Перегляд за Автор "Штангеєва, Надія Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 75
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Raman-спектри модифікованих крохмалів(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович; Качковський, О. О.Досліджено, що raman-спектри полісахаридів крохмалю є досить інформативними і дають змогу вивчати будову та структурні перетворення макромолекул нативного і модифікованих крохмалів, а також оцінювати вплив технологічних умов на властивості крохмалю.Документ Адсорбційне очищення гідролізатів крохмалю у крохмале-патоковому виробництві(2003) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій ІвановичСтаття присвячена дослідженням процесу адсорбційного очищення гідролізатів крохмале-патокового виробництва від барвних речовин. Розглянуто питання використання різних марок активного вугілля у крохмале-патоковій галузі та впливу дозування вугілля на технологічні показники напівпродуктів виробництва різного ступеню очищення.Документ Антисептичний препарат «Фітосайд»(1998) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Качан, В. І.; Лукашевич, К. М.Встановлено, що антисептик «Фітосайд» має кращу біоцидну активність та ширший спектр антимікробної дії порівняно з формаліном і «Бузаном-881», він не погіршує технологічних показників дифузійного соку.Документ Вивчення кінетики зцукрювання крохмалю до мальтози шляхом застосування комбінацій ферментних препаратів(2006) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Розборський, Є. В.Встановлено кінетичні закономірності ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю в залежності від виду та походження ферментних препаратів та комбінацій їх сумісного застосування.Документ Вивчення просторової будови крохмалю методами комп’ютерної хімії(2001) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Дегтярьов, Леонід СергійовичДокумент Випробування вітчизняного антисептика “Нобак” для дезинфекції екстрактора у виробничих умовах(2005) Дубовець, Олена Володимирівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаПриведені результати промислових досліджень нового антисептика «Нобак». Встановлені вдвічі менші втрати цукрози від мікробіологічного розкладання в екстракторі при використанні «Нобак». Дифузійний сік з дифузійної установки при додаванні «Нобак» мав стабільно меншу мікробіологічну зараженість по всім групам мікроорганізмів.Документ Виробництво патоки із крохмалевмісної сировини(2003) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаВ асортименті цукристих речовин, що широко використовуються у різних галузях харчової промисловості, особливе місце займають цукристі крохмалепродукти: глюкоза кристалічна, патоки різного вуглеводного складу, глюкозно-фруктозні сиропи. In the assortment of sugary substances widely used in various branches of the food industry, special place is occupied by sugary starch products: glucose crystalline, molasses of various carbohydrate composition, glucose-fructose syrups.Документ Виробництво рідких цукропродуктів із крохмалевмісної сировини(2004) Кузнєцова, Інга Володимирівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія ІванівнаДокумент Виробництво цукристих сиропів з крохмалевмістної сировини(2003) Грабовська, Олена Вячеславівна; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Штангеєва, Надія ІванівнаРозглянуто особливості гідролізу крохмалевмістної сировини, який проводили з метою отримання цукристих сиропів. Показано вплив різних ферментних препаратів на ефективність оцукрювання крохмалю безпосередньо у сировині. The features of the hydrolysis of starch raw materials that conduct to obtain sugar syrup. The influence of different enzyme preparations on the efficiency of saccharification of starch in raw materials directly.Документ Вплив антимікробної дії основних солей алюмінію на втрати цукрози на дифузії(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаПропонується спосіб очищення транспортерно-мийної та живильної води за допомогою основних солей алюмінію, оцінку ефективності яких досліджували по мікробіологічній забрудненості води різними групами мікроорганізмів.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса СтепанівнаДосліджено вплив антисептика «Фітосайд» на якісні показники ди-фузійного та сатураційного соків. Показано, що «Фітосайд» має хорошу антисептичну дію, яка залишається стабільною в соку ІІ сатурації і не погіршує технологічних показників дифузійного та очищеного соків.Документ Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків(2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир АндрійовичПриведені результати позитивного впливу антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків. Вміст молочної кислоти в дифузійному соку ,обробленому «Фітосайд» зменшився на 15,6 %, а ефект очищення соку 11 сатурації збільшився на 6 %, порівняно з соками без антисептика.Документ Вплив гідратації глюкози на її кристалізацію(2006) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаНаведено результати досліджень гідратації глюкози за допомогою комп’ютерної хімії та обґрунтовано вплив різних факторів на кристалізацію різних форм глюкози в гідратній або ангідридній формі. The results of researches of hydratation of glucose are resulted by computer chemistry and grounded influence of different factors on crystallization of different forms of glucose in a hydrate or anhydride form.Документ Вплив дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса Степанівна; Гусятинська, Наталія АльфредівнаНаведені результати дослідження впливу дигідроксосульфату і гідроксохлориду алюмінію на мікрофлору в дифузійному апараті. Встановлено, що використання основних солей алюмінію для очищення транспортерно-мийної і жомопресової води забезпечує значне зниження мікробіологічної забрудненості в дифузійному апараті по всіх групах мікроорганізмів, причому кращий антимікробний ефект здійснює дигідроксосульфат алюмінію порівняно з гідроксохлоридом алюмінію.Документ Вплив моноамонійфосфату на якісні показники продуктів цукрового виробництва(2000) Козявкін, Анатолій Петрович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Нікіфоров, Олександр ВалерійовичПриведені результати дослідження очищення соку !! сатарації, сиропу з клеровкою та утфелю моноамонійфосфатом. Доведено позитивний вплив моноамонійфосфату на якісні показники цих продуктів, в першу чергу на видалення солей кальцію і зменшення кольоровості.Документ Вплив НВЧ-опромінення на життєдіяльність мезофільних і термофільних бактерій(1998) Решетняк, Ірина Сергіївна; Нікітін, Геннадій Олексійович; Носенко, Володимир Єрофійович; Штангеєва, Надія ІванівнаВ роботі вивчався вплив НВЧ-опромінення на термофільні та мезофільні бактерії в модельних розчинах дифузійного соку. Було встановлено залежність ефективності інгібування в НВЧ-полі від потужності, температури та тривалості обробки.Документ Вплив таутомерних перетворень глюкози на швидкість її кристалізації(2004) Штангеєва, Надія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Качковський, О. О.Проведені дослідження свідчать, що вплив мутаротації глюкози на її кристалізацію значно більший ніж вважалося раніше. Внаслідок сповільнення швидкості мутаротації глюкози збільшується тривалість її кристалізації, особливо для розчинів пониженої доброякісності. Мутаротація впливає на формування кристалів глюкози в гідратній або ангідридній формі. Studies suggest that the effect of glucose mutarotation at its crystallization is much stronger than previously thought. As a result, slowing the rate of mutarotation of glucose increases the duration of its crystallization, especially for solutions of reduced purity. Mutarotation affect the formation of crystals of hydrated glucose or anhydride form.Документ Вплив ультразвукових коливань та ультрафіолетового опромінення на мікробіологічну забрудненість цукровмісних розчинів(2002) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичЗ метою зниження мікробіологічної забрудненості цукрових сиропів досліджено вплив ультразвукової кавітації та ультрафіолетового опромінення. Під час оброблення ультразвуком різних видів бактерій спостерігалась не тільки їх загибель, а й руйнування морфологічних структур. Бактерицидні властивості УФ-променів полягають у тому, що під їх дією білкові колоїди цитоплазми клітин змінюють свою структуру й дисперсність, що призводить до загибелі самої клітини. У лабораторних умовах опромінювали проби очищеної і неочищеної клеровок за допомогою УФ-лампи. Результати досліджень показали, що більш дієвим є застосування УФ-променів для очищених клеровок, оскільки колоїдні домішки розсіюють світло й перешкоджають проникненню променів у товщу розчину.Документ Дослідження антимікробної дії нового вітчизняного антисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку(2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса Степанівна; Дубовець, Олена ВолодимирівнаПроведено дослідження нового вітчизняного атисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку. Дію нового антисептика порівнювали з дією традиційного для цукрової промисловості антисептика формалін. Проведені в лабораторних умовах дослідження показали високу бактерицидну дію низьких концентрацій антисептика “Нобак” на мікроорганізми дифузійного соку. “Нобак” рекомендовано як антибактеріальний засіб для цукрової промисловості.Документ Дослідження вмісту ОМФ у цукрових гідролізатах при кислотному гідролізі цукрових розчинів(2003) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія ІванівнаВизначено оптимальні параметри кислотного гідролізу цукрових розчинів, при яких утворюється інверт з мінімальним вмістом токсичної речовини – оксиметилфурфуролу (ОМФ). Встановлено умови, за яких починається розклад редукувальних речовин і накопичення ОМФ.