток, зокрема високозцукреної, яка може використовуватись як основна сировина в кондитерській, хлібопекарській, консервній, харчоконцентратній та інших галузях харчової промисловості як підсолоджувач, антикристалізатор, пластифікатор та структуроутворювач. Розроблено технологію високозцукреної патоки із нетрадиційної сировини – фуражного зерна пшениці. Properties of starched treacle, in particular of highsaccharified which can be used as the basic raw materials in a confectionery , baking, canning , food concentrate and also other branches of the food-processing industry as the sweetener, an anticrystallizer, softener and the amendment are considered. The technology of highsaccharified treacle from untraditional raw materials - feed-stuff of wheat is developed.Документ Очищення пшеничних крохмальних гідролізатів(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир АндрійовичЗапропонована технологія очищення та фільтрування крохмальних гідролізатів із пшениці від речовин жиро-білкового комплексу та знебарвлення за допомогою бентоніту та флокулянта. The technology of purification and filtration of wheat starch hydrolysates from substances lipid-protein complex and discoloration with bentonite and flocculant is proposed.Документ Спосіб одержання рідкого інвертного цукру (Деклараційний патент на винахід № 33453)(2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Лагода, Володимир Андрійович; Клименко, Лариса Степанівна; Чмутов, Леонід Михайлович; Хоменко, Іван Миколайович; Нікіфоров, Олександр Валерійович; Ничик, Оксана ВасилівнаСпосіб одержання рідкого інвертного цукру, який включає попереднє очищення клеровки жовтих цукрів, розбавлення клеровки до сиропу, його фільтрування, підкислення сиропу, ферментативний гідроліз цукрози, інактивацію ферменту, контрольне фільтрування сиропу, який відрізняється тим, що для попереднього очищення клеровки використовується моноамонійфосфат в кількості 0,20...0,35 % до маси клеровки та перекис водню в кількості 0,004...0,005 % до маси клеровки, клеровка перед фільтруванням розбавляється водою до вмісту сухих речовин 65...70 %. A method of producing liquid invert sugar, which includes pre-treatment klerovky yellow sugar syrup dilution klerovky up to syrup its filtering, acidified syrup, enzymatic hydrolysis of sucrose, enzyme inactivation, control filtering syrup, wherein, for pre-treatment klerovky using monoammonium in the number 0 20 ... 0.35% by weight of klerovky and hydrogen peroxide in an amount of 0.004 ... 0.005% by weight of klerovky, klerovka before filtering diluted with water to a solids content 65 ... 70 %.Документ Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів (Патент на винахід № 45831)(2002) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир Андрійович; Рилик, Ігор ЕдуардовичСпосіб очищення густих цукровмісних розчинів, який передбачає введення коагулянту, перемішування і фільтрування, який відрізняється тим, що цукровмісний розчин з вмістом сухих речовин 65 % обробляється препаратом гідроксихлориду алюмінію у кількості 0.5... 1 % до маси сухих речовин продукту. Method of purification of thick of sugar solutions, which involves injecting coagulant, mixing and filtering, wherein that of sugar solution containing 65% solids handled drug hydroxichloride aluminum in an amount of 0.5 ... 1% by weight of dry matter of the product.Документ Спосіб очищення гідролізату із крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 14518)(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Запольський, Анатолій КириловичСпосіб очищення гідролізату із крохмалевмісної сировини, що включає його фільтрування, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що перед фільтруванням вихідного гідролізату до нього додають аніонний поліакріламідний флокулянт в кількості 0,002 … 0,003 % маси сухих речовин і витримують при перемішуванні в ламінарному режимі при температурі 85 … 90 С протягом 20 … 25 хвилин. Method of the hydrolyzate purification from starch raw materials includes its filtration, addition of activated carbon, stirring the slurry and its further filtration, characterized in that, before filtration of the hydrolyzate starting thereto anionic polyacrylamide flocculant were added in an amount of 0.002 ... 0.003% by weight of dry matter and kept stirring in a laminar mode at a temperature of 85 ... 90 C for 20 ... 25 minutesДокумент Спосіб очищення гідролізату із пшениці(Деклараційний патент на корисну модель № 16729)(2006) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Манк, Валерій Веніамінович; Лагода, Володимир АндрійовичСпосіб очищення гідролізату із пшениці, що включає його фільтрування, оцукрювання, додавання активованого вугілля, перемішування суспензії та її подальше фільтрування, який відрізняється тим, що перед фільтруванням вихідного гідролізату після розріджування передбачається додаткове використання природного сорбенту бентоніту і аніонного поліакріламідного флокулянта, при цьому до гідролізату спочатку додається бентоніт в кількості 1,8…2,0 % до маси СР гідролізату, суміш витримується при перемішуванні протягом 20…25 хв за температури 90…95 С , потім до неї додається флокулянт в кількості 0,002…0,0025 % до маси СР гідролізату, витримується при переміш уванні в ламінарному режимі протягом 5…10 хв за температури 90…95 С. Method of cleaning hydrolysate of wheat, including filtering, saccharification, adding activated carbon, mixing suspension and its subsequent filtration, characterized in that prior to filtration the source of the hydrolysate after thinning provides for the supplementary use of the natural sorbent of bentonite and anionic poliacrilicamid flocculant, to hidrolyzate added first bentonite in the amount of 1.8 ... 2,0 % of the weight of the DS hydrolysate, the mixture is maintained at hashing within 20 ... 25 min at the temperature of 90 ... 95 C, then it automatically adds the flocculant in the amount of 0,002 ... 0,0025 % of the weight of the DS hydrolysate is aged under stirring laminar mode for 5 ... 10 min at the temperature of 90 ... 95 C.