Перегляд за Автор "Гречко, Ніна Яківна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 32
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вибір освітлювачів для оброблення виноматеріалів(2004) Леонова, Галина Вікторівна; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина МихайлівнаДля надання стабільності винам у виноробстві використовують освітлювачі. Як освітлювачі білих та червоних виноматеріалів використовували бентоніт, желатин та палигорскіт. To provide stability wines in wine using clarifiers. As lights red and white wine used bentonite, gelatin and palyhorskit.Документ Виробництво вина типу «Херес»(2000) Непокритов, Олег Іванович; Гречко, Ніна ЯківнаІсторичний огляд одержання вин типу херес. Традиційна іспанська технологія - одержання виноматеріалів та вин. Основні марки вин. Особливості хересних дріжджів. Вплив хімічних і біохімічних процесів під час хересування вина. Технологія приготування вин типу херес на Україні. Вимоги до винограду та виноматеріалів Дослідження способів та режимів хересування і їх вплив на якість готової продукції. Historical overview obtain wines such as sherry. Traditional Spanish technology - reception and wine tasting . Major brands of wines. Features heresnyh yeast. Effect of chemical and biochemical processes during heresuvannya wine. Technology Cooking wines such as sherry in Ukraine . Requirements for grapes and wine Research methods and modes heresuvannya and their impact on the quality of the finished product.Документ Вплив грунту на якісні характеристики винограду та виноматеріалу(2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна ЯківнаЗнання закономірностей впливу екологічних факторів на зростання, розвиток, урожайність виноградної рослини і якість продукції - теоретична і практична основа агроекологічного районування, за допомогою якого вирішують цілий ряд важливих практичних завдань. Knowledge of patterns of influence of environmental factors on growth, development, yield of grapes and quality products - theoretical and practical basis agroecological zoning by which solve a number of important practical problems.Документ Вплив еножелатину на якість вітчизняних виноматеріалів(2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна; Тураш, В. А.В роботі розглядається вплив рідкого еножелатину (вітчизняного виробництва) на якість виноматеріалів та їх стабільність. Еножелатин має вищу ефективність взаємодії з фенольними сполуками, ніж звичайний желатин при обробці виноматеріалів та підвищує органолептичні якості і забезпечує тривалу стабільність напоїв. In this work the influence of the liquid enogelatin (home produced) on the quality of wine materials and their permanence is considered. Enogelatin has higher level of reciprocity with phenolic compounds, increases organoleptic qualities and provides long lasting permanence of drinks.Документ Вплив сировини на способи ферментації шампанських виноматеріалів та стійкість шампанських вин(2015) Гречко, Ніна Яківна; Межмедінова, Аліє; Ільїн, Ілля СергійовичУнікальність шампанських вин обумовлена процесом вторинного бродіння шампанських виноматеріалів із використанням сахарози в герметично закритих ємностях, завдяки якому вина насичуються вуглекислим газом ендогенного походження. Ігристі та пінисні властивості шампанських вин, що обумовлюють їх унікальність, залежать від багатьох факторів, в першу чергу, від складу та якості сировини – виноматеріалів, цукру та дріжджів. The uniqueness of sparkling wines due to the process of secondary fermentation of sparkling wine with the use of sucrose in sealed containers, thanks to which the wine is saturated with carbon dioxide gas of endogenous origin. Pnin and sparkling properties of sparkling wines, contributing to their uniqueness, depend on many factors, primarily the composition and quality of raw material – wine materials, sugar and yeast.Документ Вплив технологічних обробок мінералами на фізико-хімічні властивості купажів і шампанського(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гречко, Ніна ЯківнаВивчено вплив технологічних обробок мінералами купажів шампанських виноматеріалів на їх фізико-хімічні властивості і взаємозв’язок фізико-хімічних властивостей шампанського від виду обробки купажів. The impact of blends sparkling wine technological treatments with minerals on their physicochemical properties was studied. Relationship between sparkling wine physicochemical properties and the treatment of blends was studied.Документ Вплив цукровмісної сировини на якість шампанських виноматеріалів(2015) Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна; Пилипенко, Олексій Юрійович; Ільїн, Ілля СергійовичБуло проведено дослідження впливу використання складу лікерів, виготовлених на основі сахарози та цукру-піску, на якість ігристих вин. Досліджувався сухий білий виноматеріал, з шампанського сорту винограду Шардоне. У роботі досліджено динаміку зміни основних фізико-хімічних показників в процесі вторинного бродіння з використанням виноматеріалу, сахарози та цукру-піску, на якість готового ігристого вина. Під час шампанізації були використані активовані сухі дріжджі наступних штамів: EC 1118, CH 420, LS2, LW 317-30. In the thesis was research of the influence of liquor prepared from sucrose and sugar, for quality sparkling wines. Research dry white wine, made from champagne grapes Aliquot and Chardonnay, samples of sucrose and sugar. In this paper, followed the basic dynamics of physical and chemical characteristics during secondary fermentation using wine, sucrose and sugar, the quality of the finished sparkling wine. While champagne were used, including active dry yeast «Lalvin», issued jointly by the Institute Lallemand and Oenology in Champagne. Secondary fermentation in the bottle carried by 0.33 dm3, in order to research the biochemical changes and identify all the organoleptic and physico-chemical parameters of samples from sucrose and sugar. The process of fermentation lasted for 20 days at t = 14-16Со. After every 3 days fermentation, all samples were analyzed for physico-chemicalperformance.Документ До Європейських стандартів(2006) Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна ЯківнаІнтеграція України до Європейського Союзу (ЄС) в галузі виноградарства та виноробства потребує гармонізації вітчизняної законодавчої бази відповідно до міжнародної практики. Зокрема, при виробництві виноматеріалів, вина та інших продуктів з винограду заборонено надмірне пресування винограду та осаду дріжджів, повторне бродіння виноградних вичавок для виготовлення виноматеріалів, крім тих, з яких можна одержувати виноградний спирт з подальшим використанням його замість ректифікованого для кріплення виноматеріалів та вина. Усі відходи виноробства, які спрямовують на перегонку та ректифікацію, повинні містити від 5 до 10 об. % етилового спирту. Для приготування концентрованого виноградного сусла, виноматеріалів для столових вин, високоякісних, лікерних та вин з перезрілого винограду необхідно використовувати технічний виноград лише сортів, визначених класифікацією ЄС. При цьому для підкислення, кислотозниження і підсолоджування, застосування у виноробстві діоксиду сірки та інших добавок використовувати методику, запропоновану ЄС. Ukraine's integration into the European Union (EU) in the viticulture and winemaking sector requires harmonization of national legislative framework to international practice. For example, in the manufacture of wine, wine and other products from grapes prohibited excessive pressing of grapes and the yeast sediment, re-fermentation of grape marc for the manufacture of wine, other than those, which can be obtained from grape alcohol and then use it instead for fixing rectified wine and wine. All wastes of wine, which is sent to distillation and rectification, contain from 5 to 10 vol. % ethyl alcohol. For the preparation of concentrated grape must, wine tasting, dining room, oversized, liqueur and wine of overripe grapes need to use technical grape varieties only, certain EU classification. To reduce the acidity and the addition of sugar the use of sulfur dioxide in wine-making and other additives to apply the methodology proposed by the EU.Документ Дослідження впливу використання сахарози і кристалічного цукру-піску на якість ігристих вин(2013) Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна; Євтєєв, Д. В.У статті проведено дослідження впливу складу лікерів, виготовлених на основі сахарози та цукру-піску, на якість ігристих вин. Проаналізовано, як позначається на якості готового ігристого вина динаміка зміни основних фізико-хімічних показників у процесі вторинного бродіння з використанням виноматеріалу, сахарози та цукру-піску. Під час шампанізації використано активовані сухі дріжджі «Lalvin», які випускаються спільно фірмою LaПemandта та Інститутом енології в Шампані. З метою дослідження біохімічних перетворень і визначення органолептичних та фізико-хімічних показників досліджуваних зразків на основі сахарози й цукру-піску вторинне бродіння проводили в пляшках місткістю 0,33 дм3' Процес бродіння тривав протягом 20 днів при t=14—16 °С. Через кожні 3 дні бродіння проводився аналіз усіх зразків за фізико-хімічними показниками.The characteristics of liquor with sucrose and sugar, and its influence on the quality sparkling wines prepared on the basis of this liquor are described. Dry white wine made of champagne grapes Aliquot and Chardonnay and the samples of sucrose and sugar have been studied. In this paper, the dynamics of basic physical and chemical characteristics during secondary fermentation using wine, sucrose and sugar, as well as the quality of the finished sparkling wine have been investigated. Active dry yeasts Lalvin, produced jointly by Lallemand company and the Institute of Oenology in Champagne, were used in the production process. Secondary fermentation was carried out in the 0.33 dm3 bottles, in order to research the biochemical changes and identify all the organoleptic and physicochemical parameters of samples of sucrose and sugar. The process of fermentation lasted for 20 days at t = 14-16Со. Every 3 days of fermentation, the physico-chemical properties of all samples have been analyzed.Документ Дослідження впливу використання цукру–піску в технології ігристих вин(2013) Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна; Євтєєв, Д. В.Документ Дослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалах(2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна ЯківнаУ виноробстві фенольні речовини, та продукти їх перетворення активно впливають на смак, аромат, колір і прозорість виноматеріалів і вин. У результаті взаємодії фенольних речовин з білками з'являються продукти, які випадають в осад, що спричиняє помутніння вина, тому проводиться оклеювання желатином для виділення конденсованих форм фенольних речовин із вина. In wine phenolic substances and their transformation products actively influence the taste, aroma, color and transparency and wine tasting. The interaction of phenolic compounds with proteins appear foods that precipitate, causing turbidity of wine because gelatin glue is made to highlight the condensed form of phenolic compounds of wine.Документ Дослідження впливу рас дріжджів на якість білих ігристих вин(2016) Ільїн, Ілля Миколайович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина МихайлівнаУ процесі дослідження було вивчено вплив рас дріжджів на хімічний склад та формування аромату білих ігристих виноматеріалів; The research studied the effect of yeast races on the chemical composition and flavor formation of white sparkling wine.Документ Дослідження комплексу біополімерів шампанських виноматеріалів(2003) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна ЯківнаДокумент Залежність ефективності освітлення шампанських купажів від природи дисперсних мінералів(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Мацко, Олександр Петрович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаВивчення впливу обробки купажів дисперсними матеріалами на вміст білків, фенольних речовин, полісахаридів та на освітлення виноматеріалу.Документ Зміна компонентів біохімічного складу при виготовленні грушевих виноматеріалів(2008) Литовченко, Оксана; Локванець, Олександр Вадимович; Гречко, Ніна ЯківнаОдним з найголовніших процесів при виготовленні вина є бродіння сусла, що характеризується багатоманітністю біохімічних перетворень, внаслідок яких утворюються речовини, котрі визначають органолептичні властивості продукту. Оскільки даних про динаміку змін цих речовин при виробництві плодових вин, зокрема на основі груш мало, ми проводили дослідження саме в цьому напрямку.Документ Нові енергозберігаючі технології у виноробстві(2006) Бабич, Ірина Михайлівна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна ЯківнаДокумент Оптимізація процесу екстрагування пряно-ароматичних рослин для виготовлення вина(2010) Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна ЯківнаВ статті розглядається динаміка накопичення фенольних та екстрактивних речовин, терпенових спиртів та вітаміну С при виготовленні водно- спиртових екстрактів з пряно-ароматичної сировини для вермутів. Встанов- лений та обґрунтований оптимальний час екстрагування та концентрація екс- трагенту.Документ Оптимізація процесу культивування дріжджів за наявності дисперсних мінералів(2000) Гавриленко, Михайло Миколайович; Ковальов, Микола Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаВизначено вплив палигорськіту на культивування дріжджів при виробництві шампанських вин. Встановлено позитивний ефект від внесення в живильне середовище палигорськіту для збільшення накопичення біомаси. The influence of palygorskite on the cultivation of yeast in the production of sparkling wines was determined. The positive effect of the introduction palygorskite in the nutrient medium to increase biomass accumulation was found.Документ Оптимізація процесу шампанізації винав присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералів(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гавриленко, Михайло Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаПроведено дослідження по виявленню залежності кінетики вторинного бродіння в присутності дисперсних мінералів. Встановлена оптимальна концентрація дисперсних мінералів для культивування мікроорганізмів. The study to identify the kinetics depending of secondary fermentation in the presence of dispersed minerals was held. The optimal concentration of dispersed minerals for the cultivation of microorganisms was established.Документ Основні напрямки розвитку виноградарства та виноробства в Україні на шляху інтеграції в Європейський Союз(2006) Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Куц, Анатолій Михайлович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина МихайлівнаЗапропоновані основні напрями розвитку виноградарства та виноробства в Україні, які узгоджуються з нормами і правилами ринку вина ЄС, які стосу- ються посадки та вирощування виноградної лози і застосування відповідних технологічних прийомів під час виготовлення виноматеріалів, вин й інших про- дуктів із винограду.