Перегляд за Автор "Остапенко, Валентина Василівна"
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз міжнародних та вітчизняних вимог до якості питної води(2019) Остапенко, Анна Анатоліївна; Остапенко, Валентина Василівна; Чорна, Анастасія ІванівнаБуло проведено аналіз світових та вітчизняних вимог до питної води. Встановлено, що в Україні вимоги в цілому ідентичні світовим. Порівнявши світові та державні вимоги до якості та безпечності питної води, можна зробити висновок, що система декларування кількості показників навіть перевищує світові вимоги, а якість та безпечність кінцевого продукту залишається на досить низькому рівні. An analysis of world and domestic drinking water requirements was conducted. It is established that in Ukraine the requirements in general are identical to the world standards. Comparing world and state requirements to the quality and safety of drinking water, it can be concluded that the system of declaration of the number of indicators, even Exceeds world requirements, and the quality and safety of the end product remains on fairly low level.Документ Біоофортифікація питної води сполуками дефіцитних мікроелементів з органічними лігандами(2015) Максін, Віктор Іванович; Каплуненко, Володимир Георгійович; Остапенко, Валентина ВасилівнаВ даний час наші мікроелементні комплекси, як продукти нового покоління, вже активно використовується у фармацевтичній, харчовій, косметичній промисловості та в агропромисловому комплексі. Це створює об’єктивні умови їх використання у виробництві фасованих (бутильованих) питних вод. Currently our trace element complexes as a new generation of products, is widely used in pharmaceutical, food, cosmetic industries and in agriculture. This creates objective conditions of their use in the production of packaged (bottled) drinking water.Документ Використання препарату «Полідез-20» в технології негазованих фасованих питних вод(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Мисан, Григорій ФедоровичДокумент Вплив геофізичного випромінювання на фізико-хімічні параметри води(2005) Адаменко, Олександр Адольфович; Костюк, Олександр Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина Василівна; Костюк, Ігор ОлександровичВизначено вплив геофізичного випромінювання на рН і жорсткість питної води. Підтверджено літературні дані стосовно знакозмінного відхилення зазначених показників води. Технологічним чинником впливу на показники води є сформований пірамідою потік концентрованого геофізичного випромінювання.Документ Вплив концентрованого планетарного випромінювання на фізико-хімічні показники питної води(2004) Остапенко, Валентина Василівна; Антонюк, Тамара Миколаївна; Костюк, Іван Олексійович; Адаменко, Олег Андрійович; Костюк, Оксана Миколаївна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичПротягом останніх років відбувається розвиток екологічно чистих технологій, заснованих на використанні планетарного неелектромагнітного випромінювання, яке надходить з об’єму Землі. Як технологічний чинник використовують потік концентрованого планетарного випромінювання. Over recent years is the development of clean technologies based on the use of global neelektromahnitnoho radiation, which comes from the volume of the Earth. As technological factor using concentrated stream of global radiation.Документ Вплив механічної і магнітної обробки на фізико-хімічні показники води(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Костюк, Ігор Олександрович; Костюк, Олександр МихайловичДосліджено вплив механічного навантаження і магнітного поляна фізико-хімічні показники води. Показано доцільність застосування зазначених технологічних чинників у харчовій промисловості.Документ Дослідження впливу різних марок активованого вугілля на ефективність адсорбційного очищення води з підвищеним вмістом азотистих сполук для виробництва фасованих питних вод(2015) Остапенко, Валентина Василівна; Орленко, Віта МиколаївнаМетою нашої роботи було дослідити вплив різних марок активованого вугілля на ефективність адсорбційного очищення води з підвищеним вмістом азотистих сполук для виробництва фасованих питних вод. The aim of our study was to investigate the influence of different grades of activated carbon adsorption efficiency water treatment with high content of nitrogen compounds for the production of packaged drinking water.Документ Дослідження технології консервування негазованої фасованої питної води шляхом застосування срібла(2015) Остапенко, Валентина Василівна; Стадник, Марина ЮріївнаМетою наших досліджень було вибрати оптимальні солі срібла при мінімальних концентраціях (менше гранично-допустимих концентрацій (далі ГДК)) для консервування негазованої фасованої питної води. The aim of our research was to choose the best silver salt at minimum concentrations (less than maximum permissible concentration (hereinafter MAC)) for the conservation of non-carbonated bottled drinking water.Документ Магнітно-механічний активатор (Деклараційний патент на корисну модель №12490)(2006) Костюк, Олександр Михайлович; Костюк, Ігор Олександрович; Адаменко, Олександр Адольфович; Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина ВасилівнаМагнітно-механічний активатор, що має просторову конструкцію форми вісесиметричного каналу з входом і виходом, містить дві широкі, одну вузьку частину, на якій зовні встановлений кільцевий магніт, і дві перехідні частини, які з'єднують широкі частини з вузькою частиною, який відрізняється тим, що на перехідних частинах зовні встановлені кільцеві магніти.Документ Нові препарати у виробництві бутильованих вод(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Романова, Зоряна Миколаївна; Мірошник, Володимир ОлександровичМета роботи – дослідження та вибір найбільш ефективного способу знезараження питної води та вдосконалення технології її приготування для бутильованих питних вод з метою забезпечення мікробіологічної стійкості. Застосування нових препаратів у виробництві бутильованих вод дає змогу вдвічі зменшити концентрацію робочого розчину дезінфікуючого засобу, подовжити біологічну стійкість готової продукції.Документ Спосіб підготовки води (Патент на корисну модель № 12958)(2006) Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина Василівна; Костюк, Олександр Михайлович; Костюк, Ігор Олександрович; Адаменко, Олександр АдольфовичСпосіб підготовки води, що включає її очищення, видалення домішок, знезаражування та зниження показника загальної жорсткості, який відрізняється тим, що для зниження показника загальної жорсткості застосовують магнітно-механічну обробку.Документ Спосіб підготовки води (Патент на корисну модель № 5591)(2005) Прибильський, Віталій Леонідович; Костюк, Олександр Михайлович; Адаменко, Олександр Адольфович; Остапенко, Валентина ВасилівнаСпосіб підготовки води, що передбачає очищення води шляхом видалення механічних домішок, зниження загальної жорсткості та знезаражування, який відрізняється тим, що зниження загальної жорсткості води здійснюють геофізичним випромінюванням при поглинутій енергії 4,8-6,0 кал/дм3.Документ Сучасний стан та перспективи розвитку альтернативних видів їжі майбутнього(2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Остапенко, Анна Анатоліївна; Остапенко, Валентина ВасилівнаРізновидом альтернативного виходу забезпечення населення планети харчовими продуктами є порошкова або гелеподібна їжа. Правильно підібраний склад, забезпечить людині необхідну кількість калорій та буде мати високу харчову цінність. A kind of alternative way of providing the population of the planet with food products are powder or gelatinous food. Properly selected warehouse will provide the person with the required amount of calories and will have a high nutritional value.Документ Тупикова конвеєрна хлібопекарська піч з канальним обігріванням(2001) Ковальов, Олександр Володимирович; Димніч, О.; Остапенко, Валентина Василівна; Глазов, А.Спеціалісти Українського державного університету харчових технологій розробили конструкторську документацію на тупикову конвеєрну хлібопекарську піч К-ПХМ-25 з канальним обігріванням, яку можна застосовувати замість імпортної ФТЛ-2. Останню широко використовують на хлібопекарських підприємствах, але вона морально застаріла і має низьку заводську готовність. Specialists Ukrainian State University of Food Technologies developed design documentation for deadlock conveyor baking oven K-PHM-25 heated channel that can be used instead of imported FTL-2. The latter is widely used in bakeries, but it is obsolete and has low factory readiness.Документ Удосконалення технології бутильованих питних вод(2008) Остапенко, Валентина ВасилівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2008. Робота присвячена вирішенню актуальних питань в технології бутильованих питних вод і направлена на розроблення способів водоготування, що забезпечують збереження або покращення основних природних характеристик води, зокрема збалансованість хімічного складу, органолептичні показники, безпечність, фізіологічну повноцінність і біологічну стабільність протягом строку придатності. На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень розроблено способи геомагнітного і магнітно-механічного оброблення води та комплексного застосування УФ-випромінювання для знезараження води в потоці та препаратів на основі солей полігексаметиленгуанідину для обробки тари, що при збереженні основних характеристик води дозволило знизити тимчасову жорсткість та збільшити біологічну стійкість готової продукції від 6 місяців до одного року. Удосконалену технологію впроваджено у виробництво. Соціально- економічна ефективність полягає у виключенні з технологічного процесу енерго- та матеріаломістких стадій пом’якшення води, розширення асортименту готової продукції, збільшення терміну придатності до споживання готової продукції та збереження природного балансу мінеральних речовин. The Thesis is presented to acquire the Candidate of Technological Sciences in Engineering Sciences, speciality 05.18.05 – sweeteners and fermentation products technology. National University of Food Technologies, Kyiv, 2008. The dissertation is devoted to the solution of topical questions in bottled drinking-water technology and is referred to the development of water preparation methods, which provide the preservation of the main natural water characteristics, in particular, the balance of the chemical constitution, organoleptic indice, safety, physiological value and biological stability during the time of preservation. On the base of theoretical and experimental researches there were developed the methods of magnetic and mechanical conversion of water and multiple use of ultraviolet emission and preparations on the basis of the polyhexamethylenguanidine salts. This made possible the reduction of temporary hardness and increase of the biological stability of ready-made products from 6 months to one year. Improved technology is implemented into the industry. Socioeconomic efficiency can be defined as the removal of energy- and material-intensive phases of water softening from the process, increase of suitability for use of ready-made products term and preservation of the natural balance of the mineral substances.Документ Універсальний пристрій для обробки об’єктів (Деклараційний патент на корисну модель № 6636)(2005) Адаменко, Олександр Адольфович; Костюк, Олександр Михайлович; Костюк, Ігор Олександрович; Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина ВасилівнаУніверсальний пристрій для обробки об'єктів з використанням концентрованого геофізичного випромінювання, що включає концентратор, який складається з контейнера і детектора, які мають рухливість і зв'язані з контрольним приладом, який складається з блока настройки, перший вихід якого через гнучкий кабель підключений до входу детектора, вихід якого через гнучкий кабель підключений до першого входу блока порівняння, до другого входу якого підключений вихід опорного детектора, вхід якого підключений до другого ви¬ходу блока настройки, при чому вихід блока порівняння підключений до входу блока керування, перший вихід якого підключений до входу блока переміщення контейнера, а другий вихід підключений до входу блока реєстрації, який відрізняється тим, що концентратор виконаний у вигляді двох або більше рухомих деталей, завдяки чому досягається можливість створення потоку випромінювання заданої конфігурації, що і розширює його технологічні можливості.Документ Яку воду можна пити?(2004) Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина ВасилівнаДієтологи рекомендують щоденно вживати 6-8 склянок питної води. Але дуже важливо, щоб вона була максимально чистою. Для тих, хто продовжує користуватися водопровідною водою, спеціалісти рекомендують відстоювати її не менше доби, пити лише кип’яченою. Бутильована вода, добута з глибин Юрського горизонту, найчистіша й природно збалансована. За визначенням міжнародних фахівців, вода вважається бутильованою, якщо вона відповідає державним стандартам. Гігієнічним вимогам, розлита в гігієнічну місткість і продається для споживання людьми. Практично в усьому світі лікувальну мінеральну воду можна купити лише в аптеці. Варто наголосити: достовірний аналіз кожного зразка води про¬водять лише за визначеними ГОСТом, сертифікованими методами контролю в акредитованій лабораторії. Некомпетентна оцінка якості води, незнання методів контролю перешкоджають активному розвитку виробництва бутильованих вод в нашій державі.