Перегляд за Автор "Соколенко, Анатолій Іванович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 112
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Анаеробне бродіння в екстремальних режимах(2018) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Степанець, Олег Іванович; Вінніченко, ІннаУ статті наведені результати феноменологічних досліджень і їх експериментальної перевірки щодо можливостей розширення діапазонів у концентраціях синтезованого спирту за анаеробних процесів зброджування цукро- вмісних середовищ. Теоретичні узагальнення здійснені на основі матеріального балансу у формі рівняння Гей-Люссака, що дає змогу знайти матеріальні співвідношення між кількостями збродженого цукру та синтезованих спирту й діоксиду вуглецю. На основі термодинамічних співвідношень і закону Генрі створено математичну формалізацію, за якою тиск у газовій фазі надає можливість оцінити результати бродіння і кількість та концентрацію синтезованого спирту в розчині. До числа факторів, що лімітують останню, відносяться осмотичні тиски розчинів С2Н5ОН і СО2, однак діоксид вуглецю за умови насичення ним рідинної фази додатково чинить фізичний опір масопередачі на межі поділу фаз між дріжджовими клітинами і рідинною фазою середовища. З метою оцінки впливу останнього на динаміку бродіння і кінцевий результат у накопиченнях синтезованого спирту реалізовано експериментальну перевірку, в якій виключається наявність СО2 за початкових умов з критичною концентрацією спирту близько 12%об. Концентрація цукру в середовищі була розрахована з урахуванням можливості додаткового синтезу спирту в кількості 2%об. Дріжджова культура задавалася в середовище на основі розводки його рідинної фази. Експериментальна перевірка підтвердила підвищення тиску в газовій фазі до розрахункового рівня і, відповідно, гіпотезу про негативні впливи розчиненого СО2.Документ Аналіз, моделювання і синтез механічних систем(2015) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ динаміці машин традиційно виділяють маси ведучі, проміжні і ведені за участі силових рушійних чинників і чинників опору. В дослідженнях використані традиційні для динаміки припущення, за якими вважається, що маси тіл зібрані в центрах мас, напрямки векторів сил тяжіння незмінні, роботи сил тяжіння і сил інерції в одному циклі дорівнюють нулю, центри мас ланок переміщуються замкнутими траєкторіями, сили тертя не залежать від швидкості відносного ковзання тощо. The dynamics of weight machines traditionally distinguished presenters, intermediate and guided involving force driving factors and factors of resistance. In studies used traditional dynamics assumptions on which, the masses of bodies collected in the center of mass, the vector of gravitational forces unchanged, forces of gravity and inertia forces in one cycle is zero, center of mass moving parts closed trajectories, the friction force does not depend on relative sliding speed and so on.Документ Апарат для вирощування аеробних мікроорганізмів (Патент на корисну модель № 147214)(2021) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Васильківський, Костянтин ВікторовичАпарат для вирощування аеробних мікроорганізмів складається з циліндричного корпусу, аераційної барботажної системи з магістральним повітроводом, сорочки охолодження, витяжної труби з герметичною засувкою, механізмом її приводу і датчиком максимального рівня пінної фракції, патрубків підведення живлення і відведення культурального середовища. Аераційна барботажна система обладнана трубопроводом з'єднання магістрального повітроводу з надрідинним об'ємом апарата, запірною арматурою і контролером інформаційного зв'язку і керування запірною арматурою, механізмом приводу засувки і датчиком максимального рівня пінної фракції. The apparatus for the cultivation of aerobic microorganisms consists of a cylindrical body, an aeration bubble system with a main air duct, a cooling jacket, an exhaust pipe with a hermetic valve, its drive mechanism and a sensor for the maximum level of the foam fraction, nozzles for feeding and draining the culture medium. The aeration bubbling system is equipped with a pipeline connecting the main air duct with the superfluid volume of the device, a shut-off valve and a controller of information communication and control of the valve valve, a valve drive mechanism and a sensor of the maximum level of the foam fraction.Документ Банкомийна машина (Авторське свідоцтво №45862)(2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Владимир Степанович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Бут, Сергій АнатолійовичБанкомийна машина, що містить корпус, ванни, транспортну систему, вузли завантаження і розвантаження банок, душіювальні пристрої, яка відрізняється тим, що тракт подачі води на ополіскування банок обладнаний системою рекуперації теплової енергії відпрацьованої води, яка містить насос, пластинчастий теплообмінний апарат, водопаровий інжектор і систему контролю температури. A bank machine comprising a body, baths, a transport system, jams for loading and unloading, a blowing device, characterized in that the water supply path for the rinsing of the cans is equipped with a system of recovery of the thermal energy of waste water, which contains a pump, a plate heat exchanger, a water-injector and a temperature control system.Документ Бродильний апарат (Деклараційний патент на винахід № 75184)(2012) Чагайда, Андрій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичБродильний апарат складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, патрубка підведення і відведення середовища, запобіжного клапана, ресивера з клапаном та контролером керування клапанами. Корпус оснащено циркуляційною трубою з газорозподільним пристроєм, розташованим у її верхній частині і з'єднаним з ресивером через регулювальний клапан. A fermenter consists of cylindrical housing, cooling jacket, socket for supply and removing of medium, emergency valve, receiver with valve, and control valve checker. The housing is equipped with circulation pipe with gas-distributing device located in its upper part, and connected with receiver through the control valve.Документ Бродильний апарат (Деклараційний патент на корисну модель № 84643)(2013) Чагайда, Андрій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович; Пімінова, Ганна АндріївнаБродильний апарат містить циліндричний корпус з сорочкою охолодження, конічне днище, патрубки підведення живлення і відведення збродженого середовища та запобіжного клапана. Бродильний апарат устаткований контуром середовища з насосом, трубопроводом і вакуумною камерою з диспергувальною головкою і шлюзовим затвором з герметичним приводом, контуром вакуумування з вакуумним насосом, теплообмінником-рекуператором рідинного і парогазового потоків та конденсатором парової суміші. A fermenter contains cylindrical housing with cooling jacket, cone bottom, sockets for supply of nutrition and removing of fermented medium, and emergency valve. The fermenter is equipped with medium circuit with pump, pipeline and vacuum chamber with dispersive head and rotary lock with hermetic drive, vacuuming circuit with vacuum pump, recuperative heat exchanger of liquid and vapor-gas flows, and condenser of vapor mixture.Документ Бродильний апарат (Патент на винахід №104401)(2014) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій ОлеговичБродильний апарат, що складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, конічного днища, патрубків підведення і відведення середовища, запобіжного клапана та клапана санітарної обробки, який відрізняється тим, що устаткований циркуляційним контуром по парогазовій фазі у складі трубопроводу з засувкою, який з’єднаний через патрубок з газовим середовищем циліндричного корпусу та циркуляційним контуром по парогазовій та паро газорідинній фазах, що обладнаний трубопроводами, засувкою, компресором, скрубером-конденсатором барботером газової фази, що розміщений в рідинному середовищі циліндричного корпусу, та має датчик рівня піни, що з’єднаний з контролером, який управляє компресором і засувки парогазового контуру, причому скрубер-кондесатор містить додатковий контур у складі трубопроводів, насоса, запірної арматури і теплообмінника. Fermenter, consisting of a cylindrical body, a cooling jacket, conical bottom, nozzle inlet and outlet of the environment, the safety valve and valve sanitary processing, wherein is equipped with a circulation circuit on the steam phase in the composition of the pipeline with a latch that is coupled through the pipe with gas medium cylindrical body and circulation loop on the steam and steam hazarding phases, equipped pipelines, valves, compressor, scrubber-bubbler condenser gas phase, placed in a liquid medium cylindrical body, and has a level sensor foam connected to the controller, which controls the compressor and latches gas-steam circuit and scrubber-conductor contains an additional loop in the composition of pipelines, pump, valves and heat exchanger.Документ Бродильний апарат (Патент на корисну модель № 84644)(2013) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій ОлеговичБродильний апарат містить циліндричний корпус, сорочку охолодження, конічне днище, патрубки підведення і відведення середовища, запобіжний клапан та клапан санітарної обробки. Бродильний апарат устаткований циркуляційним контуром по парогазовій фазі, циркуляційним контуром по парогазовій та паро газорідинній фазах з трубопроводами, засувками та компресором, барботером газової фази, датчиком рівня піни та контролером і скрубером-конденсатором з додатковим контуром у складі трубопроводів, насоса, запірної арматури і теплообмінника. Fermenter contains a cylindrical body, a cooling jacket, conical bottom, pipe inlet and outlet of the environment, the safety valve and the valve sanitary treatment. Fermenter equipped with a circulation circuit on the steam phase, circulation loop on the steam and steam hazarding phases with pipelines, valves and compressors, bubbler gas phase, a level sensor foam and controller and scrubber-capacitor with an additional loop in the composition of pipelines, pump, valves and heat exchanger.Документ Бродильний аппарат (Патент на корисну модель № 47940)(2010) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Миколів, Іван Михайлович; Бут, Сергій Анатолійович; Піддубний, Володимир Антонович; Лензіон, Сергій ВалентиновичБродильний апарат, що складається з циліндричного корпусу, сорочки охолодження, патрубків підведення і відведення середовища та запобіжного клапана, який відрізняється тим, що циліндричний корпус обладнано ресивером з клапаном та контролером керування клапанами. Fermentation apparatus consisting of a cylindrical body, cooling jacket, nozzles deliver and remove the protection and safety valve, characterized in that the receiver is equipped with a cylindrical body with a valve controller and control valves.Документ Вибір геометрії упаковок(2006) Семенов, Олександр Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир АнтоновичОдним із важливих методів інтенсифікації перехідних процесів нагрівання і охолодження упаковок за режимів пастеризації та стерилізації продукції є збільшення питомої площі поверхні за рахунок їх форми та геометричних розмірів. Одним из важних методов интенсификации переходных процессов нагревания и охлаждения упаковок в режимах пастеризации и стерилизации продукции есть увеличение удельной площади поверхности за сет их формы и геометрических размеров. One of the important methods connecting intensification processes of the heating and cooling the packing in mode of the pasteurizings and sterilisations to product there is increases pecific area to surfaces to account of their form and geometric sizes.Документ Вивчення впливу вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мацько, Любов Михайлівна; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій ОлеговичДосліджено вплив вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре. Доведено, що підвищення вмісту розчинного пектину відбувається внаслідок часткової деструкції протопектину. Виявлено, що вплив тиску та температури є позитивним до певної межі, за перевищення якої відбувається зниження загального вмісту пектинових речовин. Доведено більшу ефективність вакуумного оброблення пюре з яблук, порівняно із гомогенізацією. Перевірено можливість виготовлення морозива яблучного високої якості на основі активованого фруктового пюре. The influence of vacuum treatment on the content of soluble pectin in apple puree was studied. It is shown that increasing of soluble pectin’s content is going due to partial destruction of protopektyn. It was revealed that the influence of pressure and temperature has a positive effect to a certain limit. When it excesses the limit - the total content of pectin substances reduces. We proved more efficiency of apples’ puree vacuum processing, compared to homogenization. The possibility of making apple ice cream with high quality based on activated fruit puree was studied.Документ Визначення гідродинамічних параметрів барботажних систем(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Криворотько, Володимир Михайлович; Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано аналіз особливостей взаємозв’язків фізичних параметрів газорідинних систем з оцінкою узагальнених розмірів бульбашок диспергованої газової фази.Документ Визначення парамерів транспортних систем(2000) Піддубний, Володимир Антонович; Добровольська, Н. Г.; Соколенко, Анатолій ІвановичРозглядаються питання вибору трас транспортних систем та їх оптимізації за критерієм енерговитрат.Документ Визначення параметрів пневматичних і гідравлічних систем харчових виробництв(2009) Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Шевченко, Олександр Юхимович; Лензіон, Сергій Валентинович; Якимчук, Микола Володимирович; Білик, Олена АнатоліївнаВизначено ефективні параметри пневматичних і гідравлічних систем харчових виробництв такі як швидкість для газових потоків - 20-25 м/с, для рідинних потоків – 0,8-1,2 м/с, використання частотних регуляторів.Документ Визначення теплотехнічних параметрів кондиціонування повітря в процесах пророщування ячменю(2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Криворотько, Володимир Михайлович; Білик, Олена Анатоліївна; Максименко, Ірина ФаддеївнаДослідженнями визначено причини і наслідки температурної нерівномірності, яка супроводжує аерацію пророщуваного зерна і можливості подолання вказаного недоліку.Документ Використання теплових насосів в харчових і мікробіологічних системах(2013) Соколенко, Анатолій Іванович; Білик, Олена Анатоліївна; Максименко, Ірина Фаддеївна; Федоренко, Л. А.Розглянуто можливість використання теплових насосів у харчових системах, з метою отримання подвійного ефекту - вирішення задачі стабілізації температури культуральних середовищ та використання вторинних трансформованих теплових потенціалів рідинної фази і навіть теплоти відпрацьованого повітря аераційної системи. The possibility of using heat pumps in food systems, in order to obtain a double effect - to solve the problem of temperature stabilization of the culture medium and secondary transformed thermal potential liquid phase and even heat exhaust air aeration system.Документ Вплив коефіцієнта тертя пакувальних матеріалів на технологічні процеси формування упаковки(2015) Пригодій, Денис Віталійович; Соколенко, Анатолій ІвановичОдним із пріоритетних напрямків дослідження пакувальних матеріалів на сьогодні є визначення впливу їхніх фізико-механічних параметрів на технологічні процеси роботи пакувального обладнання. За останні десятиліття на дослідження фізичних властивостей поверхонь витрачено коштів більше ніж на дослідження ядерної енергії [1], і це не дивно, адже від фізико-механічних властивостей пакувального матеріалу залежить якість кінцевої упаковки та якість роботи пакувального обладнання. One of the priorities of packaging materials research today is to determine the impact of their physical and mechanical parameters on the processes of packaging equipment. Over the past decade, the study of the physical properties of surfaces spent more funds than nuclear energy research [1], and it is not surprising, because the physical and mechanical properties of packaging material depends on the quality of the final packaging and quality of packaging equipment.Документ Вплив фізико-механічних властивостей пакувальних матеріалів на технологічні процеси пакування(2016) Пригодій, Денис Віталійович; Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин ВікторовичТемпература взаємодіючих поверхонь впливає на значення коефіцієнта тертя, але цей вплив найбільше проявляться при температурах які наближаються то температур пластифікації полімерних матеріалів. Для кожного окремого випадку впливи однакових температур будуть різними, але зміна температури в діапазоні від 25 до 60°С не буде мати критичного впливу на технологічні процеси формування упаковки. The temperature of interacting surfaces affects the coefficient of friction but this effect is most manifest at temperatures approaching the temperature plasticizing polymeric materials. For each case the same temperature effects will be different, but the change in temperature ranging from 25 to 60 ° C will have a critical impact on the processes of formation of the package.Документ Гальмування вантажів аеродинамічними упорами(2013) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Юхно, Михайло Іванович; Холодний, ЮрійРух матеріальних потоків або окремих вантажів — це наслідок їхньої взаємодії з енергетичними потоками або енергетичними імпульсами. Однією з першопричин, яка визначає характер і закономірності таких взаємодій, є те, що вони відбуваються в гравітаційному полі. The movement of material flows or individual shipments is the result of their interaction with the energy flows or energy pulses. One of the main causes, which determines the nature and regularities of these interactions is that they occur in a gravitational field.Документ Гідродинамічні методи інтенсифікації масообмінних процесів і гомогенізації середовищ(2009) Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович; Лензіон, Сергій Валентинович; Шевченко, Олександр ЮхимовичРозглянуті взаємодія потенціального поля і сил інерції с точки зору їх оцінки як факторів інтенсифікації масообміну. Influence of the potential fields of forces of inertia from point of their estimation as factors of intensification of еxchange by the masses.