Перегляд за Автор "Харченко, Євген Іванович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 76
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аеродинамічний опір нетканих фільтрувальних матеріалів(2013) Харченко, Євген Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведено результати досліджень аеродинамічного опору нетканих фільтрувальних матеріалів із каркасною і без каркасною структурою. Доведено, що із збільшенням повітропроникності фільтрувальних матеріалів збільшується їх аеродинамічний опір. Запропоновано математичну залежність розрахунку аеродинамічного опору фільтрувальних матеріалів. Determination of aerodynamic resistance of unfabric filtration materials is very topical and consists in a necessity to development methods of calculations filters aspiration and pneumotransport equipment.Документ Альтернативна методика розрахунку аеродинамічного опору фільтрів(2014) Дмитрук, Євген Адамович; Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті поставлено актуальність питання та представлено альтернативну методику розрахунку аеродинамічного опору фільтрів та фільтрів-циклонів. In clause it is put a urgency of a question and it is presented an alternative design procedure of aerodynamic resistance of filters.Документ Аналіз роботи млинзаводу зі скороченим технологічним процесом(2017) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичНаведено результати дослідження кумулятивних кривих виходу борошна борошномельного заводу зі скороченим технологічним процесом при різних добутках на І драній системі. The results of a study of the cumulative curves of the flour yield of a flour mill with a reduced technological process at different recoveries on the first break system are presented.Документ Борошно квасолі лабораторного помелу(2011) Бондаренко, Т. М.; Харченко, Євген Іванович; Перегуда, Микола АнтоновичВ статті наведено результати дослідження подрібнення квасолі в молотковій дробарці та вальцьовому верстаті. Показано гранулометричні характеристики продуктів подрібнення при різній крупності насіння. In clause results of research of crushing of a string bean in hammer mill to a crusher and roller mill tool are resulted. Are shown granulometric characteristics of products at different coarse seeds.Документ Використання спрямованих повітряних потоків у технології виробництва борошна(2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті розглянуто розвиток технічних систем повторного використання повітря аспіраційних і пневмотранспортних установок. Наведено середні показники зміни вологості продуктів помелу в залежності від пори року. Development of the technical systems for recurrent using of air from pneumatic and aspiration systems was considered. The average data of changing the moisture of the grinding products was shown accordingly to the year seasons.Документ Виробництво колотого гороху(2013) Ільчук, Віктор Борисович; Верещинський, Олександр Павлович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті розглянуто дослідження виробництва колотого гороху із використанням вальцьового верстату, впливу величини зазору між вальцями на вихід колотого гороху. In clause researches of manufacture of chipped peas with use roller mill, influence of size of a backlash between rollers on an output of chipped peas are considered. The basic scheme of manufacture of chipped peas is resulted.Документ Вихід зародку при подрібненні кукурудзи різної вологості(2014) Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено результати досліджень подрібнення кукурудзи різної вологості. Проведено аналіз виходу зародка із зерна кукурудзи при зміні її вологості. Встановлено вплив вологості на вихід зародка та ступінь подрібнення. In clause results of research of crushing of corn of different humidity are resulted. The analysis of an output of a germ from grain of corn is lead at change of its humidity. Influence of humidity on an output of a germ and a degree of crushing is established.Документ Вплив вологості зерна пшениці на індекс лущення(2019) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин МиколайовичНаведено результати дослідження впливу вологості зерна пшениці різної крупності на індекс лущення. Вказано показники якості пшениці різних фракцій, описано методику дослідження. Показано, що зі збільшенням вологості пшениці, індекс лущення лінійно зменшується. The results of the study of the influence of moisture content of wheat of different sizes on the peeling index are presented. Indicated indicators of the quality of wheat of different fractions, described the research methodology. It is shown that with an increase in wheat moisture, the peeling index decreases linearly.Документ Вплив вологості насіння гороху на ефективність його лущення(2019) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген ІвановичВ роботі показано, що зі збільшенням вологості насіння гороху незалежно від крупності насіння гороху ефективність процесу лінійно збільшується. Для крупної фракції ефективність лущення більша ніж для дрібної, що є результатом меншого опору процесу стирання в лущильнику. In the work it is shown that with the increase in the moisture content of seeds of peas, irrespective of the size of seeds of peas, the efficiency of the process is linearly increased. For a large fraction, the dehulling efficiency is greater than for the small one, which is the result of less resistance to the erosion process in the dehulling machine.Документ Вплив вологості насіння люпину на ефективність його лущення(2019) Ласкава, Катерина Володимирівна; Харченко, Євген ІвановичНаведено результати дослідження впливу вологості на ефективність лущення насіння люпину в лущильнику з абразивними робочими дисками. Показано лінійну залежність індексу лущення люпину від його вологості. The results of a study of the effect of moisture on the efficiency of dehulling lupine in a dehuller with abrasive working disks are presented. A linear dependence of the dehulling index of lupine on its moisture content is shown.Документ Вплив навантаження на ефективність лущення ячменю(2018) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген ІвановичВ роботі вказано, що індекс лущення ячменю залежить від навантаження на лущильну машину. Встановлено, що крупніші зерна ячменю лущаться з меншими значеннями індекса лущення ніж дрібні. За однакової вологості зерна його крупності та обертанні робочого органу лущильної машини, процес лущення відбувається переважно однаково, хоча і присутні деякі відмінності, а саме при збільшенні тривалості лущення індекс лущення зростає непропорційно коефіцієнту завантаження робочої камери лущильної машини. Нахил кривої відносно осі абсцис дещо збільшується. The paper indicated that the index dehulling barley depends on the load on the dehulling machine. It has been established that larger grain of barley is dehulled off with smaller values of the dehull index than small ones. At equal humidity of the grain of its size and rotation of the working body of the dehulling machine, the dehulling process occurs essentially the same, although some differences are present, namely, when the dehulling time increases, the dehulling index grows disproportionately with the loading coefficient of the working chamber of the dehulling machine.Документ Вплив навантаження, крупності та вологості зерна ячменю на ефективність його лущення(2017) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген ІвановичНаведено результати досліджень впливу навантаження, крупності зерна та тривалості процесу на ефективність лущення за різної вологості ячменю у лабораторному голендрі. Показано нелінійну залежність ефективності лущення за вказаних факторів. The results of the study of the influence of load, grain size and duration of the process on the peeling efficiency at different moisture content of barley in a laboratory peeler are presented. Shown is a nonlinear dependence of the peeling efficiency under the indicated factors.Документ Вплив підсушування продуктів розмелу на показники якості готової продукції(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичСтаття присвячена вивченню проблем усушки продуктів розмелу та готової продукції при розме¬люванні зерна в борошно з використанням повітряних потоків аспіраційних і пневмотранспортних установок. Встановлено зв'язок відносної вологості повітря з якісними показниками готової продукції на основі знятих балансів борошна двох млинзаводів. Досліджено вологість потоків борошна різних си¬стем технологічного процесу розмелу зерна при різній відносній вологості повітря. The articles is devoted to studying of problems of shrinkage of milling products and finished products at milled grains in a flour. It is established communication of relative humidity of air with quantity indicators of finished products on the basis of the removed balances of a flour of two flour mills. It is investigated humidity of streams of a flour of different systems of technological process milling of grain at different relative humidity of air.Документ Вплив режимів роботи вальцьового верстата на вихід борошна в ентолейторі(2014) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичВ технологічному процесі помелу ентолейтори є допоміжним подрібнюючим обладнанням, яке встановлюється після вальцьового верстату з метою підвищення виходу борошна на системі. Режим подрібнення крупок у вальцьовому верстаті впливає на режим подрібнення крупок в ентолейторі ЕСМ-1,5. Дослідженнями встановлено, що підвищення вилучення борошна у вальцьовому верстаті від 7,5 % до 28,3 % призводить до збільшення приросту виходу борошна і в ентолейторі з 17,7 % до 28,0 %. Залежність має лінійний характер. In the manufacturing process grinding entoleytory is an auxiliary grinding equipment that is installed after roller mill to improve output flour on the system. Daily crushing roller mill in krupok affect mode grinding krupok in entoleytori ECM-1.5. Research found that the increase in extraction flour roller mill from 7.5% to 28.3% leads to an increase in output growth flour and entoleytori of 17.7% to 28.0%. The dependence is linear.Документ Вплив решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці(2021) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичНаведено результати дослідження впливу решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці в сухому стані. Показано, що індекс лущення пшениці у лущильнику із отворами діаметром 2,3 мм і без них становить не більше 0,5 %. The results of the study of the effect of the openings of the sieve cloth of the hulling machine on the efficiency of hulling wheat in a dry state are presented. It has been shown that the peeling index in a peeling machine with and without holes with a diameter of 2,3 mm is no more than 0,5%.Документ Вплив стану навколишнього середовища на якість борошна(2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведено результати досліджень показників якості готової продукції (вологість, білість) борошномельного виробництва в теплий та холодний періоди року. Наведено коливання білості та вологості борошна та коливання вологості зерна в теплий та холодний періоди року. The results of research of flourmilling finished products quality (moisture, color) in warm and cold season of the year was shown in the articles. The moisture and color fluctuation was shown in warm and cold seasons of the year.Документ Відносна вологість повітря у розмелювальному відділенні млинзаводу істотно впливає на якість борошна(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Ільчук, Віктор Борисович; Шаран, Андрій Васильович; Харченко, Євген ІвановичВ статті наведено вплив відносної вологості повітря на показники якості борошна. Наведений порівняльний аналіз усушки борошна при різній відносній вологості повітря у виробничих приміщеннях млин заводу. Influence of air relative humidity on the quality of the flour is shown in the article. A comparative analysis of shrinkage of flour for different relative humidity in the building of flourmill was done.Документ Гранулометричний склад борошна Atta(2022) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичДосліджено гранулометричний склад цільнозмеленого борошна Atta. Показано, що середній розрахунковий розмір частинок бооршна борошно Atta становить 159±77,4 мкм. Фракція із найбільшим розміром частинок становить 505 мкм. Диференціальна крива має три максимуми, що вказує на нерівномірність прикладання зусиль робочих органів машини та різні механічні властивості зерна в процесі подрібнення. Крупні фракції продуктів подрібнення переважають в загальній масі продукту. The granulometric composition of whole-milled Atta flour was studied. It was shown that the average calculated particle size of Atta flour is 159 microns. The fraction of the largest particle size is 505 µm. The differential curve has three maxima, which indicates the uneven application of the efforts of the working organs of the machine and the different mechanical properties of the grain during the grinding process. Coarse fractions of grinding products prevail in the total mass of the product.Документ Гранулометричний склад проміжних продуктів подрібнення при двоетапному подрібнення зерна пшениці в лабораторних умовах(2015) Харченко, Євген Іванович; Перегуда, Микола Антонович; Шніпко, Іван ПетровичВ статті наведено методику та результати дослідження двох способів подрібнення зерна пшениці у вальцьовому верстаті. За даними досліджень показано, що сумарний добуток проміжних продуктів при двоетапному подрібненні менше ніж за схемою із проміжним просіюванням продуктів подрібнення. In clause the technique and results of research of two ways of crushing of grain of wheat in roller mill tool are resulted. According to researches it is shown, that сummulative the output of intermediate products at doublestage milling is less than at the scheme with intermediate sifting products of crushing.Документ Гранулометричні характеристики подрібненої кукурудзи(2014) Бабіч, Вячеслав; Євтухов, Артем; Харченко, Євген ІвановичЗ метою ефективної переробки зерна кукурудзи в крупи, борошно та інші харчові продукти, важливим питанням залишається повне виділення зародка із зерна кукурудзи. For the purpose of efficient processing of corn into grits, flour and other food products, an important issue is the full allocation from corn germ.