Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Antioxidant effectiveness of plant cultures(2021-04) Simahina, Galina; Naumenko, NataliiaПриродні антиоксиданти мають переваги перед синтетичними, не викликаючи небажаних ефектів. Мета дослідження – виявити серед ягідних та лікарських рослин концентратори антиоксидантів і визначити їх практичне використання у харчових технологіях. Показано, що рослинна сировина, характерна для помірного кліматичного поясу – культивовані та дикорослі ягоди, лікарські рослини – з високим вмістом антиоксидантів має стати неодмінною складовою харчових продуктів і напоїв для захисту організму від вільнорадикальних впливів. Since the natural antioxidants do not cause any undesirable side effects, they have more preferences in comparison to those synthetic. The objectives of this article are to reveal the plants to be determined as antioxidants’ concentrators among the berries and herbs in order to highlight the ways of their practical usage in food technologies. There was shown that the plant raw materials which are endemic for moderate climatic zone – cultivated and feral berries as well as herbs – with high antioxidant content should become the integrate part of foods and drinks elaborated to protect the human organism from harmful free-radical impacts.Документ Індукційний період окиснення рослинних олій з різним жирнокислотним складом(2019) Єфіменко, Дарина Василівна; Носенко, Тамара ТихонівнаВстановлено, що існує пряма кореляція між вмістом олеїнової кислоти в соняшниковій олії та тривалістю індукційного періоду окиснення. Соняшникова олія традиційного жирнокислотного складу (низький вміст олеїнової кислоти) мала низьку стійкість до окиснення, у той же час соняшникова високоолеїнова та ріпакова високоолеїнова олія з близькими значеннями вмісту олеїнової кислоти мали також подібну тривалість періоду індукції. It is established that there is a direct correlation between the content of oleic acid in the sunflower oil and the duration of the induction period of oxidation. Sunflower oil of the traditional fatty acid composition (low content of oleic acid) had low oxidation resistance, while sunflower high oleic and rapeseed high oleic oil with similar levels of oleic acid had similar duration of induction period.Документ Шляхи запобігання окиснювального псування м’ясних паштетів(2018) Жадько, Марина Іванівна; Топчій, Оксана АнатоліївнаТези містять результати досліджень впливу екстрактів гвоздики та розмарину на термін зберігання м’ясних паштетів. Abstracts contain the results of research on the influence of extracts of cloves and rosemary on the period of storage of meat pastes.Документ Методи оцінки антиоксидантної активності природних сполук(2018) Коробка, Юлія Володимирівна; Чебаненко (Омельченко), Христина ВолодимирівнаДокумент NMR 'H Spectroscopy for Determination of Oxidation Products in Sunflower Oil(2018) Nikolayenko, Bogdana; Pashkevych, Maksym; Kovaleva, SvetlanaДокумент Determination of Sunflower Oil Oxidation Products by NMR 1H Spectroscopy(2017) Kovaleva, Svetlana; Mazur, LarisaДокумент Розроблення тесту на окиснювальне покоричневіння столових і шампанських виноматеріалів(2003) Кошеленко, Олена; Гречко, Ніна Яківна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Толстенко, Дмитро ПетровичДокумент Визначення ступеня окисненості пальмової олії за коефіцієнтом пропускання світлових хвиль(2015) Леник, Степан Олександрович; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаДокумент Дослідження можливості використання різних видів рослинної олії при виробництві картопляних чіпсів(2005) Ріпка, Наташа Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаПроведено дослідження з визначення впливу високої температури на різні види рослинної олії. Встановлено найбільшу термостійкість пальмової олії. Швидке окиснення спостерігалось при термічній обробці соняшникової олії. A study to determine the effect of high temperature on the different types of vegetable oils. It is established that has the highest heat resistance palm oil. Rapid oxidation observed during the heat treatment of sunflower oil.Документ Kinetics of oxidation of fatty foods as the main indicator of their quality(2013) Radzievska, Irina; Melnyk, OksanaThis work was conducted by determining the acid and peroxide value in fresh oils and fats, and after one, three and six months of storage. Determining indicators of oils and fats oxidation allowed to apply Tsepalov`s graphical method for calculating kinetic parameters of the oxidation process