Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
34 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження способів попередження вади «пізнє спучування» у твердих сирах(2019) Шульга, Наталія Михайлівна; Гапченко, Наталія ОлегівнаОбґрунтовано, що на відміну від традиційного засобу інактивації маслянокислих бактерій у виробництві твердих сирів шляхом обробки нітратом калію, перспективним способом їх знешкодження є попереднє внесення у пастеризоване молоко природного ферменту лізоциму. It was substantiated that a promising way of butyric acid bacteria inactivation is the preliminary introduction of the natural enzyme of lysozyme into the pasteurized milk in contrast to the traditional method by treatment with potassium nitrate.Документ Дослідження властивостей низькожирних йогуртів, збагачених пектинами з різними ступенями етерифікації(2017) Шульга, Наталія МихайлівнаДосліджено властивості йогурту з масовою часткою жиру 0,5% при збагаченні пектинами. Встановлено, що за однакової дози, вмісту сухих речовин та кальцію ефективнішим для стабілізації структури нежирного йогурту є застосування високоетерифікованого цитрусового пектину, ніж добавки з низьким ступенем метоксилації. The properties of 0.5% fat content yoghurt enriched with pectins were studied. It was established that using of high methoxyl pectin from citrus peels has been more effective for stabilization of low-fat yoghurt structure compare to additives of low methoxyl pectin at the same dose, the content of dry matter and calcium.Документ Дослідження втрати вологи під час визрівання сирів у спеціалізованій мембрані Pack-Age(2017) Шульга, Наталія МихайлівнаДосліджено втрати вологи під час визрівання сиру Гауда, запакованого у мембрану Pack-AgeТМ, для оцінки економічного ефекту від впровадження нового пакувального матеріалу. The moisture loss during maturation of Gouda cheese packed in membrane Pack-AgeTM was investigated in order to assess the economic effect of introducing a new packaging material.Документ Спосіб одержання бактеріального концентрату прямого внесення «Темп» для твердих сичужних сирів з високою температурою другого нагрівання (Патент на винахід № 74753)(2006) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана ВасилівнаПредставлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на спосіб одержання бактеріального концентрату прямого внесення для виробництва твердих сирів. Materials are presented about a novelty and right on the receipt of patent on the method of receipt of bacterial concentrate of the direct bringing for the production of hard cheeses.Документ Штам бактерій Lactobacillus helveticus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих сичужних сирів (Патент на винахід № 76906)(2006) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана ВасилівнаПредставлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.Документ Штам бактерій Lactobacillus acidophilus, що використовується у виробництві заквашу вальних культур для сичужних сирів (Патент на винахід № 91417)(2008) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія МихайлівнаПредставлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.Документ Штам бактерій Lactobacillus casei ssp. Rhamnosus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих і напівтвердих сичужних сирів (Патент на винахід № 85149)(2008) Кігель, Наталя Федорівна; Шульга, Наталія МихайлівнаПредставлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.Документ Вивчення властивостей твердого сичужного сиру, виробленого з використанням бактеріального препарату прямого внесення(2002) Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведено дані щодо результатів використання бактеріальних препаратів прямого внесення у виробництві твердих сичужних сирів. Using of bacterial preparations of the direct bringing given about results is resulted for the production of hard runnet cheeses.Документ Природний симбіоз кефірних грибків як незамінний компонент здорового харчування(2009) Шульга, Наталія Михайлівна; Боднарчук, Оксана Василівна; Кігель, Наталя ФедорівнаВ результаті дослідження кефірних грибків встановлено їх домінуючі види в кефірі та вплив на якість готового продукту. As a result of research of kefir fungi their dominant kinds in kefir and influence on quality of the prepared product are set.Документ Утилізація вуглеводів під час виробництва сиру з використанням бакконцентрату «Темп»(2005) Боднарчук, Оксана Василівна; Шульга, Наталія Михайлівна; Кігель, Наталя ФедорівнаНаведено результати дослідження нарощування мікроорганізмів закваски при виробництві твердих сичужних сирів та утилізації лактози. The results of research of increase of microorganisms of ferment at the production of hard runnet cheeses and utilization of lactose are resulted.