Перегляд за Автор "Лисий, Олександр Віталійович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 22
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання природних полісахаридів у стабілізуючих композиціях(2013) Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій ЯковлевичДокумент Властивості крохмалефосфатів(2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаЗ отриманих та досліджених крохмалефосфатів, найбільш міцні надмолекулярні структури утворюють зразки № 2 та № 3. Це свідчить, що при модифікації крохмалю реагенти слід вводити у вигляді розчину. Дані зразки також рекомендовано використовувати в складі харчоконцентратів для стабілізації структури. From these and investigated krohmalefosfativ most robust supramolecular structures form samples number 2 and number 3. This indicates that the modification of starch reagents should be administered as a solution. These samples are also recommended to use a part of food concentrates to stabilize the structure.Документ Властивості стабілізаційних систем на основі пектину(2012) Грабовська, Олена Вячеславівна; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій ЯковлевичДосліджено структурно-механічні властивості модельних стабілізаційних композицій пектин-крохмаль для використання у фруктових начинках коекструзійних виробів. The results of studies of structural and mechanical properties of model systems based on starch-pectin as stabilizing composition of fruit fillings for co-extrusion products are presented.Документ Вплив харчових добавок на реологічні властивості клейстерів набухаючого крохмалю(2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаВеликий вплив на якість кінцевого продукту має якість висхідної сировини. При виробництві харчових концентратів десертних страв, важливою складовою є крохмаль. Зокрема використовується крохмаль модифікований — набухаючий. Отримують його шляхом волого-термічної обробки суспензії, або шляхом екструзії нативного крохмалю. Great influence on the quality of the final product has quality rising raw material. In the production of food concentrates desserts, is an important component of starch. In particular, using modified starch - swelling. Get it by wet-heat treatment suspension, or by extrusion of native starch.Документ Дослідження набухаючого крохмалю за допомогою рентгендифракційної спектрометрії(2015) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаДослідження зміни в структурі крохмалю різного походження внаслідок вологотермічної обробки. Investigation of changes in the structure of starch of different origin due to moisture-thermal treatment.Документ Дослідження основних фізико-хімічних властивостей набухаючих видів крохмалю(2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Ковбаса, Володимир МиколайовичНаведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. Наведено результати досліджень основних фізико-хімічних властивостей зразків набухаючого крохмалю, отриманого шляхом модифікації нативного крохмалю різного походження. The results of investigations of the basic physical and chemical properties of swollen starch samples obtained by modifying native starch of various origin are presented.Документ Дослідження реологічних властивостей кріомодифікованого крохмалю(2014) Данілевич, Олександра В.; Лисий, Олександр Віталійович; Гордієнко, Анатолій Степанович; Грабовська, Олена ВячеславівнаНа сьогодні у світі широкою популярністю користується модифікований крохмаль, властивості якого цілеспрямовано змінені хімічним або фізичним шляхом. Кріомодифікований крохмаль отримують шляхом заморожування крохмальних клейстерів з подальшим розморожуванням, видаленням вологи та висушуванням. Today the world wide popularity of modified starch whose properties are specifically altered by chemical or physical means. Kriomodyfikovanyy starch produced by freezing starch paste and then defrost, remove moisture and drying.Документ Дослідження структурно-механічних властивостей модельних систем на основі пектину(2012) Лисий, Олександр Віталійович; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаВикладено результати досліджень структурно-механічних властивостей модельних систем на основі пектину. Проаналізовано стабілізаційні композиції пектин-крохмаль із структуроутворюючими властивостями для використання у фруктових начинках коекструзійних виробів. The results of studies of structural and mechanical properties of model systems based on pectin are presented. Stabilizing composition pectin-starch for fruit filling of co-extrusion products and their structure properties was analyzed.Документ Дослідження структурно-механічних властивостей сумішей пектину та крохмалю(2013) Лисий, Олександр Віталійович; Пічкур, Віталій ЯковлевичДокумент Дослідження технологічних властивостей нативних та набухаючих видів крохмалю різного походження(2014) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лисий, Олександр Віталійович; Ковбаса, Володимир МиколайовичЕкструдовані види крохмалю є найбільш оптимальними зразками для використання їх у продуктах де необхідно забезпечити високий вміст сухих речовин при рідких консистенціях (супи, приправи, інстант-напої). Також варто відмітити, що для загущування та в якості наповнювача в таких продуктах як пудинги, муси, киселі, креми доцільно використовувати крохмаль нативний і отриманий в умовах барабанної сушарки.Документ Дослідження фізико-хімічних властивостей набухаючого крохмалю різного походження(2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаВизначено реологічні параметри, а також здатність зв’язувати воду та розчинність набухаючого крохмалю в залежності від температури. The rheological parameters, as well as the ability to bind water and solubility of the swelling are determined starch depending on temperature.Документ Набухаючий крохмаль у харчоконцентратах : види та властивості(2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаДокумент Натуральна основа для киселю швидкого приготування(2017) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаНаведено результати досліджень рецептур харчоконцентратів киселів швидкого приготування, збагачених біологічно активними речовинами. The article presents the results of studies of formulations of instant cooking food concentrates of kissel enriched with biologically active substances.Документ Нові ідеї в розробці класичних десертів(2017) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Гірак, БогданДослідження використання екстракту каркаде в продуктах харчування. Investigation of the use of a cardboard extract in food.Документ Розробка рецептури концентрату киселю на основі каркаде(2017) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Бортнічук, Олег ВікторовичУ статті описано технологію отримання сухого екстракту каркаде на основі модифікованого набухаючого крохмалю. The article is devoted to the development of a recipe for quick- cooking instant edible fast food concentrate with increased biological value.Документ Розроблення рецептури фруктової начинки для борошняних кондитерських виробів(2017) Костенко, Анастасія; Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена ВячеславівнаВикладено результати дослідження властивостей фруктових начинок на основі стабілізаційних систем з пектину і модифікованого крохмалю. The results of research on the properties of fruit fillings on the basis of stabilization systems from pectin and modified starch are presented.Документ Розроблення рецептури фруктової начинки для коекструзійних виробів(2013) Лисий, Олександр ВіталійовичДокумент Структурно-механічні властивості композицій на основі пектину(2012) Лисий, Олександр Віталійович; Запотоцька (Герасименко), Олена Василівна; Грабовська, Олена ВячеславівнаДокумент Удосконалення технології киселів швидкого приготування шляхом використання рослинних добавок(2016) Лисий, Олександр ВіталійовичДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів – Національний університет харчових технологій Міністерства освіти і науки України, Київ, 2016. Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню та удосконаленню технології харчових концентратів киселів швидкого приготування на основі модифікованих видів крохмалю шляхом використання рослинних добавок. Досліджено фізико-хімічні та структурно-механічні властивості набухаючих видів крохмалю різного походження. На основі реологічних досліджень, встановлено вплив харчових інгредієнтів на властивості клейстеру набухаючого крохмалю. Удосконалено технологію харчоконцентратів киселів швидкого приготування на основі набухаючого і фосфатованого крохмалю з використанням сухого напівфабрикату «Каркаде», пектину і фруктових порошків. Розроблено та затверджено рецептури та технологічні інструкції на виготовлення киселів «Фрутик», «Каркаде» та «Фруктовий рай». Дані розробки були апробовані та впроваджені на підприємстві ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР», розраховано очікуваний економічний ефект від впровадження технології та обґрунтовано соціальну економічну ефективність від реалізації даної продукції. The thesis for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.18.01 - technology of bakery products, confectionery and food concentrates - National University of Food Technology of the Ministry of Education and Science of Ukraine, Kyiv, 2016. The thesis is devoted to scientific substantiation of improvement of technology and the development of food concentrates jelly fast food using herbal supplements, based on the swelling of starch. Investigated physicochemical and structural and mechanical properties swelling types of starch. The influence of food ingredients and process parameters on quality indicators swelling starch paste. Developed based on semi-finished extract of Hibiscus. Optimization of jelly prescription fast food. Enhanced food concentrates jelly using Hibiscus extract and fruit powder and swelling starches.Документ Фруктова начинка на пектині(2017) Лисий, Олександр Віталійович; Гаєвська, В. О.Дослідження фруктово-ягідних начинок з додаванням стабілізуючих та вологоутримуючих агентів – пектину та модифікованого крохмалю. Investigation of fruit and berry stuffing with the additionstabilizing and moisture-retaining agents - pectin and modified starch.