Перегляд за Автор "Шаповалова, Наталія Петрівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 36
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми фортифікації кондитерських виробів(2014) Шаповалова, Наталія ПетрівнаУ статті висвітлені актуальні проблеми збагачення кондитерських виробів вітамінами, мікроелементами. Представлені основні вимоги та принципи збагачення кондитерських виробів біологічно активних речовин. The article actual problems of enrichment confectionery by vitamins, micronutrients are covered. The main are presented the principle of fortification of confectionery by biologically active agents.Документ Безпечність нових пастильних виробів оздоровчого спрямування(2011) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаУ статті наведено результати досліджень мікрофлори та показників безпечності нових пастильних виробів. Розглянуто вплив дієтичної добавки Ламідан та цикорлакту на радіозахисні властивості та безпечність нових пастильних виробів.The results of researches of microflora and indexes of unconcern of new pastila wares are resulted in the article. Influence of dietary addition of Lamidan is considered and cikorlaktu on radioprotective properties and unconcern of new pastila wares.Документ Використання нових пастильних виробів в оздоровчому харчуванні(2013) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВикористання пастильних виробів збагачених Ламіданом та Цикорлактом з метою профілактики йододефіцитних захворювань та збереження здоров'я людей і нації, що проживає в геохімічних провінціях з дефіцитом йоду. Use pastila products enriched Lamidanom and Tsykorlaktom to prevent iodine deficiency disorders and health of people and nations living in the provinces of geochemical iodine deficiency.Документ Вплив біологічно активних добавок на драглеутворюючі та піноутворюючі властивості пастильних виробів(2014) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВ статті розглянуті дослідження одного із важливіших напрямків вивчення реологічних властивостей пастильних виробів. Визначено та проаналізовано вплив Ламідану та цикорлакту на драгле утворення та піноутворення під час технологічного процесу, а також на показники їх в’язкості. This article discusses some of the most important research directions in studying the rheological properties Pastila products. Identify and analyze influence Lamidan and tsikorlakt on of gelling and the foaming Pastila mass during the process, as well as indicators of effective viscosity.Документ Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів(2012) Шаповалова, Наталія ПетрівнаДосліджено зміни масової частки вологи, вмісту вільної та зв’язаної води в пастильних виробах під час зберігання. Встановлено позитивний вплив "Ламідану" та цикорлакту на уповільнення процесу черствіння зефіру і лукуму. Визначено доцільність використання біоксально-орієнтованих поліпропіленових пакетів з метою збільшення терміну зберігання пастильних виробів. Influence of dietary addition "of Lamidan" on staling of pastila wares. The changes of mass stake of moisture are investigational, free and constrained water in pastila wares during storage. Positive influence of “Tsikorlakt” and of “Lamidan” on deceleration the process of staling of zephyr and lucuma are set. Expediency of the use depending on bioxalaligned poly propylene packages and vacuum film is certain with the purpose of increase of expiration of pastila wares date.Документ Вплив дієтичної добавки "Ламідан" та цикорлакту на мінеральний склад та органолептичні показники нових пастильних кондитерських виробів(2010) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія Петрівна; Лізогуб, ВіраУ статті проаналізовано ряд об’єктивних факторів проблеми йододефіциту, розглянуто доцільність використання у складі кондитерських виробів дієтичної добавки „Ламідан” та цикорлакту для створення нових пастильних виробів оздоровчого спрямування. Встановлено раціональні співвідношення компонентів та їх вплив на мінеральний склад нових продуктів, органолептичні властивості та оздоровчий ефект. The objective factors of the problem iodine deficit is analysed in the article. It also describes the use expedience of dietary addition of „Lamidan” and of Tsikorlakt in composition of confectionery products to form new pastila wares of health direction. Rational correlations of components and their influence are set in mineral structure of new products, органолептичні properties and health effect.Документ Вплив нових пастильних виробів оздоровчого спрямування на стан здоров’я та працездатність учнів(2011) Ганич, Оксана Миколаївна; Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаПогіршення здоров'я дітей, які живуть в йододефіцитних регіонах, їх розумової діяльності та фізичного розвитку, диктують необхідність прийняття биокорректорних заходів за допомогою нових пастильних виробів оздоровчого спрямування, що містить ламідан та цикорлакт на всіх етапах розвитку дитини. Worsening of child’s health who live in iodine deficit regions, their mental activity and physical development that dictate the necesseity of taking biocorrectional measures with the help of new pastila wares of health direction containing Lamidan and of Tsikorlakt on all stages of the child’s growth and development.Документ Вплив пакувальних матеріалів на подовження гарантійного терміну зберігання кондитерських виробів пінної структури(Гельветика, 2015) Шаповалова, Наталія ПетрівнаДосліджено вплив паковальних матеріалів на зміну якості кондитерських виробів пінної структури під час зберігання. Доведено ефективність пакування збивних кондитерських виробів у біоксально орієнтовані поліпропіленові пакети з високими бар’єрними властивостями. The influence of packaging materials to change the quality of the confectionery foam structure during storage. The efficiency package Pastila confectionery biaxially-oriented polypropylene bags with high barrier properties.Документ Вплив рецептурних компонентів на показники якості пастильних виробів з Ламіданом і цикорлактом(2011) Шаповалова, Наталія ПетрівнаУ статті наведено результати дослідження впливу рецептурних компонентів на показники якості пастильних виробів шляхом математичного моделювання, знайдено оптимальну рецептуру. The results of the influence of prescription components on the pastille product quality through mathematical modeling, found the optimum formulation.Документ Експертна оцінка сирів сичугових та формування їх якості у процесі виробництва(2009) Шаповалова, Наталія Петрівна; Дерюгіна, В. С.У наданій статті були охарактеризовані основні фактори, які впливають на якість сирів сичугових, були наведені приклади проведених експертних оцінок якості сирів на прикладі сиру «Російський».Документ Збагачення хлібобулочних виробів харчовими волокнами(2015) Шаповалова, Наталія Петрівна; Богданович, Альона МиколаївнаДокумент Зміна адгезійних властивостей нових пастильних виробів оздоровчого спрямування(2013) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВ статье исследовано одно из важнейших направлений в работе по изучению структурно-механических свойств новых пастильных изделий оздоровительного назначения. Определено и проанализировано влияние «Ламидана» и цикорлакта на изменение адгезионных показателей в процессе хранения. In the article, studied main directions of in-process on determination structural mechanical properties of new wares pastila of recreational purposes. Certain and analyses influence of additions Lamidan and cikorlakt on the change of structural-mechanical indexes in the process of storage.Документ Зміни органолептичних показників якості нових ласощів під час зберігання(2012) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВстановлено, що якість продукції при регламентованих умовах зберігання (18±2ºС, φ=75%), за органолептичними показниками відповідає вимогам діючої нормативної документації протягом подовженого терміну зберігання (3міс).Документ Макаронні вироби у системі оздоровчого харчування(2015) Шаповалова, Наталія Петрівна; Гальчук, В. О.В статті наведено результати розробки і оцінка споживних властивостей збагачених макаронних виробів, обґрунтування вибору інгредієнтів, вибір оптимального дозування відповідними інгредієнтами, створення кінцевого збагаченого продукту, який буде відповідати нормативним документам і позитивно впливати на функціонування організму людини. The article presents the results of the development and evaluation of consumer properties of enriched pasta, rationale for the choice of ingredients, the choice of the optimal dosage appropriate ingredients, create an enriched end product that will meet regulations and positively affect the functioning of the human organism.Документ Мікробіологічна безпечність нових пастильних виробів оздоровчого спрямування(2011) Шаповалова, Наталія ПетрівнаДосліджено кількісний і якісний склад мікрофлори, як показника безпечності кондитерських виробів.Всі мікробіологічні показники находяться в межах норм встановлених стандартами, що дає змогу рекомендувати нові пастильні вироби щодо безпечного споживання під час тривалого терміну зберігання. Investigated the quantitative and qualitative composition of the microflora, as a measure of safety confectionery vyrobiv.Vsi microbiological parameters are found within the standards set by the standard, so you can recommend new products pastylni for safe consumption during long term storage.Документ Мінеральний склад нових пастильних виробів оздоровчого призначення(2012) Рудавська, Ганна Богданівна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаПроаналізовано доцільність використання дієтичної добавки Ламідан та цикорлакту у рецептурах нових пастильних виробів оздоровчого спрямування з метою збагачення їх мінерального складу. Mineral composition of new pastila wares of the health setting. The analysis of expediency of the use of dietary addition of Ламидан and цикорлакта is conducted in compounding of new pastila wares of the health setting with the purpose of enriching of their mineral composition.Документ Нові пастильні кондитерські вироби(2010) Шаповалова, Наталія ПетрівнаЗ метою профілактики йододефіцитних захворювань запропоновано використання дієтичну добавку Ламідан – природний продукт вітчизняного виробництва виготовлений з бурих водоростей ламінарія японська в рецептурах нових кондитерських виробах. В якості замінника цукру запропоновано використання біологічно активної добавки цикорлакт.Документ Оцінка конкурентоспроможності горілки серед відомих українських виробників(2015) Шаповалова, Наталія Петрівна; Башинська, Аліна ВасилівнаДокумент Оцінка якості ігристих вин за фізико-хімічними показниками(2016) Несміянова, Марія Валеріївна; Шаповалова, Наталія ПетрівнаУкраїнські ігристі вина займають значне місце на європейському ринку алкогольних напоїв. Якість ігристих вин в значній ступені характеризується їх фізико-хімічними показниками, які в свою чергу визначаються використаною сировиною, технологією виготовлення, умовами зберігання. Ukrainian sparkling wines occupy a significant place in the European market of alcoholic beverages. Quality sparkling wine characterized by a large degree of physical and chemical indicators, which in turn are determined by the used raw materials, manufacturing techniques, storage conditions.Документ Пастильні вироби фізіологічно-функціонального призначення(2012) Шаповалова, Наталія ПетрівнаВ статті проаналізовані результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних, структурно-механічних та показників безпечності пастильних виробів. Нові пастильні вироби збагачені морськими водоростями та цикорієм характеризуються як фізіологічно-функціональні продукти. Їм притаманний оздоровчий ефект завдяки підвищеному вмісту мікроелементів, зокрема йоду, а також низки вітамінів та харчових волокон. Нові пастильні вироби рекомендовані до використання в раціоні харчування дітей, вагітних жінок та дорослих людей, які потерпіли від наслідків Чорнобильскої катастрофи. The article analyzes the results of studies organoleptic , physico - chemical , structural - mechanical and safety performance pastile products . New pastile products enriched with seaweed and chicory characterized as physiologically - functional products . It is inherent in the health effect due to higher content of trace elements , particularly iodine , as well as a number of vitamins and dietary fiber. New pastile products are recommended for use in the diet of children, pregnant women and adults affected by the Chernobyl disaster.