Перегляд за Ключові слова "alcoholic beverages"
Зараз показуємо 1 - 20 з 26
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Appearance of turbidity in alcoholic beverages(2019) Ostryk, Oleksandr; Oliynyk, SvitlanaВстановлено, що більш тривалі терміни придатності настоянок можна отримати за рахунок підвищення стійкості за рахунок багатоетапної обробки: на етапах переробки кожного напівфабрикату та наступної обробки готової суміші. It is found that longer expiration dates of tinctures can be obtained by increasing the resistance due to multi-stage processing: on the processing stages of each semi-finished product and the following processing of the finished blend.Документ Innovative technology of alcohol drinks(2016) Oliynyk, Svitlana; Kuts, Anatoly; Tarasiuk, LesiaІнноваційна технологія алкогольних напоїв включає в себе раціональні блоки універсальної технологічної схеми, які забезпечують якість і стабільність контрольованих параметрів. Визначено критичні контрольні точки технології: співвідношення води і етанолу, органолептичні, фізико-хімічні показники та температуру води, етанолу і водно-спиртової суміші на стадії підготовки і під час очищення активним вугіллям і мінералами в стані фізичної і хімічної рівноваги, стабільності напоїв в пляшках. The innovative technology of alcohol drinks based includes the rational blocks of universal flowsheet, which provide the quality and stability of drinks by the controlled parameters. The critical control points of the technology: the affinity of water and ethanol, the organoleptic, physico-chemical parameters and temperature of water, ethanol and water-alcohol mixture under preparation and during its treatment by activated carbon and minerals and in a state of physical and chemical equilibrium, stability of drinks in bottles, were determined.Документ Study of the alcohol quality obtained by fermentation of highly concentrated grain wine by different races of yeast(2021) Kovalchuk, Svitlana; Mudrak, Tatiana; Nakonechna (Martyniuk), AlinaRequirements for the quality of ethyl alcohol produced for further use in the production of alcoholic beverages are constantly increasing. This is due to the growing competition of producers of alcoholic beverages (improving the range and quality of products) and the revision of standards for products. New directions in the alcohol technology development require increasing the dry matter concentrations of the wort; fermentation at elevated tempera-tures and concentrations of alcohol in the brew; ensuring the reduction of the cost of alcohol by saving raw materials and energy resources. In such conditions, highly productive breeds of yeast with increased osmophilicity, thermotolerance and fermentation activity are required. Research related to the search for new strains producers of ethyl alcohol, and the technology development for highly concentrated mash from grain raw materials are relevant issues for the alcohol indus-try. Purpose and methods. Investigation of the alcoholic yeast races influence on the synthesis of metabolites during fermentation of highly concentrated wort from grain raw materials.For research methods common to the alcohol and alcoholic beverages have beenused. Results. The influence of races of alcoholic yeast on the quality indicators of alcohol has been studied. It was found that the selected race of yeast S. cerevisiae DO-16 in the process of life synthesizes significantly fewer side metabolites compared to other studied races DO-11, K-81 and XII. The use of the selected race of S. cerevisiae DO-16 makes it possible to ferment highly concentrated wort from grain raw materials. It has been experimentally proved that at a concentration of DM concentration of the wort 28 %, the selected osmophilic strain of the yeast S. cerevisiae DO-16 provides regulated indicators of the hydrocarbon composition of mature brews and synthesizes up to 14.40 % vol. alcohol, respectively. To improve the qualitative sensory characteristics of eth-anol, the possibility of metabolically adjusting the synthesis of volatile alcohol impurities using different races of alcoholic yeast was investigated. Conclusions and discussions. Scientific nov-elty lies in the selection race for the yeast fermentation of corn mash highly concentrated with reduced alcohol content related impurities. The influence of yeast race on the formation of al-cohol metabolites has been studied. The practical significance of the obtained results lies in the industrial implementation of the selected race of alcoholic yeast for fermentation of highly concentrated wort from grain raw materials. Prospects for further research are the possibility of in-fluencing the quality of alcohol as a raw material for high-quality alcoholic beverages. During the fermentation of wort from grain raw materials, the qualitative and quantitative composition of volatile impurities of alcohol largely depends on the race of alcoholic yeast. The results of re-search on the biosynthesis of volatile impurities of alcohol allow you to adjust the quality of alcohol for the production of high quality alcoholic beverages.Вимоги до якості етилового спирту, що виробляється для подальшого застосування у виробництві алкогольних напоїв, постійно підвищуються. Це пов’язано зі зростаючою конкурентної боротьбою виробників алкогольних напоїв (удосконалюються асортимент і якість продукції) і з переглядом стандартів на продукцію, що випускаєть-ся. Нові напрямки розвитку технології спирту вимагають підвищення концентрацій сухих речовин сусла; проведення бродіння за підвищених температур та концентрацій спирту в бражці; забезпечення зменшення собівартості спирту за рахунок економії сировини та енергоресурсів. У таких умовах необхідні високопродуктивні раси дріжджів із підвищеною осмофільністю, термотолерантністю та бродильною активністю. Дослідження, пов’язані з пошуком нових штамів – продуцентів етилового спирту, та розробка технології високо-концентрованих бражок із зернової сировини є актуальними питаннями для спиртової галузі. Мета і методи. Дослідження впливу рас спиртових дріжджів на синтез метаболі-тів при зброджуванні висококонцентрованого сусла із зернової сировини. Для досліджень застосовували методики, загальноприйняті для спиртової та лікеро-горілчаної галузі. Ре-зультати. Досліджено вплив рас спиртових дріжджів на якісні показники спирту. Встановлено, що селекціонована раса дріжджів S. cerevisiae ДО-16 у процесі життєдіяль-ності синтезує значно менше побічних метаболітів у порівнянні з іншими досліджувани-ми расами ДО-11, К-81 та ХII. Застосування селекціонованої раси S. cerevisiae ДО-16 дає можливість зброджувати висококонцентроване сусло із зернової сировини. Експеримен-тально доведено, що при концентрації сусла СР 28 % селекціонований осмофільний штам дріжджів S. cerevisiae ДО-16 забезпечує регламентовані показники вуглеводневого складу зрілих бражок та синтезує до 14,40 % об. спирту відповідно. Для підвищення якісних сен-сорних характеристик етанолу досліджено можливість метаболічним шляхом корегувати синтез летких домішок спирту, застосовуючи різні раси спиртових дріжджів. Висновки та обговорення. Наукова новизна роботи полягає в підборі раси дріжджів для зброджу-вання висококонцентрованого зернового сусла зі зменшеним вмістом супутніх домішок спирту. Досліджено вплив раси дріжджів на утворення метаболітів спирту. Практичне значення одержаних результатів полягає у промисловому впровадженні селекціонованої раси спиртових дріжджів для зброджування висококонцентрованого сусла із зернової сирови-ни. Перспективи подальших наукових розробок полягають у можливості впливу на якісні показники спирту як сировини для високоякісних алкогольних напоїв. При зброджуванні сусла із зернової сировини якісний та кількісний склад летких домішок спирту значною мірою залежить від раси спиртових дріжджів. Результати досліджень біосинтезу летких до-мішок спирту дозволяє корегувати якісні показники спирту для виробництва алкогольних напоїв високої якості.Документ The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices(2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Morozova, Tetiana; Oliveira, Sílvio C.; Romaniv, Lyudmyla; Pishak, Olga; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Romanova, Zoriana; Yagodynets, PetroFermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.Документ Аспекти безпечності лікеро-горілчаних напоїв(2015) Никифорук, Ірина Володимирівна; Науменко, Ксенія АндріївнаДокумент Визначення катіонно-аніонного складу води питної та підготовленої, алкогольних та безаклогольних напоїв капілярно-електрофоретичним методом(2010) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Никитюк, Олександр Андрійович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійнічук, Сергій ТимофійовичЗастосування капілярно-електорофоретичного методу дає змогу проводити комплексні дослідження катіонно-аніонного складу води, горілок, лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв. Розроблено та впроваджено галузевий та національні стандарти: СОУ 15.9-37-238:2005 «Вода підготовлена для лікеро-горілчаного виробництва. Методи визначання катіонів та аніонів», ДСТУ 4932:2008 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації фторидів, хлоридів, нітритів, нітратів, фосфатів, сульфатів методом капілярного електрофорезу», ДСТУ 4801:2007 «Горілки і горілки особливі. Визначання масової концентрації амонію, калію, натрію, магнію, кальцію методом капілярного електрофорезу». Application by capillary electrophoresis method allows comprehensive studies of cation-anion water, vodka, liquors and soft drinks. Developed and implemented industry and national standards: SOU 15.9-37-238:2005 "Water prepared for the distillery. Methods for determination of cations and anions, DSTU 4932:2008 «Determination of mass concentration of fluorides, chlorides, nitrites, nitrates, phosphates, sulphates by capillary electrophoresis method», DSTU 4801:2007 «Determination of mass concentration of ammonium, potassium, sodium, magnesium, calcium by capillary electrophoresis method».Документ Вплив показників води на якість алкогольних напоїв(2021) Бітов, Максим Сергійович; Савченко, Аліна Сергіївна; Чернова, Наталія МиколаївнаЛужність технологічної води та водневий показник впливають на стабільність горілок при зберіганні. Надмірний вплив іонів натрію у горілках сприяє вилуговуванню внутрішньої поверхні скляних пляшок. Вміст сполук заліза та марганцю в технологічній воді контролюється для запобігання випадінню бурих осадів гідроксидів цих металів. Підвищений вміст сульфатів, гідрокарбонатів та кремнієвої кислоти сприяє утворенню осадів кальцію та магнію. У лікеро-горілчаній продукції з перманганатною окиснюваністю більше 2мгО2/дм3 при зберіганні утворюється колоїдна плівка на стінках пляшок.Документ До питання впливу спирту етилового ректифікованого на фізіологічну активність лікеро-горілчаної продукції(2011) Кузьмін, Олег Володимирович; Топольник, Віра Григорівна; Ловягін, ОлександрРозглянуто питання впливу спирту етилового ректифікованого на фізіологічну активність лікеро-горілчаної продукції. The question of the influence of ethyl alcohol rectified on the physiological activity of alcoholic beverages.Документ Контролювання визначання міцності водно-спиртових сумішей(2014) Ловягін, Олександр; Олійник, Світлана ІванівнаНаціональними стандартами України, Росії, ЄС на лікеро-горілчану продукцію регламентований метод визначання міцності у відгоні. У горілки та лікеро-горілчані напої вносять інгредієнти, які призводять до збільшення густини розчину і занижують видиму міцність у порівнянні з істинною. National standards of Ukraine, Russia and the EU on alcoholic beverages is regulated method of determining the strength of Return. In vodka and alcoholic beverages made ingredients that lead to an increase in the density of the solution and understate the apparent strength in comparison to true.Документ Напрями підвищення якості алкогольних напоїв(2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина ОлександрівнаОдним із пріорітетних напрямів розвитку лікеро-горілчаної промисловості є впровадження новітніх технологій для підвищення якості алкогольних напоїв. One of the priority areas for the development of the distillery production is the introduction of the latest technologies for improving the quality of alcoholic beverages.Документ Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції(2018) Національний університет харчових технологійУ даному виданні представлено програма та тези матеріалів доповідей міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції» відповідно до тематичних напрямків секції №24 «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України. Проведення конференції направлене на розширене представлення наукових здобутків науковців та ознайомлення експертів харчової промисловості і промислової біотехнології, підвищення рівня проведення експертиз проектів, що подаються на конкурси і гранти для фінансування за кошти державного бюджету та направлені на розширення тематики наукових проектів для можливості співпраці науковців в світовому науковому просторі. This publication presents the program and abstracts of report materials International scientific and technical conference "Scientific problems of food technologies and industrial biotechnology in the context of Eurointegration " in accordance with the thematic areas of section № 24 "Scientific problems of food Technology and Industrial Biotechnology "Scientific Council of the Ministry of Education and science of Ukraine. Conducting the conference is aimed at an expanded presentation scientific achievements of scientists and familiarization of experts in the food industry industry and industrial biotechnology, raising the level of conducting expert examination of projects submitted for competitions and grants for financing for funds of the state budget and aimed at expanding the subject of scientific projects for the possibility of cooperation of scientists in the world scientific spaciousДокумент Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції(2019) Національний університет харчових технологійПодано програму і тези матеріалів доповідей VIІI Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» відповідно до тематичних напрямів 24-ї секції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України. Метою конференції є розширене висвітлення наукових здобутків, ознайомлення експертів харчової промисловості та промислової біотехнології, підвищення рівня проведення експертиз проектів, що подаються на конкурси з отримання грантів для фінансування за кошти державного бюджету та їх спрямування на розширення тематики наукових проектів для можливості співпраці науковців у світовому науковому просторі.Документ Огляд ринку горілчаних виробів(2010) Кузьмін, Олег Володимирович; Малигіна, Валентина ДмитрівнаРозглянуто стан проблеми і перспективи розвитку горілчаного виробництва в Україні з точки зору системного підходу й узагальнення практики його функціонування. The state of the problem of the prospects for the development of vodka production in Ukraine from the point of view of a systematic approach and generalization of the practice of its functioning.Документ Особливості застосування активного вугілля у лікеро-горілчаному виробництві(2021) Левандовський, Леонід Вікторович; Шендрік, Тетяна Георгіївна; Куц, Анатолій Михайлович; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаУ статті оцінено переваги та недоліки активного вугілля природного походження (БАУ-А), що традиційно використовується для очищення водно-спиртових сумішей від домішок у технології горілки, запропоновано підхід зі створення різних комбінацій сорбентів з оптимальними властивостями, де низькі показники якості одного з видів активного вугілля компенсовані високими показниками іншого вугілля.Документ Оцінка конкурентного потенціалу виноробства України(2014) Матвєєв, Володимир ВолодимировичВ статті розглянуто стан ринку винопродукції і товарів-субститутів, проаналізовано структурні зміни на ньому за період 2005-2013 роки. Визначено чинники впливу на стан конкурентного потенціалу виноробства України. Надано рекомендації щодо пріоритетних напрямків розвитку виноробних підприємств. In the article reviewed the state of the market of wine products and substitute products, analyzed structural changes on it for the period 2005-2013 years. Defined the factors of influence on the state of the competitive potential of winemaking Ukraine. Recommendations are given for priority directions of development of wineries.Документ Перспективність застосування фільтрувального матеріалу у лікеро-горілчаному виробництві(2015) Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Чуприна, Наталія Вікторівна; Шевченко, Ілля Володимирович; Пелех, Дмитро; Коваленко (Лисогор), Олена АртурівнаДосліджено природний алюмосилікатний фільтрувальний матеріал фільтрувальний матеріал FILTER AG PLUS. Встановлено фізико-механічні характеристики матеріалу та його хімічну стійкість. Застосування FILTER AG PLUS дає змогу збільшити відносний об’єм підготовленої води у 1,8…2,0 рази за один фільтрувальний цикл при цьому покращуються органолептичні характеристики та зменшуються вміст органічних сполук, марганцю і заліза. The natural aluminum silicate filter material is a filter material of FILTER AG PLUS. The physical-mechanical characteristics of the material and its chemical resistance are established. The application of FILTER AG PLUS allows to increase the relative volume of prepared water in 1,8 ... 2,0 times per filter cycle, while improving the organoleptic characteristics and reducing the content of organic compounds, manganese and iron.Документ Прогнозирование обеспечения стабильности ликероводочных изделий(2019) Острик, Александр Николаевич; Олейник, Светлана Ивановна; Пивоваров, Алексей АндреевичРеализация мероприятий по повышению качества ликероводочной продукции и полуфабрикатов на основе плодово-ягодного и растительного сырья требует внедрения современных методов прогнозирования и контроля. Implementation of measures to improve the qualityof alcoholic beverages and semi-finished products based on fruit and vegetable raw materials requires the introduction of modern methods of forecasting and control.Документ Підготовка води для виробництва харчової продукції. Ч.1(2021) Чернова, Наталія МиколаївнаНаведено вимоги до води як сировини для виробництва харчових продуктів і напоїв. Для виготовлення алкогольних напоїв як технологічну використовують переважно артезіанську воду з різних підземних джерел, що відрізняється своїм складом. Якість і стійкість горілок, горілок особливих, лікеро-горілчаних напоїв залежить від фізико-хімічних показників якості підготовленої води. Залежно від складу технологічної води обирається і схема підготовки води для алкогольних напоїв, тобто визначаються процеси, їхня послідовність та обладнання.Документ Розроблення ефективних технологій алкогольних напоїв(2021) Кузьмін, Олег ВолодимировичДисертаційну роботу присвячено вирішенню важливої проблеми – розробці ефективних технологій алкогольних напоїв стабільної якості з використанням: підготовленої води електрохімічною активацією та утилізацією зворотних вод; водно- спиртових сумішей стабільної структури; модифікованих продуктів вторинної переробки сировини, адаптованих до технології алкогольних напоїв; настоїв спиртових із рослинної сировини з підвищеною антиоксидантною здатністю та покращеними органолептичними показниками; з подальшою оптимізацією технологічних процесів і визначенням раціональних умов, режимів, узагальнюючих даних, які ґрунтуються на комплексних положеннях кваліметрії. Розроблено технологію підготовленої води підвищеної якості із застосуванням електрохімічної активації за комплексним показником якості (К0, од. – 0,928), що збільшений на 11 % відносно демінералізованої води (К0, од. – 0,837) за типовою технологією, завдяки зменшенню: загальної лужності на 33 %; окиснюваності на 37 %; сухого залишку на 33 %; сульфатів на 22 %; хлоридів на 59 %; силікатів на 38 % та кремнекислоти на 35 %, ортофосфатов на 50 %; окисно-відновного потенціалу до діапазону відновних значень на 121 %. Встановлено умови інтенсифікації процесів витримки дистилятів з піролізованою деревиною дуба та збільшенням екстрактивних речовин від 0,3 до 0,5 г/дм3. Наявність у поровому просторі піролізованої деревини кисню інтенсифікує окисно-відновні реакції з подальшим збільшенням МК альдегідів на 109 % – від 17,6 до 36,7 мг/100 см3 б.с., МК летких кислот на 35 % – від 50,9 до 68,9 мг/100 см3 б.с., МК етилацетату на 57 % – від 79,1 до 124,2 мг/100 см3 б.с. Встановлено, що електрохімічна активація води приводить до утворення атомарного водню на катоді та атомарного кисню на аноді, через що у системі спирт– вода відбувається зміцнення водневих зв'язків між протонами гідроксильної групи та поява стабільних гідратів етанолу типу EtОН·5Н2О з утворенням сталої рівноваги. Вивчено окисно-відновні властивості води внаслідок електрохімічної активації, що приводить до збільшення МК альдегідів з одночасним збільшенням органічних кислот та естерів у водно-спиртових сумішах. Результати роботи впроваджено на підприємствах України у вигляді інноваційних технологій, методик, рекомендацій, технологічних інструкцій, рецептур у виробництві алкогольних напоїв стабільної якості. Економічний ефект від впровадження новітніх екологічно безпечних технологій становить 1,08 мільйонів грн. на рік. Диссертация посвящена решению важной проблемы – разработке эффективных технологий алкогольных напитков стабильного качества с использованием: подготовленной воды электрохимической активацией и утилизацией сточных вод; водно-спиртовых смесей стабильной структуры; модифицированных продуктов вторичной переработки сырья, адаптированных к технологии алкогольных напитков; настоев спиртовых из растительного сырья с повышенной антиоксидантной способностью и улучшенными органолептическими показателями; с последующей оптимизацией технологических процессов и определением рациональных условий, режимов, обобщающих данных, основанные на комплексных положениях квалиметрии. Оценены новейшие методы и современные методики для контроля технологических процессов производства алкогольных напитков, которые модифицированы для спиртового и ликеро-водочного производства, с исследованием равновесного состояния протонов гидроксильной группы в системе спирт–вода – 1H ЯМР-спектроскопия. Разработана технология подготовленной воды повышенного качества с применением электрохимической активации с комплексным показателем качества (К0, ед. – 0,928), что увеличен на 11 % по отношению к деминерализованной воде (К0, ед. – 0,837) по типовой технологии, благодаря уменьшению: общей щелочности на 33 %; окисляемости на 37 %; сухого остатка на 33 %; сульфатов на 22 %; хлоридов на 59 %; силикатов на 38 % и кремнекислоты на 35 %, ортофосфатов на 50 %, окислительно- восстановительного потенциала в диапазона восстановительных значений на 121 %. Установлено, что электрохимическая активация воды приводит к образованию атомарного водорода на катоде и атомарного кислорода на аноде, из-за чего в системе спирт–вода происходит укрепление водородных связей между протонами гидроксильной группы и появление стабильных гидратов этанола типа EtОН·5Н2О с образованием устойчивого равновесия. Изучены окислительно-восстановительные свойства воды в результате электрохимической активации, которые приводят к увеличению массовой концентрации альдегидов с одновременным увеличением органических кислот и эфиров в водно- спиртовых смесях. Установлены условия для интенсификации процессов выдержки дистиллятов с пиролизированной древесиной дуба и увеличением экстрактивных веществ от 0,3 до 0,5 г/дм3. Наличие в поровом пространстве пиролизированной древесины кислорода интенсифицирует окислительно-восстановительные реакции с последующим увеличением массовой концентрации альдегидов на 109 % – от 17,6 до 36,7 мг/100 см3 б.с., массовой концентрации летучих кислот на 35 % – от 50,9 до 68,9 мг/100 см3 б.с., массовой концентрации этилацетата на 57 % – от 79,1 до 124,2 мг/100 см3 б.с. Научно обоснована перспективность использования настоев спиртовых из растительного сырья для производства алкогольных напитков с высокими антиоксидантными свойствами и улучшенными органолептическими показателями. Результаты работы внедрены на предприятиях Украины в виде инновационных технологий, методик, рекомендаций, технологических инструкций, рецептур по производству алкогольных напитков стабильного качества. Экономический эффект от внедрения новейших экологически безопасных технологий составляет 1,08 млн. грн. в год. The dissertation is devoted to the solution of an important problem - development of effective technologies of alcoholic beverages of stable quality with use of: prepared water by electrochemical activation and utilization of return waters; water-alcohol mixtures of stable structure; modified products of secondary processing of raw materials, adapted to the technology of alcoholic beverages; infusions of alcohol from vegetable raw materials with increased antioxidant capacity and improved organoleptic characteristics; with further optimization of technological processes and determination of rational conditions, modes, generalizing data, which are based on complex provisions of qualimetry. The technology of the prepared water of the increased quality with application of electrochemical activation on a complex indicator of quality (K0, units – 0,928) which is increased by 11% in relation to demineralized water (K0, units – 0,837) on standard technology is developed, thanks to reduction: at 33 %; oxidation by 37 %; dry residue by 33 %; sulfates by 22 %; chlorides by 59 %; silicates by 38 % and silicic acid by 35 %, orthophosphates by 50 %; redox potential to the range of reduction values by 121 %. Conditions for intensification of distillate aging processes with pyrolyzed oak wood and increase of extractives from 0.3 to 0.5 g/dm3 have been established. The presence of pyrolyzed oxygen in the pore space intensifies the redox reactions with a subsequent increase in the mass concentration of aldehydes by 109 % – from 17.6 to 36.7 mg/100 cm3, the mass concentration of volatile acids by 35 %– from 50.9 to 68.9 mg/100 cm3, mass concentration of ethyl acetate by 57 % – from 79.1 to 124.2 mg/100 cm3. It was found that electrochemical activation of water leads to the formation of atomic hydrogen at the cathode and atomic oxygen at the anode, due to which the hydrogen-water system strengthens hydrogen bonds between hydroxyl protons and the appearance of stable ethanol hydrates such as EtOH·5H2O with the formation of stable equilibrium. The redox properties of water as a result of electrochemical activation, which lead to an increase in the mass concentration of aldehydes, with a simultaneous increase in organic acids and esters in water-alcohol mixtures, have been studied. The results of the work are implemented at the enterprises of Ukraine in the form of innovative technologies, methods, recommendations, technological instructions, recipes for the production of alcoholic beverages of stable quality. The economic effect of the introduction of the latest environmentally friendly technologies is UAH 1.08 million for a year.Документ Слабоалкогольные напитки как прекрасная альтернатива крепким спиртным напиткам. Виды и особенности использования ингредиентов компании "Беарс"(2005) Сидор, Василий Михайлович; Луговская, Оксана АндреевнаВ последние десятилетия многие жизненные ценности изменились в сторону здорового образа жизни, появилась отчетливая тенденция к сокращению потребления крепких алкогольных напитков, потребитель отдает приоритеты слабоалкогольным напиткам, пиву. На рынке представлено множество напитков с различными свойствами, вкусами и составом, позиционируемые как слабоалкогольные коктейли. In recent decades, many of life's values have changed in the direction of a healthy lifestyle, there is a clear downward trend in the consumption of alcoholic beverages, the consumer pays the priorities of soft drinks, beer. On the market there are a lot of drinks with different characteristics, taste and composition, positioned as a low-alcohol cocktails.